Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

Posted

Mosii rozmawialaś z nią już wcześniej czy to pierwszy mail?
Bo to mi wygląda tak jakby ona już miała prawie, że 100% pewnosci (a ile ma informacji i ile masz Ty??) i tylko przyjeżdża i Go zabiera... dziwnie mi ta wiadomośc generalnie brzmi.. (i to w brew pozorom obiektywna ocena ;) )

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na takie maile odpowiadam w ten sposób: szczegóły dot. adopcji pod nr tel..... itd 90% juz nie dzwoni:roll: Ale Pani zadzwonila, rozmawiałało sie długo i dosc konkretnie. Wyłuszczyłam sprawe. Pani ze wszystkiego zdaje sobie sprawe:roll: szkolenie, odpowiedzialnosc itd.

nie daje mi spokoju jeden fakt. ten pies który jest chory na nowotwór jeszcze zyje:shake: a tu juz tel o nowego psa. Ja bym zwariowała gdyby mój pies umierał na raka............

Pani ma odwiedzic Pele po 5 czerwca.

Posted

chciałam powiedziec ,że śledzę los Pele i chciałabym,żeby rafił jak najszybciej do nowego domku, do ludzi, którzy otoczą go miłością ..ale ta kobieta jakaś dziwna się wydaje..tak tylko intuicyjnie się wypowiadam , bo w zasadzie z nią rozmawiałam..no,ale już sam fakt, jak zostało to zauważone,że jej pies umiera, a ona zamiast zając się nim w ostanich dniach zycia to zaczna szukac nowego towarzysza..nie wyobrażam sobie jak moż na postępować w ten sposob..

Posted

i znowu... mam ofertę w aukcji - nie wiem, czy ta osoba kontaktowała się z Moniką czy nie:shake:
W razie czego podaję namiary i proszę o sprawdzenie (zebym ew. usunęła ofertę):
(32)2771485 Rafał Synowiec

Posted

Fakt tego, że myśli o nowym zamiast o umierającym... eh nie skomentuję...
Ale jesli domek byłby dobry, państwo odpowiedzialni a Pele szczęśliwy to czemu nie...
Tylko żeby później nie powtórzyła sie sytuacja... Że Pele na stare lata, w najgorszych chwilach zostanie sam, bo pani będzie myślami przy innym...:shake:

Posted

"....najważniejsze co w aukcji nie ma napisane chodzi o to czy Pele jest nauczony czystości bo psa w takim wieku trudno jest nauczyć załatwiania swoich potrzeb na polu."

Dla mnie to ZDECYDOWANIE NIE JEST dom dla Pelego.
Podstawowy problem, z którym trzeba sie liczyć to własnie problemy z utrzymaniem czystości. Pele to pies, który większośc (jesli nie całe zycie ) spędził w kojcu i dla niego życie w mieszkaniu jest czymś nowym , czego bedzie sie musiał uczyć .
Ta osoba jest zupełnie na to nieprzygotowana i moga z tego wyniknąc DUŻE problemy ( dla niej najwaznejsze by potrafił utrzymac czystość - proponuje odesłac ją do tematu o Feniksie - "sikulcu":razz: )

Posted

".....ale go musze uśpić (na polecenie weterynarza, jest już za stary i robi pod siebie pozatym zachorował na raka i trzeba go uśpić żeby nie cierpiał)....

Tego nie będe komentować - napisze tylko, że uderzyła mnie kolejność argumentów jest stary i robi pod siebie a dopiero potem powodem jest rak i ewentualne cierpienie.
ktoś dla kogo pies jest domownikiem, walczy o niego do samego końca pomimo jego ułomności i dopiero gdy widzi , ze nie ma juz szans, a tylko jest cierpienie podejmuje decyzje o uśpieniu. :shake: :shake: :shake:
Może jestem zbyt ostra w osądach , ale nie mogę takich rzeczy spokojnie czytać :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Wyjątek napisał(a):
A ja cały czas śledzę wszystko z zapartym tchem...

p.s. Faro, masz PW :)

ja tez chce! ja tez chce!:razz:

Posted

Faro wyraziła chyba wszystkie moje watpliwości..z jednej strony chęć znalezienia psakowi jaknajszybciej dobrego domu, ale z drugiej strony ma to być DOBRY dom,a nie tylko dom..a o tej pani to wyrobiałm sobie zdanie o to nienajlepsze..może pocopnie,ale argumenyty sama włozyła nam w ręce:mad:

Posted

no i zaczyna sie:angryy:
dzwoniło dwóch panów po psa do strózowania :shake: ale ostry musi byc.
i jeden pan, który juz ma suke boksera:roll: i parka mu sie marzy:roll:
ale jak powiedziałam, za Pele kastrowany... " aaaaaa to do widzenia"

Posted

Moniczko - tu przeklejam emilka od pani, która zalicytowała Pelusia:

tak dla przypomnienia żeby mnie nie wycofano dzwoniłam dzisiaj do pani i umówiłyśmy się na mniej więcej 4-5,06,06 na zapoznaniem się z pieskiem Iwona Faber pozdrawiam Panią i Pele;)

Czy coś wiesz na ten temat????