Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

Posted

Kochana Frotka zorganizowala wystep Pele w TV w Krakowie. Czy ktos moglby pomoc w transporcie?? Nie wiem czy bede miala samochod w przyszly piatek.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będziemy z Pawłem (to ten Dobry Człowieczek, co może go zabrać do siebie na razie) w sobotę w Częstochowie :-) Chciałabym sie tylko dowiedzieć mosii, czy Ci to odpowiada? Bo wysłałam smsm wczoraj ale niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi...
Chcemy razem porozmawiac z tym szkoleniowcem, jeżeli uzna, że Paweł może go przetrzymac, żeby potem trafił do mnie juz na stałe, to...
no z reszta nie chcę zapeszać, wszystko okaże się za tydzień tylko prosze o jakieś potwierdzenie :-)

Posted

jasne, jasne! przepraszam ze nie odpisalam ale mam dwa nr na zmiane i pewnie sms jest na drugim;)
hmm rozumiem,ze jestes zdecydowana, wiesz o pogryzieniu i odpowiedzialnosci(z reszta jak Faro do Ciebie privy pisala to wiesz:) ) w takim razie TV przekladamy na tydzien nastepny a w sobote mamy spotkanie na miejscu:)

Posted

Wiem o wszystkim. Przejrzałam cały wątek, artykuły itd no i pisałam z Faro. Co prawda znajomi mówią, że to zbyt niebezpieczne, ale ja z kolei, że jak takie zwierze otoczy się miłościa to cuda można zdziałać... :-)
Z resztą miałam już pewien przypadek.. na działce u babci byłam a u sąsiadów za siatka jest pies, wszyscy twierdza, że wściekły :shake:, który na wszystkich się rzuca, szczeka, gryzie i jak babcia go dokarmia to tylko z daleka rzuca mu jedzenie.. A ja.. A ja sobie wsadziłam łapke przez kraty, pogłaskałam, on polizał i zaraz byłam u niego po drugiej stronie a jego oczy od razu zmieniły wyraz :multi:
Jeśli chodzi o Pele to jak narazie tak- jestem zdecydowana, ale ponieważ, jak już wspominałam, nie chcę podejmować pochopnych decyzji a w szczególności psu wyrządzić niepotrzebnej krzywdy, to postanowiłam go poznać i przede wszystkim porozmawiac z kims, kto wie najwięcej na jego temat :-) Miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok :-)

Posted

Wbrew temu co sie powszechnie uwaza, nie jest to niebezpieczne. Nalezy jedynie miec dokladna wiedze na temat psa i zachowan psow w ogole. I nie mozna sie bac.
Rozumiem Cie, spotkamy sie w sobote, pojedziemy w odwiedziny do chlopaka i sama zobaczysz;)

Posted

Jak się zaboksię na zabój to zrobię do Pawełka maslane oczy, żeby już nie miał wątpliwości, że musimy go wziąć. Dobrze, że kobiety mają władzę nad mężczyznami- teraz mi się to niezmiernie przyda ;-)

p.s. czy Pele dobrze znosi jazdę samochodem??

Posted

Wyjątek - muszę uczciwie napisać o jednej rzeczy , byście nie byli zaskoczeni - może nie ma z tym problemu, ale trzeba sie liczyc, ze taki problem może na poczatku sie pojawic i czy Paweł bedzie miał cierpliwość by uczyc Pelusia. Chodzi mi o to , ze pele bardzo duzo czasu spędzał w boksie i mieszkał tez w kojcu. nie wiemy więc czy od razu bedzie potrafił sygnalizowac potrzebe wyjscia na dwór siku czy nie bedzie dopiero musiał sie tego nauczyc (przypomniec sobie) . Ten problem z poczatku bardzo często wystepuje u psów , które długo były w schroniskach i zmuszone były załatwiać sie w boksach , bo nie wychodziły na spacery. pele nigdy nie był psem schroniskowym, ale mieszkał w kojcu więc tez moze mieć z poczatku taki problem - choc wcale nie musi ;) Piszę o tym,bo nie chciałabym by cos Was zaskoczyło nieprzewidzianego z czym mozna sobie szybko poradzic jesli jest sie na to przygotowanym !!!! Ale wiesz jak to jest z mężczyznami 9nawet tymi zakochanymi) czasami brak im cierpliwosci :razz:

I jeszcze mam pytanie , bo zupełnie nie znam Warszawy - czy mieszkasz daleko od Żerania lub Pragi ?

Posted

Ja sobie doskonale zdaję z tego sprawę... Ale wiem też, że nawet gdyby na poczatku były z tym problemy to da się tego oduczyć (tj. braku sygnalizacji, załatwiania się w domu). A, że faceci mają mniej cierpliwości to już inna sprawa.. Niby Paweł ma dwa psy i wie jak się z nimi obchodzić ale one mieszkaja na ranczo, więc tez nie wiedzą co to spacer.. A Pele brałby do swojego mieszkania.. Dlatego też postanowiłam, że w sobotę przyjedzie ze mną i "nasłucha sie tego wszystkiego" żeby wiedział na co się decyduje. Bo prawda taka, że skoro Pele miałby przebywać u Niego prawie miesiąc, to właśnie na Nim spoczywałaby odpowiedzialnośc nauki.

Bielany to w zasadzie drugi koniec Warszawy.

Posted

Może tak: jeżeli rzeczywiście doszłoby do tego, że wzięlibyśmy Pele to jego tymczasowy domek byłby w Mińsku Mazowieckim a nie Warszawie.

Ale może powiedz konkretnie co masz na myśli, a wtedy na pewno coś sie wymyśli ;-)

Posted

Ale ma tereny do biegania ;) a jaki usmiech prezentuje:lol:
Pies - "bandyta" ,który miał juz nie zyc - jak Ci ludzie go musieli skrzywdzic, ze w końcu sie zbuntował :mad:

Posted

mosii napisał(a):
chyba juz odpuscil, niestety;)

o jaka szkoda a była wielka szansa na qulturalna wyminę zdań :evil_lol:
Pelus jest super :multi: Pani Kamila zroobiła kawał dobrej roboty, to zupełnie inny pies :lol:

Posted

Patrze na te zdjęcia, patrze i napatrzeć się nie mogę ani wyjść z podziwu!! On jest po prostu cudny!!:loveu::loveu:

A do tego jest prawie że identyczny jak Dioffer, którego znam od 10lat i kocham jak własnego :-)

Posted

mam pytanko czy jeszcze potrzebna jest kasa na Pelego :cool1:

wczoraj gadalam z kolezanka ktora uczy w szkole podstawowej powiedziala ze dzieci z jej klasy moga zrobic zbiorke na pieska.

Jeżeli ktos moze zrobić fajny plakacik "pod dzieciaki z podstawowki" to bardzo poprosze (ja zanim zrobie to minie rok ;))

info o piesku zdjecia i jakas drobna zachete ;)

ja jej to przesle na maila plakat a ona i dziecieki zrobia szum w szkole (na kaske terzeba bedzie poczekac bo najpierw bedzie akcja informacyjn-reklamowa potem zbiorka trwajaca kilka dni a na sam koniec profity i datek na koncie Pani Kamili-kase na konto ja przesle do Pani Kamili ale podpisze ze to kaska szkolna)
trzeba bedzie zrobic rowniez plakacik z podziekowaniem ale to juz pozniej

i co o tym myslicie :oops:

jesli jestescie za to ja czekam na plakacik jesli ktos moglby zrobic moj mail dbsst@o2.pl