koduchaben Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Witam Cię Pelusiu Niestety tym razem się nie udało, ale to dopiero pierwsze próby, a jeszcze trzeba to wszystko sprawdzić "Witam, z wielką przykrością muszę odmówić przyjecia pelego:(. Potrzebuję młodszego boksera do 2 lat. Pochodzę z Nowego Targu (małopolska). Bardzo mi przykro i życzę powodzenia w szukaniu nowego domu dla pelego, mam nadzieję że będzie to dom w którym pies będzie czuł się bezpieczny z dala od krzywdy. Pozdrawiam i przpraszam:(" Quote
mosii Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 koduchaben, dziekuje że szukasz domku dla Pelusia :buzi: Halo, gdzie jest domek??????? Quote
koduchaben Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Na razie to mi ręce opadły.... Już na dziś za dużo wrażeń....niepotrzebnych sporów i rozczarowań Chciałabym sama zabrać Pelusia ale musiałabym wtedy mieszkać pod mostem... Dzisiaj załamię się, a jutro zacznę od początku... TZRYMAJ SIĘ PELE Quote
mosii Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 koduchaben napisał(a):Mosii a może wystartujemy z nowym wątkiem dot. pelego, tak aby w pierwszym poscie były jego zdjęcia i opis jego histori wraz z opinią szkoleniowca. Bo ten wątek już jest za długi - mogłybysmy podać do niego link co Ty na to i co Wy na to? o dobry pomysł! ale najpierw zrobie nowe zdjęcia:) Quote
mosii Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 Kodu, jak najbardziej artykuł jest aktualny, jutro bede to dowiem się szczegółow. :) Quote
Faro Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 Tylko nie niemieckie strony - tam zupełnie stracicie/ stracimy go z oczu a to zawsze pies po przejściach , pies "pod szczególnym nadzorem". Tu w razie jakis problemów można wspomóc włascicieli (choćby przy pomocy szkoleniowca , który zna Pelego) , tam może grozić psu to przed czym go uratowliśmy !!!! Trzeba szukać tu - a najpierw rozpowszechnić jego historie w środowisku psiarzy , w przypadku Pelego pośpiech jest złym doradcą, on musi trafić w PEWNE ręce . Quote
mosii Posted March 14, 2006 Author Posted March 14, 2006 sprawe Pelego przekazuje w ręce Rzeni, która tak aktywnie działa na rzecz psów. Quote
plastelina Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 witam którac z Was w jednym z postów napisała,ze Pele jak patrzy mu sie w oczy to odwraca wzrok,no i mam pytanie to dobrze czy żle??bo ja nie wiem:roll: Quote
koduchaben Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 mosii napisał(a):sprawe Pelego przekazuje w ręce Rzeni, która tak aktywnie działa na rzecz psów. mosii proszę jest chyba szansa na adopcję Pelego, ale niestety do niemiec, nic jeszcze nie wiem, bo wczoraj miałam dość wszystkiego... podobno miał jechać Tchibo (bokser) ale coś tam się pogmatwało i może -chyba - jechać Pele, ja na razie napisałam co wiem o pele i co ci właściciele powinni wiedzieć wiem że najlepiej by było aby Pele został w Polsce, ale jesli to co napisałam wyżej okaże się prawdą to co robimy?????? (oczywiście po sprawdzeniu ...) Quote
Faro Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 plastelina napisał(a):witam którac z Was w jednym z postów napisała,ze Pele jak patrzy mu sie w oczy to odwraca wzrok,no i mam pytanie to dobrze czy żle??bo ja nie wiem:roll: Dobrze. Patrzenie psu w oczy to jakby "próba sił" .W przypadku psa o silnych skłonnościach dominacyjnych , dązącego do objecia przywódstwa w stadzie, takie patrzenie sprowokuje atak psa. Jeśli pies odwraca wzrok w takiej sytuacji oznacza, ze uznaje "wyższość" drugiej strony - w tym przypadku człowieka.( to tak skrótowo) Quote
andzia69 Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 boshe, co to się porobiło na tej dogo - zamiast psiakom pomagać to jakieś przepychanki słowne i nie tylko...a cierpią na tym nic niewinne zwierzaki:shake: Quote
Faro Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 A ja nie ryzykowałabym , bo co będzie jak się nie uda, pojawią sie problemy ? Nie ma możliwości pomocy . Tu pośpiech jest złym doradcą (ale to moja opinia) a decyzja należy do Mosii jako jego prawnej"właścicielki' Quote
koduchaben Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Ja nawet nie wiem jeszcze na ile to jest realne i zgadzam się z Faro, ale też boję się ze możemy nie znaleźć mu domu, sama nie wiem, na razie zaczekajmy bo może to fałszywy alarm, ale jakby co to chcę znać wasze zdanie. Quote
koduchaben Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Ja też tak myślę, ale pojawiła się tak możliwość wiec chciałam znać Wasze zdanie. Wczoraj rozmawiałam też z mosii i ona także wyraziła podobną opinię. Dlatego odmówię tej osobie, mam nadzieje że wszyscy się na to zgadzają ps. a może jest jakiś psiak którego mogłabym zaproponować na to miejsce - oczywiście bokser - jeśli tak to proszę o jak najszybszą wiadomość na pw Quote
mosii Posted March 16, 2006 Author Posted March 16, 2006 Bardzo Was przepraszam ale prawdopodobnie w tym tyg nie będe mogła odwiedzic Pelusia, jestem b. chora, leze w łożku, chyba że jest ktoś z Czestochowy kto mógłby pomóc????? Quote
AgaiTheta Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Lecz się mosii teraz i kuruj, musisz mieć dużo dużo sił, zdrówko jest ważne. Może się znajdzie ktoś z Częstochowy? Quote
mosii Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 Aga ja leze chora i nie moge jechac do niego. Jak wiesz w Czestochowie nie ma nikogo kto mógłby pomóc. Chociaz nowe zdjecia:( przecież nie wrzucimy tych z kratami. Koduchaben czy pieniażki, które wpłaciłaś na Bastera, wciąż chcesz przekazać na hotel Pelego? Quote
mosii Posted March 17, 2006 Author Posted March 17, 2006 ja też postaram sie cos wpłacić. myślę intensywnie:diabloti: Quote
koduchaben Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Jeśli nie da się basterowi pomóc, to oczywiście niech pieniążki pomogą Pelusiowi! Quote
ola_k11 Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 a co z socjalizacja Pelego??w rezultacie nie okazal sie grozny?? moze warto by bylo napisac pare slow jakiego domku sie szuka i jakim Pele sie okazal byc....moze to juz pisalyscie ale szukalam i nie znalazlam a na przejrzenei wszystkich stron od a do z nie mam czau...wiec moze faktycznie nowy watek o nim by sie przydal... Quote
HebaNova Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 moze nawet nie nowy wątek, ale przynajmniej streszczenie tego co sie dzialo, postępów, opinii szkoleniowca i oczekiwań wobec nowego domku - charakterystyka - jaki domek by się nadawał. a w tytule zaznaczyć na której stronie to info Quote
Agusia i Busiu Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Hop , hop niech kochany Pele znajdzie wreszcie swojego Człowieka ! W górę! Quote
joaaa Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Aganiok napisał(a):trzeba wykasować wszystki hop i do góry, kazdy swoje - i wątek od razu stanie się przejrzysty ;) To ja spróbuję skasować! Wykasowałam, ale tyklko były 4 bez innej treści. Prawdę mówiąc najwięcej hopków jest Aganiok :evil_lol: , Mosii, Zu i Koduchaben. Quote
Faro Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Bardzo prosze , by każdy kto tu pisał przeglądnął cały wątek od poczatku i wykasawał swoje wpisy nie mówiące nic o zachowaniu Pelego, warunkach w jakich żył (no wiecie - wszelkie "hopki', podziekowania,nieistotne zapytania itp) tak by wątek maksymalnie "skrócił sie" i zawierał najistotniejsze dane dot. Pelusia i jego zdjecia (podwójne zdjęcia też proponuje wykasować). Przyjmijmy też zasadę, ze każdy , kto robic bedzie w przyszłości "hopka" automatycznie kasuje swego wcześniejszego 'hop" - w ten sposób wątek będzie cały czas na górze , a nie bedzie sie niepotrzebnie wydłużał. Nie ma sensu zakładanie drugiego wątku , bo to zdezorientuje gosci czytających ten wątek . Lepiej uporzadkowac i skrócic ten NO WIĘC DO PRACY piszący tu !!! Quote
Zu Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 ja już chyba w przeważającej części się "wykasowałam" z wątku z moimi "hopkami" Quote
Recommended Posts