Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

Posted

mosii napisał(a):
dlatego sie spieszymy, za duzo szumu nie jest wskazane

Pies jest u włascicieli!!!!!??????

Jesli pies jest u właścicieli to myślę żo oni zgodzą się na jego wcześniejsze zabranie (bo jeden dzień chyba nie robi różnicy). Dla nich to chyba też będzie koniec kłopotów - więc powinni być zadowoleni

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mosii napisał(a):
ponieważ ta pani boi sie psa i za zadne skarby sama do niego nie wyjdzie,
musi czekac na meza.

Rozumiem, no to trzymam kciuki aby psiak był spokojny

Trochę się martwię że jak się zrobi duzo zamieszania to będzie problem. Psiak nie był od 2 tyg. wypuszczany, więc bedzie miał nadmiar energii.
Szkoda że nie mogę pomóc.

Trzymam kciuki, mam nadzieje że macie jakiś bokserowaty kaganiec!!, bo psiak będzie w duzym stresie.

Ale czuję że wszystko pójdzie dobrze, trzymam kciuki i DZIĘKUJĘ MOSII W JEGO I SWOIM IMIENIU!!

Posted

A ja podnoszę bo sprawa jest bardzo ważna i trzeba będzie zarówno pomocy w znalezieniu psiakowi nowego domu, jak i w finansowaniu jego hotelu i pewnie w wielu jeszcze innych rzeczach.

Dogomaniacy musimy razem! pomóc temu psiakowi

Posted

Jestem bardzo ciekawa co się okaże na miejscu. A jak uda się go odebrać, to Pani Ch. oceni jak sprawa z psią psychiką wygląda i nam też wtedy będzie łatwiej cokolwiek działać. Czekamy na wieści. Szkoda, że nie mogłam też pojechać....Ale niestety mój TZ miewa humorki ostatnio, on kocha psy, ale tylko swoje. I wkurza się jak poświęcam psom zbyt dużo czasu. Wystarczy, że siedzię ciągle na kompie.:shake:

Posted

Rzenia napisał(a):
Jestem bardzo ciekawa co się okaże na miejscu. A jak uda się go odebrać, to Pani Ch. oceni jak sprawa z psią psychiką wygląda i nam też wtedy będzie łatwiej cokolwiek działać. Czekamy na wieści. Szkoda, że nie mogłam też pojechać....Ale niestety mój TZ miewa humorki ostatnio, on kocha psy, ale tylko swoje. I wkurza się jak poświęcam psom zbyt dużo czasu. Wystarczy, że siedzię ciągle na kompie.:shake:

Rzenia najważniejsze że miałaś doby pomysł z tym "hotelem", pewnie ze mosil (chyba przekręciłam) byłoby raźniej jechać Tobą, no ale co zrobić..

Posted

"TEN" hotel to najlepsze co mogło w tej chwili spotkac tego "skazańca" .
Trzymam kciuki , by udało sie go tam umieścić (i wierzcie mi trzymam je bardzo mocno i ... wiem dlaczego ;) )

Posted

Faro napisał(a):
"TEN" hotel to najlepsze co mogło w tej chwili spotkac tego "skazańca" .
Trzymam kciuki , by udało sie go tam umieścić (i wierzcie mi trzymam je bardzo mocno i ... wiem dlaczego ;) )

Ja też trzymam kciuki, dobrze że szef tego nie widzi;)

Posted

Aganiok napisał(a):
oki ale tak czy aczej boksio ma trafić do kogoś innego na szkolenie, tak?

Aganiok, z tego co wiem to on tam trafi do hotelu, ale czy na szkolenie też- tego nie wiem.

Siedziba Fundacji mieści się w Krakowie..hymmm... pies pewnie powinien też tam przebywać, naprawdę nie wiem...

ale muszę wiedzieć co mam w razie czego odpisać

co robić?????

narazie czekam...

Posted

[quote name='koduchaben']Dostałam potwierdzenie przeczytania mojej wiedomości z tej fundacji (z adresu psycholog@zoologia.pl, mam nadzieje że niebawem odpiszą)

Ten adres to p. Kłosiński psycholog psi, ale on ordynuje w Krakowie. I chyba nie "bierze" do siebie zwierzaczków. Ale nie wiem na 100%. Trzymam kciuki za tego biedaka!

Posted

Boksio Pele, juz bezpieczny w hoteliku
udało sie go zabrać, pani podpisała zrzeczenie, pies jes w tej chwili mój;)
Trafił w najlepsze ręce. Bedzie tam obserwowany. Generalnie sprawa wyglada zle. Pies kąsał. Ale po zachowaniu włascicieli widac, ze był bity(najprawdopodobniej kopany, dlatego gryzie po nogach) Jak tam weszłam na łzy mi w oczach stanęły. Kojec 1m na 1m a z bdy wyglada przerazony boksiu. Ale dla pani najwazniejsza jest smycz i kolczatka, która jest jutro DO ODDANIA. Została tylko wypożyczona. Dostał sadolin(?) na uspokojenie wiec jechał spokojnie, przy póbie zdjęcia tej niezwykle cennej kolczatki troche powarkiwał ale udało się założyć normalna obrożę.
Biedny pies, chudy, zniszczony psychicznie:shake:

Posted

Warunki i sposób traktowania przez włascicieli tego psa :shake:
Siłą sie powstrzymywałam :angryy: ale dla dobra boksia jeszcze podziękowałam.

Pani, u kórej jest Pele jest szkoleniowcem, hoduje boksery, ona oceni po kilku tygodniach czy można w jego przypadku cos zrobić.
Na prawde żal mi go.
Kiedy 'pan' z kojca go wyprowadzał domownicy pochowali sie do domów jakby samym wzrokiem zabijał, ja wciaz zyję.....
A 'pan' pierwszy odruch jaki miał to smycz do góry i wlać mu!
ale się zreflektował.
:shake:

Posted

Aganiok napisał(a):
Mosii a wiesz co jest w tym wszystkim najgorsze? Że ta kolczatka i smycz to jest im potrzebna dla ....kolejnego psa, którego będą męczyć w ten sam sposób! :angryy: :angryy: :placz:

Pele ma 5 lat.
Aganiok, oni zapewniaja, ze nie chcą już psa.... No ale tak kolczatke komus za darmo dawać. Nieeeeeee
eh

Posted

Ja też poproszę nr konta. W tym miesiącu nie wiele mogęm ale tu liczy się chyba każda doba. W przyszłym postaram się chociaż trochę więcej.To straszne, bo ta psina patrzy na mnie oczami mojej Gabzy. Przecież boksery to psy które na noc przykrywa się kocykiem bo marzną, wyprowadza na dłuuuuugie spacery, bo jak się nudzą to wariują, całuje po faflach bo są takie mięciutkie.Po dwóch latach wspólnego mieszknia wiem, że są to psy dla ludzi cierpliwych, ale odwdzięczają się takim ogromem milości, że tylko serce boksera jest ją w stanie pomieścić a ja do dzisiaj nie mogę pojąć za co ta sunia tak mnie kocha.