Jump to content
Dogomania

BOKSER PELE- warto było czekac:) ma swietny dom!!! (foty str 115!!!!)

Recommended Posts

Posted

Pele po socjalizacji, wstepnym szkoleniu i ocenie szkoleniowca JEST GOTOWY DO ADOPCJI !!!!!!!!

a ponizej jego historia:

Zakładam nowy watek o tym psie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22090

ale sprawa bardzo pilna!!!!!!!!!

Pies ma 5 lat. Jest niekastrowany.
Myśle, że mógł to byc nieszczesliwy wypadek z tym pogryzieniem. Pies jest rzeczywiscie w kojcu, przed wypadkiem korzystał z ogrodu, włascicielka psa mieszka przy ulicy i pies był nieustannie drażniony przez dzieci idące do szkoły. Jezeli dobrze zrozumałam najpierw złapał tą pania za buta raczej w zabawie, ona zaczeła go odganiac, wtedy ugryzł. Pani złapała go za szyję przycisnęła do ziemi i wezwała pomoc.

Psa można zabrać, pani podpisze zrzeczenie. Jeżeli nie pies zostanie jutro lub pojutrze uspiony.

Nie ma możliwości przesuniecia tego w czasie.

Co robić!!!!!!!!!!!!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bea1 napisał(a):
najlepiej uśpic Panią:shake: ...może jakiś hotel w okolicy aby go zabrać z tego miejsca?

Ta pani po prostu się go boi. Ale dała sie ubłagac i pozwoliła zabrać psa.
Jest hotel tylko co dalej???????????

Posted

daisy napisał(a):
Mosii

Jezeli jest hotel to pomozemy ;)

nastepnie szukamy psinie dobrego, stalego domu ;)

tak ale pies pełnił role stróza i jest agresywny do obcych

Posted

Bodziulka napisał(a):
Ja się obawiam, że psiaka o takim charakterze mogą nie przyjąć do hoteliku :-(

hotelu juz nie ma w Częstochowie
schronisko miało boksy hotelowe ale tez juz nie ma.
:shake:

Posted

Ten pies został źle wychowany.
Wg mnie są to kwestie złego prowadzenie (bokser w kojcu !!! , bez bliskiego kontaktu z człowiekiem !!!!) i jeśli trafi na własciwego człowieka jest w stanie funkcjonować NORMALNIE. Jeszcze może być kochanym psem. Na śmiertelny zastrzyk zawsze "jest czas" , natomiast przywrócic mu zycia " po zastrzyku" juz sie nie da.
Psa trzeba zabrać nawet do hotelu i trzeba z nim pracować (odwiedziny, spacery, stopniowy ale stały kontakt z człowiekiem ) - jak dostanie prawdziwą szansę - mozna wyrokowac czy to pies "agresor " czy nie i co dalej robić.
(Wiem o czym piszę - przerabiałam to z Astonem . Aston zyje . Ma kochającą rodzinę a został oddany do schroniska własnie z powodu ugryzienia własciciela , w schronisku nikt do niego nie podchodził, bo się go wszyscy bali - zainteresowani moga odnalleźć temat w " w nowym domu" - tyt. bokser uratowany od uśpienia czeka w krakowskim schronisku ......)

Posted

Bea1 napisał(a):
i co teraz?:(

Bea, ja dałabym mu szanse, pies podobno jest bardzo łagodny do domowników, to pierwszy taki incydent:-(
pani szła odebrac poczte od listonosza, sama stwierdziła, ze pies napewno chwile wczesniej był darażniony. No ale ona sie go boi.......

Posted

Jeśli sie go boja - trzeba go zabrać z tej rodziny. Jedyną szansą w takiej sytuacji byłoby wspólne szkolenie pana /pani i psa (w Częstochowie jest taka szansa !!!), ale tym ludziom nie zależy na psie, jesli od razu wydali na niego wyrok - dlatego jedynym rozwiązaniem jest zabranie go , umieszczenie gdzies gdzie mozna go socjalizować i przygotowac do adopcji
To jedyny dla niego ratunek i prawdziwa szansa - potem mozna wyrokować czy jest agresywny czy nie (dw opinii ludzi, którzy się go boja zawsze bedzie AGRESOR !!!)

Posted

Faro napisał(a):
Jeśli sie go boja - trzeba go zabrać z tej rodziny. Jedyną szansą w takiej sytuacji byłoby wspólne szkolenie pana /pani i psa (w Częstochowie jest taka szansa !!!), ale tym ludziom nie zależy na psie, jesli od razu wydali na niego wyrok - dlatego jedynym rozwiązaniem jest zabranie go , umieszczenie gdzies gdzie mozna go socjalizować i przygotowac do adopcji
To jedyny dla niego ratunek i prawdziwa szansa - potem mozna wyrokować czy jest agresywny czy nie (dw opinii ludzi, którzy się go boja zawsze bedzie AGRESOR !!!)

Faro długo rozmawiałam z ta pania, oni juz podjęli decyzję

wymogłam na nich oddanie psa, długo musiałam przekonywac bo pani sie bała że jak kogos ugryzie to ona bedzie odpowiadac

Posted

daisy napisał(a):
Mosii napisala

"Bea, ja dałabym mu szanse, pies podobno jest bardzo łagodny do domowników, to pierwszy taki incydent:-( "

moze jednak :-(

daisy, własciciele psa już decyzję podjeli, pies jest łagodny i miły ale ugryzł.....

i proszę bez komentarzy, które juz sa na innych watkach tego psa

Posted

Jest szansa!!!!!!!!!!!!!!!

Pani która ma hotel i oś szkoleniowy w Cz. zajmuje sie trudnymi przypadkami. Przyjmie boksia od razu!!!!!!!!!!!!!

koszt doby 20zł
potrzebne beda pieniazki

zabieramy go?????????????

Posted

Aganiok napisał(a):
Mosii...jeszcze się pytasz. Zabieramy!
Koniecznie. I zarządzamy zbiórkę kasy! Żeby udało się wyciągnąc biedaka ze szponów...tej baby.

ok wiedz organizuję transport i jade po niego.
zanim jej mąż wróci z pracy

Posted

koduchaben napisał(a):
Na dziś mogę wysłać 100zł, a po 29 następne 100zł

z kontem poczekajmy, najpierw trzeba go zabrac, rzenia organizuje transport

Posted

po raz kolejny rozmawiałam z włascicielka psa.
sa zdecydowani go oddac, myslę że nie beda na miejscu roibić problemów
ale obserwacja psa kończy sie jutro, wiec co???

Posted

mosii napisał(a):
po raz kolejny rozmawiałam z włascicielka psa.
sa zdecydowani go oddac, myslę że nie beda na miejscu roibić problemów
ale obserwacja psa kończy sie jutro, wiec co???

a gdzie jest pies?, może tam zadzwonić i zapytać czy można go odebrać. I tak trzeba tam zadzwonić, bo wiecie jak to jest, jutro przyjedziesz a go nie bedzie

Najlepiej by było aby ta właścicielka zadzwoniła tam gdzie jest pies i poprosiła o jego wydanie, jak do tej pory nie stwierdzili wścieklizny to już nie stwierdzą, ale trzeba koniecznie wszystkich zawiadomić że pies ma być odebrany a nie uśpiony bo inaczej może byc tragedia!!

a jeśli jest u właścicielki to przecież ona powinna go oddać

Posted

ok wszystko co można zostało zrobione
czekamy do 15

jak pies zostanie zabrany i umieszczony w hotelu będziemy omawiac sprawy finansowe

:kciuki: