Akrum Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Paulina87']Tak Pani może odebrać pieska z Wrocławia.[/QUOTE] Ale fajnie :) To rozumiem, że ogłoszenia Sida powoli mogę zacząć usuwać z netu?? :) :) :) Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 to w takim razie jeśli znajdzie się kto do przedadopcyjnej do niedzieli to biorę go w niedziele do Wrocławia. Prawdopodobnie w Ostrowie nie będę miała neta, więc proszę o znak na tel że mam go brać. Quote
Paulina87 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Wizyta będzie w sobotę. Tylko, że Pani chciała, żeby Sid został wykastrowany przed adopcją, a tego nie da się zrobić do niedzieli, a nawet jakby się dało to Sid musi jeszcze dojść do siebie. Nie wiem czy Pani się zgodzi wykastrować go u siebie na koszt stowarzyszenia. Quote
Malwi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 nie dałoby rady schronisko go jutro wykastrować ? Lijo był 2 dni po kastracji wieziony do nowego domu i wszystko bylo ok ... Przecież kastracja to moment - nie raz już była w schronisku robiona Quote
Talcott Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 A może Pani się zgodzi - jeśli to będzie opłacone??? Quote
Akrum Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [quote name='Talcott']A może Pani się zgodzi - jeśli to będzie opłacone???[/QUOTE] Na miejscu tej Pani co ma zamiar dać Sidkowi ds, to ja bym wolała wykastrować już u siebie psiaka. Jakiś czas temu brałam psiaka ze schroniska dla znajomych i schronisko nie chciało wydać psa bez kastracji, mimo że zapewnialiśmy, że na pewno zrobimy po adopcji,no ale się uparli... Zrobili kastracje w schronie i... z uwagi na to, że w ten sam dzień przyjechał do schronu jakiś pies z wypadku, to tego naszego ze szpitalika wypiep....na dwór do jego budy, na słome... więc możecie sobie wyobrazić co było dalej... wdało się zakażenie, zbierał się płyn w miejscu cięcia, pies musiał dostawać antybiotyki, musiał mieć przepłukiwane to miejsce, smarowane maścią... ah, szkoda słów... Więc ja mimo wszystko wolę kastrować i sterylizować psiaki u swojego zaufanego lek.wet. i po zabiegu zapewnić sterylne warunki, a nie tak jak w schronie... wiem, nie wszędzie pewnie tak jest, ale po tym wydarzeniu mam uraz do zabiegów przeprowadzanych w schronie... A poza tym, trzymam kciukasy żeby domek przeszedł wizytę przedadopcyjną na 6 :) i żeby Sid już mógł opuścić schron jak najszybciej... Quote
Malwi Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 dajcie mi proszę znać na kom jak poszła wizyta przedadopcyjna (nr w podpisie ) i czy mam brać Sida w niedzielę do Wrocławia - właśnie wyjeżdżam do Ostrowa a nie mam tam neta chwilowo. Quote
xmartix Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 będę u nich na wizycie jutro przed południem, już tą Panią poznałam w schronisku się okazało, bo szukała dużego psa.. nie mogła się zdecydować i w ogóle.. wszystkie jej się podobały czy ja mam oprócz pytań jak zawsze pytać o coś konkretnego?? Quote
Paulina87 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Raczej mi nic szczególnego nie przychodzi do głowy. Quote
Akrum Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Sidek - mam nadzieję, że to twoje ostatnie noce w schroniskowej budzie i że niedługo już bedziesz mieszkał w nowym domku pod Wrocławiem :) trzymam kciukasy za jutrzejszą wizytę - oby wszystko wypadło jak najlepiej :) i żeby potenjalny domek okazał się tym docelowym domkiem Sidka :) Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 piesek nie jest wykastrowany? czy Pani ma go wykastrowac na własny koszt czy nie? czy na fundacje czy co? Malwi o której bedzie jutro mniej wiecej we wro zeby przekazac psa jakby co? Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 właśnie wróciłam, domek będzie super dla psinki, Pani bardzo przejęta losem piesków w ogóle, bardzo ciepli i mili, mają doświadczenie z wieloma psami już, psy to członkowie rodziny, są gotowi dla nich zrobić wszystko także polecam ten domek Pani mówiła że jakby udało sie Sidowi załapać dziś na kastrację to go odbierze jutro autem z zięciem, kontaktujcie się dziewczyny z nimi :) Quote
zerduszko Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']właśnie wróciłam, domek będzie super dla psinki, Pani bardzo przejęta losem piesków w ogóle, bardzo ciepli i mili, mają doświadczenie z wieloma psami już, psy to członkowie rodziny, są gotowi dla nich zrobić wszystko także polecam ten domek Pani mówiła że jakby udało sie Sidowi załapać dziś na kastrację to go odbierze jutro autem z zięciem, kontaktujcie się dziewczyny z nimi :)[/QUOTE] A masz nr tel. tej Pani? Tudziez imię czy cuś. Jakby co na pw poproszę ;) Quote
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Pani się z kimś kontaktuje z tego co wiem, ale pewnie podam Ci numer, Paulina mi go podała aha ale masz skrzynkę zapchaną Quote
zerduszko Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']Pani się z kimś kontaktuje z tego co wiem, ale pewnie podam Ci numer, Paulina mi go podała aha ale masz skrzynkę zapchaną[/QUOTE] Znów?? Dajcie, dajcie, bo mi to coś zbyt znajomo brzmi. Quote
zerduszko Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 [quote name='xmartix']co znaczy znajomo? ...[/QUOTE]Syt. z kastracją, okolica ;) Ale nr nie ten. Quote
Akrum Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 I jak tam sytuacja u Sida? Pojechał dzisiaj do swojego nowego domku, czy nadal siedzi w schronie ?? Quote
Paulina87 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Czeka na kastrację i pojedzie w przyszłym tygodniu. Kierowniczka ma mi zadzwonić jak załatwi Sidowi kastrację bo w kolejce są też suczki na sterylki. Quote
Malwi Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 jestem chwilowo na necie - jak będzie trzeba jadę do Wrocławia 14 lutego ... nie wiem kiedy będę miała neta :( Quote
piechcia15 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 z góry przepraszam za offa kochani zapraszam na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami. Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest Quote
Recommended Posts