kosu32 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Moim zdaniem Państwo którzy są Jej dotychczasowymi właścicielami powinni partycypować w kosztach sterylizacji tej małej. Nie wiem jakimi Oni są ludźmi, bo niestety ludzie różnie na to reagują - czytaj że robi się krzywdę psu.
kosu32 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 No i posty skaczą na maxa ... Dubel mi wskoczył przed właściwą wiadomością - ech ...
Aga-33-76 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='kosu32']Moim zdaniem Państwo którzy są Jej dotychczasowymi właścicielami powinni partycypować w kosztach sterylizacji tej małej. Nie wiem jakimi Oni są ludźmi, bo niestety ludzie różnie na to reagują - czytaj że robi się krzywdę psu.[/QUOTE] myślę że jestem w stanie przekonać właścicieli do poniesienia części kosztów sterylizacji; to ja nalegam na sterylizację przewidując pewne sytuacje, także te mniej różowe - suczka (nie daj Boże) ucieka
kosu32 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 W tym temacie poruszam się delikatnie gdyż mam czasem obawy że ludzie nie będą chcieli oddać końcowo psa z uwagi na zabieg sterylizacji lub kastracji (Pani - po co psa kastrować, niech sobie chłopak użyje na tym świecie). Na jednej z wizyt przed adopcyjnych gdy rozmawiałyśmy na temat sterylizacji, Pani powiedziała mi że bardzo by chciała by suczka miała jeden miot - od tak by poczuła się matką, a poza tym tak jej powiedział weterynarz. Normalnie ręce człowiekowi opadają. Od razu czerwona lamka mi się uruchomiła i na spokojnie zaczełam tłumaczyć wszystkie plusy zagiegu sterylizacji, opowiadać o problemie bezdomnych zwierząt itd. Wiadomo, każdy ma inną wrażliwość i do każdego trzeba podchodzić inaczej - ale rzetelna i spokojna rozmowa jest koniecznośćią, no chyba że widać że nic się nie da więc trzeba po swojemu obejść temat (czytaj: robić, nic nie mówić).
Aga-33-76 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Są już pierwsze efekty tych kilku ogłoszeń które udało mi się zrobić: zapytanie mailowe i telefoniczne, oprócz tego poczta pantoflowa znajomych też może przynieść ofertę świadomego fajnego domku (pani miała spanielkę która odeszła za TM-wiek). Oby któryś z kontaktów przyniósł owoc w postaci kochającej rodziny ... :loveu:
Asia & Ginger Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Aga-33-76 to jest cocker spanielka angielska, a raczej sunia w typie tej rasy. ;) Podaj linka do jakiegoś ogłoszenia, żebym mogła przekopiować na Allegro. :cool3:
Aga-33-76 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [FONT=Arial]Wstrzymaj się może kochana cioteczko z Allegro do jutra wieczorem, bo będę wiedziała coś więcej nt potencjalnego domku, ok? :)[/FONT] [FONT=Arial]linki do ogłoszeń są w 1 poście, ale tekst bardzo suchy i ubogi (mojego autorstwa :oops:); liczyłam że atrybutem suni będzie jej uroda, ona sama w sobie jest poruszająca, więc tekst pozostał informacyjny[/FONT] ;)
aspoke Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Czy sunia szuka DT? Mogłabym ją wziąć do siebie i kto wie, może zostałaby u Nas na stałe? Tylko potrzebny byłby transport na dolny śląsk Od razu rzucił mi się w oczy wpis, że ślicznotka uwielbia towarzystwo dzieci (na czym mi zależy, bo mam dwójkę). A jej uroda - nieziemska! Piękna jest!
Asia & Ginger Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ok, to ja się z Allegro wstrzymuję. Suńka nie szuka DT, zostanie w swoim dotychczasowym do czasu znalezienia nowego domku. Także jesli myślisz o adopcji, to zgłoś się do Agi-33-76. ;)
aspoke Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Rozumiem. Myślałam, że jest taka możliwość (wtedy podczas tymczasu sprawdziłabym sunię)...
Aga-33-76 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Zainteresowanie sunią jest ogromne :) Zauważyłam jedną prawidłowość - wszyscy piszący odpowiadali na ogłoszenie zamieszczone na gumtree (pomijam fakt, że zdążyłam zamieścić jej tylko 4 ogłoszenia :roll:)
kosu32 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Od przybytku głowa nie boli - dobrze że jest zainteresowanie małą :)
Asia & Ginger Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Aga-33-76, co tam u spanieleczki? :cool3:
Aga-33-76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Na razie przebieram w domkach i układam plan objazdu do wizyt przedadopcyjnych, wybrałam te domy które rozumieją potrzebę sterylizacji suczki
Aga-33-76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Przy okazji zapytam, czy znacie może kogoś z Mińska Mazowieckiego - bo nie wiem czy dam radę się tam wybrać (chroniczny brak wolnego czasu)
obraczus87 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Aga-33-76']Przy okazji zapytam, czy znacie może kogoś z Mińska Mazowieckiego - bo nie wiem czy dam radę się tam wybrać (chroniczny brak wolnego czasu)[/QUOTE] z Mińska jest nadzieja.
anouk92 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Aga jak są fajne domki to prosze pamiętaj o Sarze z mojego podpisu - może przy okazji jej też uda się znaleźć domek :)
Vasco Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 super, że jest wybór domków, na pewno jakiś będzie sensowny.
Asia & Ginger Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Z Mińska Mazowieckiego znalazłam takie osoby: Alex78 evita. nadzieja (ale nie wiem, czy zajmuje się adopcjami) rybon36
Aga-33-76 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='anouk92']Aga jak są fajne domki to prosze pamiętaj o Sarze z mojego podpisu - może przy okazji jej też uda się znaleźć domek :)[/QUOTE] jasne !!! jak będę w domu zapiszę wątek
Recommended Posts