lewka Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Toller-Fox napisał(a):Przykre bardzo :-( . Rozumiem, że nie ma szansy poprosić jakiegoś krajowego sędziego obedience o ocenę? wydaje mi się, ze w takiej sytuacji o wiele stosowniej jest odwołać zawody. z szcunku do zaistniałej smutnej okolicznosci. :-( :-( Quote
dog_master Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 :-( ['] [SIZE="1"]Moze to nie na miejscu, ale... 13.02.2006, tak? Toż to dawno było, a info dopiero dzisiaj... Quote
Berek Posted March 7, 2006 Author Posted March 7, 2006 Już wyjaśniam. Informację o śmierci Joopa dostaliśmy dokladnie w nocy z niedzieli na poniedziałek (5-6 marca). Pan był tryskający energią, dziarski, przesympatyczny, nikt - nawet rodzina, a bodajże i on sam! - nie wiedzial że jego serce nie jest w dobrym stanie. Zawal przyszedł szokująco niespodziewanie - tym straszniej, że Joop zmarł doslownie w ciągu sekundy (upadł i... to był koniec). Jego żona była w strasznym szoku :-( , dopiero po jakimś czasie była w stanie pozbierać się na tyle, żeby poprosić holenderskiego kolegę Joopa de Reus - Tona Hoffmanna (część Forumowiczów poznała go na zawodach obedience w Warszawie) o sprawdzenie, na jakich imprezach mąż miał sędziować - i zawiadomienie wszystkich organizatorów o nieszczęściu. :-( Tak się też stało. Natychmiast po otrzymaniu tej wiadomości oglosiliśmy ją wszędzie, gdzie tylko pojawiało się info o zawodach. Quote
dog_master Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 No ja wiem, ze w takich sytuacjach nie mysli sie o jakistam zawodach. Myslalam tylko, ze informacje o czyjejs smierci szybciej sie rochodza :oops: Quote
Berek Posted March 8, 2006 Author Posted March 8, 2006 No cóz, w tym przypadku tak nie było. :-( Quote
zachraniarka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 ['][']['] :( Berek czy planujecie organizację podobnych zawodów w innym terminie? Quote
Jura Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 lewka napisał(a):wydaje mi się, ze w takiej sytuacji o wiele stosowniej jest odwołać zawody. z szcunku do zaistniałej smutnej okolicznosci. :-( :-( A moim zdaniem kontynuując pracę zmarłej osoby pokazuje się, że to, co robiła ta osoba było ważne i miało sens, że jej praca nie zostanie zaprzepaszczona. Oczywiście w takiej sytuacji całkiem na miejscu jest uczczenie pamięci zmarłego np. poprzez ufundowanie nagrody jego imienia. Quote
Recommended Posts