Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zmarl moj 16 letni jamnik. Od 20 listopada cierpial na mocznice. Dom bez niego jest strasznie pusty, nadal lapie sie na tym,ze go szukam, wiem pisze nie skladnie ale trudno mi jest pisac po stracie mojego najlepszego przyjaciela. Wiem,ze jest teraz na tym z lepszy swiatow, gdzie juz nie cierpi . Bywaj drogi przyjacielu do zobaczenia w niebie ;(

Posted

Umok
z całego serca współczuje straty najbliżeszego Przyjaciela :(
My wszyscy tu zaglądający znamy już ten ból, ból nie do opisania...
i Nie ma znaczenia czy piesek miał kilka m-cy czy wiele lat, boli tak samo, bo nie można się przygotowac na pożegnanie Przyjaciela i to tak wyjątkowego jak własny Pies, który rozumie Nas jak nikt, akceptuje w Nas wszystko, kocha całym sercem :-(
Mimo, iż zmaga się człowiek z choroba Przyjaciela kilka tygodni bądż miesięcy i czuje, że nie ma innej drogi i tak w dniu kiedy spoglądacie sobie w oczy po raz ostatni okazuje sie, że racjonalne podejście nie ma żadnych szans. Serce płacze i zamiera z bólu, tęsknoty i żalu...
Z jednej strony rozum podpowiada, że tak musiało być, ale serce i tak bije własnym rytmem :-(

Umok długo będziesz jeszcze poszukiwać Rudego, może jednak pewnego dnia odnajdziesz cząstke Jego w jakimś innym psim Istnieniu i tego Ci życzę!
Dla Rudego, który miał długie i pełne miłosći zycie
[*]
[*]
[*]

Posted

dzieki za wyrazy wspolczucia. Postanowilem w najblizszym czasie kupic sobie nowego psa, ktory tez bedzie jamnikiem i nie bede od niego wymagac,zeby mial charakter i zachowania Rudego czy to dobry pomysl?

Posted

< i > dla RUdego...
Oczywiście,ze warto mieć kolejnego psa jesli czujesz taka potrzebe, jest tyle serduszek czekajacych na nasze uczucie.Kazdy nowy psiak to wyzwanie,oczekiwania i nowa milosc, ktora jest inna, wyjatkowa, jednak nie burzaca pamiecie o poprzedniku.Ona na zawsze pozostaje w nas...

a'propos-to jest BAAARDZO niesprawiedliwe,ze bywamy świadkami ich odejscia

Posted

Ivory napisał(a):
Dlaczego nasi przyjaciele żyją tak krótko w stosunku do nas <'> ??

ja już wiem dlaczego: żeby oszczędzić im płaczu po nas... bo psy płaczą bardziej...
(') (') (') Rudemu

• 2 weeks later...
Posted

Chcialem jedynie powiedziec,ze albo los albo raczej Rudy wskazal mi szczeniaka,ktorego matka jest podobna do Rudego, zeby bylo ciekawiej to data urodzenia szczeniaka to 18 styczen. Mysle,ze to jest jakis znak od mojego ukochanego jamniora :) Zastanawiam sie czy w watku o swoich ukochanych psach mozna pisac wspomnienia ?:)

Posted

Umok bardzo Co współczuję :( Znam ból rozstania z najlepszym przyjacielem, znam przeraźliwe uczucie osamotnienia i rozpaczy.
Moje dwie psinki też mają swoje wątki w Tęczowym Moście i choć minęło kilka lat ja nadal tęsknię, nadal pamiętam o ich urodzinach ...
Pisz wspomnienia, pisz do Rudego, co tylko chcesz i czujesz, to pomaga.
Rudasku
[*]
[*]
[*]

Posted

Nie wiem czy wiesz ale jak twoja ulubiona pani doktor,mowila ze tu juz koniec,ze przegralismy to plakala razem z nami,a niedlugo przyjedzie do niej taka ruda kulka jamnikowata bo juz pani doktor nie zmienimy na zadna inna bo twoja pokazala,ze trzeba walczyc i ze dopoki da sie walczyc to bedziemy wszycy robili wszystko zebys byl na tyle zdrowy na ile sie dalo w twojej sytuacji ale tyle wspomnien. Wczoraj swiecilo slonce,takie na jakim sie zawsze lubiles wylegiwac przed balkonem no ale twoje ukochane miejsce nie bylo zajete przez ciebie i znowu pomyslalem,ze z jednej strony to dobrze,ze juz nie cierpisz ale z drugiej strony chcialbym,zeby jeszcze z nami tu byl. Dobrze,ze dzisaj mnie przynajmniej w snie odwiedziles zreszta robisz to bardzo czesto z czego sie ciesze, wiem,ze jestes za Teczowym Mostem szczesliwy, mysle,ze tak samo jak wtedy gdy byles na ziemi chociaz i tak jestes wsrod nas. Ta niebieska pilke to pewnie specjalnie zostawiles jakby oznajmiajac to,ze wrocisz i bedziesz sie nia bawic. To tyle na dzis moj Rudy przyjacielu, pamietamy o tobie ciagle i nieustajaco bo kto poznal ciebie dlugo o tobie nie zapomnii.
P.S. Opiekuj sie wszystkimi psami,ktore przechodza za Teczowy Most, szczegolnie tymi, ktore nie zaznaly milosci swojego czlowieka oraz psami dogomaniakow :)

Posted

['] ['] ['] Dla Rudego

Umok wiesz dlaczego tak bardzo tesknimy do naszych psinek , ktore sa juz za TM? Bo, bardzo je kochalismy, a pamietac o nich będziemy zawsze, bo BO MIŁOŚCI NIE DA SIĘ ZAPOMNIEĆ!!!

Posted

Pamiętam mojego Kochanego Kleksa którego dostałam mając 7 lat. Był kochany i przeżył ze mną 16 lat, odszedł 6 lat temu, ale cały czs jest w mojej pamięci. Odszedł 29.02 być może żebym mniej płakała bo co 4 lata, ale i tak pamiętam 28.02 co roku :(

Posted

Dzisaj robilem porzadek bo w sobote jedziemy po tego szczeniaczka co nam go wskazales i musze ci powiedziec,ze mimo wszystko smutno jest jak popatrzylem,ze nie musze nikogo przed odkurzaczem ostrzegac, pamietasz jak byles maly a potem troche wiekszy to zawsze omijales odkurzacz taaaakim lukiem byleby dalej od tej warczacej maszyny no, do tego jest taka pogoda jaka lubisz czyli w miare sloneczna jakbys chcial to bys mogl sie powygrzewac na sloneczku przed balkonem ale pewnie to robisz na lace za TM no kazdy kiedys musi podjac ta nielatwa decyzje, niedlugo bedzie miesiac jak ciebie nie ma jak ten czas szybko leci, mi sie wydaje,ze to bylo wczoraj a tu juz prawie miesiac, pamietac ciebie bede bo pokazales i nauczyles wielu waznych rzeczy miedzy innymi tego,ze zwierzeta sa takimi malymi ludzmi, ktorzy maja swoje humory czy cos je boli dokladnie tak samo jak ich wieksza wersje, nauczyles mnie kochac kazdego zwierzaka niezaleznie od tego czy jest tego wart, bo przeciez kazdy zwierzak jest kochany. Pamietasz jak kiedys na mnie naszczekales i na lawke ucieklem :)?? Albo to jak siedzialem sobie i trzymalem nieopatrznie kanapke z szynka i w pewnym momencie czuje,ze ktos mi ja zabiera patrze a to kto :)? no jak to kto jak nie ty :) bylo takich roznych sytuacji duzo. No ale ciebie nie ma, to znaczy jestes w naszych sercach i bedziesz w nich dokonca bo tak jest i bedzie, dopoki beda zyli ludzie,ktorzy ciebie znaja . Moze nie bedzie tak zle, bo bedzie nowy szczeniak co do ktorego mam przeczucie,ze zostal wskazany nam przez ciebie no bo jak inaczej, za duzo jest zbieznosci,zeby tak nie bylo, urodzil sie miesiac przed twoja smiercia, ma podobny ksztalt oczu, jego matka jest podobna do ciebie to musi byc przeznaczenie:). W kazdym razie dzieki za wskazanie tego a nie innego jamniorka, bedzie mi przypominal ciebie ale wiedz jedno nie bede go do ciebie porownywac bo tak nie mozna, bo tak tylko zwierzaka sie meczy,ze mysli,ze ty to bys zrobil to inaczej niz on czy cos takiego w kazdym razie.

• 2 weeks later...
Posted

Czy to nie jest tak,ze kazda osoba ktora miala psa cierpi na nieuleczalna chorobe o nazwie pies, ktora objawia sie chcecia dotykania psa czy glaskania go . Pomimo tego,ze teraz mam nowego psa to Rudy,zawsze bedzie tym pierwszym i jednymy psem.

Posted

umok napisał(a):
Czy to nie jest tak,ze kazda osoba ktora miala psa cierpi na nieuleczalna chorobe o nazwie pies, ktora objawia sie chcecia dotykania psa czy glaskania go .

Święte słowa, sądzę, że każdy psiarz mógłby sie pod tymi słowami podpisać bez chwili wahania :)
Ale to najwspanialsza z chorób i jaki świat były piękny gdyby więcej było takich chorych :)

Umok czy Następca Rudego ma jakies cechy, które przypominają Ci Rudego?

Posted

To takie przyjemne odkrywać podobne cechy u Następcy :)
Mi zapadła w serce ta chwila gdy Fancia weszła do naszego mieszkania i położyła się na materacyku Oskarcia. Nigdy nawet nie pisnęła za poprzednim domem, od pierwszej chwili poczuła się jak u siebie. Lubi leżec w tych miejscach gdzie On leżał. Mam wrażenie, że duch Oskarka wprowadził Ją do tego domu, do Nas i ONa poczuła się od pierwszej chwili częścią Nas :)
Teraz już w moim sercu mieszka Oskarek i Fancia i razem mieszczą się tam idealnie.
A kiedy przez 3 m-ce po pożegnaniu Oskarka nie było w domu psa to doświadczyłam na własnej skórze jak bardzo jestem chora na psa, na dotyk, bliskość, zapach... to był najtrudniejszy okres życiu :(