Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku w Zabrzu od czterech dni przebywa doberman, został przywiązany do schroniskowego płotu... :shake:
Przeżywa on bardzo ciężko swój pobyt w schronisku, nie jest pierwszej młodości, bardzo boi się innych psów, ale niestety z powodu wielkiego przepełnienia musi przebywać w boksie z innym psem... Psiak jest bardzo wystraszony, pomimo, że je to chudnie w oczach... Biedak zupełnienie nie nadaje się do schroniska :(

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Prześlij mi namiary kontaktowe i trochę wiecej opisu o psie. przypuszczalny wiek, reakcje na człowieka, spacery, reakcje na weta itd. Czy jest dominujący, itp. jak cos skrobniesz wtedy go wrzuce na allegro.

Posted

Już jestem, wcześniej nie było mnie w domu :roll:
No więc dobek jest trasznie wystraszony :( Byłam z nim na spacerze, szedł powoli na smyczy, nie ciągnął, potrafi siadać na komende, reaguje na gwizdanie, pozwala sobie na zrobie praktycznie wszystkiego... Boi się psów, ale kiedy nie czuje zagrożenia cieszy się do nich :) Na nic nie reaguje agresją ... Jest starszym psem... Nie jestem w stanie określić jego dokładnego wieku, ale na "oko" ma 6-7 lat...

Posted

Dobek wczoraj nie chciał jeść :( ale koło godziny 17 podjął się jedzenia... Mam nadzieję , że dzisiaj też coś zje... Heh... Bidaczek ciężko przeżywa schronisko :(

Posted

Dobka widziało już kilkaset osób ... ale na razie (przynajmniej) do mnie nikt sie nie odzywa w jego sprawie ... uda ci się mysia zrobic mu parę fotek?

Posted

Niestety nowych foteczek nie mam , bo Dobek był dzisiaj kastrowany... Decyzja o kastracji zostało podjęta bardzo szybko, ponieważ okazało się, że biedak ma nowotwór jąder... Został dokładnie przebadany, prześwietlony i naszczęście nie ma przerzutów :)

Posted

Dobek zdrowieje, a oto zdięcia w schroniskowym szpitaliku:

Cały czas wywalał kocyk z legowiska :evil_lol:
Przyniosłam mu też michę lepszego jedzonka, żeby trochę chłopaka podtuczyć :)

Posted

o boshe jaka bidulek ... nikt mi nadal nie zgłasza zainteresowania losem psa ... szkoda smutka
Zobacz czy czegos nie potrzeba - witamin, elektrolitów - mogę przysłać.