Mysia_ Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 W schronisku w Zabrzu od czterech dni przebywa doberman, został przywiązany do schroniskowego płotu... :shake: Przeżywa on bardzo ciężko swój pobyt w schronisku, nie jest pierwszej młodości, bardzo boi się innych psów, ale niestety z powodu wielkiego przepełnienia musi przebywać w boksie z innym psem... Psiak jest bardzo wystraszony, pomimo, że je to chudnie w oczach... Biedak zupełnienie nie nadaje się do schroniska :( Quote
Mysia_ Posted February 19, 2006 Author Posted February 19, 2006 Czy ktoś może go wrzucić na Allegro i forum dobermanów? Namiary to schronisko w Zabrzu... Numer tel. 0-32 271-47-97 :) Quote
Guest Msand Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Prześlij mi namiary kontaktowe i trochę wiecej opisu o psie. przypuszczalny wiek, reakcje na człowieka, spacery, reakcje na weta itd. Czy jest dominujący, itp. jak cos skrobniesz wtedy go wrzuce na allegro. Quote
Guest Msand Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 No i jak tam ... dowiem się więcej? Quote
Mysia_ Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Już jestem, wcześniej nie było mnie w domu :roll: No więc dobek jest trasznie wystraszony :( Byłam z nim na spacerze, szedł powoli na smyczy, nie ciągnął, potrafi siadać na komende, reaguje na gwizdanie, pozwala sobie na zrobie praktycznie wszystkiego... Boi się psów, ale kiedy nie czuje zagrożenia cieszy się do nich :) Na nic nie reaguje agresją ... Jest starszym psem... Nie jestem w stanie określić jego dokładnego wieku, ale na "oko" ma 6-7 lat... Quote
jnk Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Ojojojoj! Trzeba bidusia podnosić, bo się wykończy w schronie. Quote
Guest Msand Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Adres do jego stronki na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=88170159 Quote
Mysia_ Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Dobek wczoraj nie chciał jeść :( ale koło godziny 17 podjął się jedzenia... Mam nadzieję , że dzisiaj też coś zje... Heh... Bidaczek ciężko przeżywa schronisko :( Quote
Małgośka z Boksą Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 Podnoszę bidulę..... Do domku szybko, bo zwariujesz Quote
Mysia_ Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Jutro wezmę dobcia na spacer.... ale on chce domku... Quote
Guest Msand Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Dobka widziało już kilkaset osób ... ale na razie (przynajmniej) do mnie nikt sie nie odzywa w jego sprawie ... uda ci się mysia zrobic mu parę fotek? Quote
Mysia_ Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 W schronisku nie było mnie już 5 dni , więc mam mnóstwo roboty, ale fotki postaram się zrobić :) Quote
Mysia_ Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Niestety nowych foteczek nie mam , bo Dobek był dzisiaj kastrowany... Decyzja o kastracji zostało podjęta bardzo szybko, ponieważ okazało się, że biedak ma nowotwór jąder... Został dokładnie przebadany, prześwietlony i naszczęście nie ma przerzutów :) Quote
Mysia_ Posted February 25, 2006 Author Posted February 25, 2006 Mam nadzieję, że teraz Dobek będzie już powoli dochodził do siebie... Oj Aniu... co one wszystkit tam tam robią? :shake: Quote
Mysia_ Posted February 26, 2006 Author Posted February 26, 2006 Dobek zdrowieje, a oto zdięcia w schroniskowym szpitaliku: Cały czas wywalał kocyk z legowiska :evil_lol: Przyniosłam mu też michę lepszego jedzonka, żeby trochę chłopaka podtuczyć :) Quote
Guest Msand Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 o boshe jaka bidulek ... nikt mi nadal nie zgłasza zainteresowania losem psa ... szkoda smutka Zobacz czy czegos nie potrzeba - witamin, elektrolitów - mogę przysłać. Quote
Mysia_ Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 Witaminki chłopak dostaje :) mam nadzieje, że domek się znajdzie.... Quote
PaulinaM Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 same kości :-( i to spojrzenie! nikt nie ma ochoty na taką dużą bidulkę? :( Quote
Recommended Posts