Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No Piromanka zaszalałaś - dziękujemy Ci taak bardzo, miejmy nadzieję ktoś się odezwie! Musimy znaleźć Tuni dobry dom, należy jej się!

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na razie mało portali obskakuję, w zasadzie za czasów "przed Tunią" robiłam tylko na 10 bez rejestracji, teraz się trochę dorejestrowałam, mam nadzieję, że osiągnę wprawę Piromanki za jakiś czas :loveu: Nie wiem, czemu cisza w sprawie Tuni. Tyle ogłoszeń...

Posted

Obecnie jest cisza jesli chodzi o adopcje. Ludzie na zime jakos sie nie angażują w podejmowanie decyzji o przygarnięciu psiaka.

Staszek ma mase ogłoszeń, od Piromanki, od innych Cioteczek i też na razie cisza :(

Posted

Przepraszam, że nie dawałam znaku - czekam na drugie prześwietlenie płuc Tuni, które mogę zrobić pod koniec następnego tygodnia (miną 4 tygodnie od poprzedniego prześwietlenia, które w jednym rzucie coś wykazały, a w drugim nic nie wykazały i lekarz kazał się wstrzymać z operacją, bo jeżeli są przerzuty to mogłaby operacji nie przeżyć)

więc pod koniec następnego tygodnia jedziemy się prześwietlić. Tunia jest już bardzo zadomowiona, i kanapa jest ukochanym miejscem spania.

Niestety zaczęły jej się od kilku dni robić stan zapalny przy guzach (jakby się trochę potwierały?) i nie wygląda to dobrze, jest czerwone - i zaczęło to dziwnie pachnieć..., jest to niepokojące...

jutro skontaktuje się z weterynarką w tej sprawie, bo już się niepokoję - głównie że pojawił się ten dziwny zapach...

Posted

słuchajcie - mam prośbę - czy można zacząć zbierać pieniądze na jej leczenie? boję się, że sama sobie nie poradzę z pokryciem tych wszystkich kosztów (kolejne prześwietlenie ok 127 zł + pierwsza operacja ok. 250 + - no i teraz te guzy, które zaczęły się otwierać ?

Tunia też ciężej oddycha, więc zaczęłam się martwić tym wszystkim i na pewno będzie potrzebny budżet na jej leczenie...

Kwestia adopcji na razie na drugim miejscu - bo chyba jej stan totalnie odstrasza ludzi...

proszę pomóżcie nam może w tej kwestii?

Posted

Dzieki za info. Fusse konieczna jest zmiana tytułu - napisz prosze info ile brakuje na operacje.
Konieczne jest równiez uzupełnienie pierwszego postu - trzeba umiescic info o aktualnych poczynaniach, badaniach oraz o aktualnej sytuacji... Informacja o kosztach równiez jest bardzo potrzebna! Damy radę!

Posted

obraczus87 napisał(a):
Dzieki za info. Fusse konieczna jest zmiana tytułu - napisz prosze info ile brakuje na operacje.
Konieczne jest równiez uzupełnienie pierwszego postu - trzeba umiescic info o aktualnych poczynaniach, badaniach oraz o aktualnej sytuacji... Informacja o kosztach równiez jest bardzo potrzebna! Damy radę!

ok, dzisiaj zregaduję...

i uaktualnię... dzisiaj Tunia dostała antybiotyk w zastrzykach... musi się ten rozwalony guz zaleczyć,
oj... mam nadzieję znajdę jakąś pomoc finansową - bo zaczynam odczuwać znacznie jej leczenie i diagnozowanie...

Posted

jest stan zapalny - podobno w przeciągu tygodnia, się to zagoi, prześwietlenie ok. 26 - mam nadzieję nie będzie miała przerzutów - i wtedy od razu operacji,

...konieczne wsparcie finansowe - nie dam rady sama...

Posted

koniecznie - 26.02 chcę jej zrobić drugie prześwietlenie i jeżeli nie będzie przerzutów, a te otwarte guzy się zaleczą to od razu pierwszą operację...

to będzie ok. 378 zł... i nie wiem, jak sama sobie z tym wydatkiem poradzę...:(