Natalia_W Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 orsini napisał(a):racja:)))) Natalia ale Wasze za to znam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: z imienia:)))))))chociaz Kenza tez dlugo nie moglam zapamietac bo mi sie mylil z tym z Zawiercia:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no wiesz co.... jak moglas ich pomylic:mad: moje Kenzo tez byl wybierany na show i jak widac udalo sie ;) Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Natalia przypadek zupelny:))z Waniem tez hahahaha no bo przeciez nie widac po szczeniaku malym, ze jest show potential:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Agatke to wcielo, ale moze KaVang odpowie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: w jakim wieku wybieralyscie Dengika?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: qrcze no kolejny przypadek!!!!no bo przeciez nie idzie wybrac w tym wieku:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 hahaha sluchajcie wszyscy majacy topowe psy-poniewaz wybierane byly jako szczeniaki a wiec nie mieliscie prawa wybrac tego najlepszego bo przeciez nie widac:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: to mam propozycje: GRAJCIE W TOTKA skoro macie takiego fuksa hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Quote
Natalia_W Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 to ja moze kilka podam:D First Coquet Piwowar Quote
Natalia_W Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 to ja moze kilka podam:D wybranych z miotow w wieku okolo 8 tyg First Coquet Piwowar Hibiscus Mengo Celebration Eukaliptus Mengo Celebration Quote
Natalia_W Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 No i mysle ze najlepszy przyklad : Evita Essentia!!!!!!!!!! Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 no wlasnie!!!!!!! wiec liste tych topowych wygrywajacych mozna by ciagnac i ciagnac.... Boze sami fuxiarze hahahahaha Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Natalia_W napisał(a):No i mysle ze najlepszy przyklad : Evita Essentia!!!!!!!!!! hahaha no ta to juz zupelny przypadek:)))v.Zwyciezca Swiata:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Olivka Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Natalia_W napisał(a):no wiesz co.... jak moglas ich pomylic:mad: moje Kenzo tez byl wybierany na show i jak widac udalo sie ;) Dobrze napisane " udało się" Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Olivka napisał(a):Dobrze napisane " udało się" serio piszesz czy jaja sobie juz robisz???? masz jak na tacy kupe psow podanych:)))wybieranych w wieku szczeniecym. Serio wierzysz ze to wszystko to czysty przypadek i fuks??????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: mysle, ze zaczynasz zartowac, ale wtedy wklej pliz jakas ikonke, bo osoba postronna moze nie zalapac zartu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a ja dalej czekam na liste psow zle wybranych przez hodowce:mad: :mad: :mad: :mad: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 Foremniak-Zwyciezca Europy itd.... kolejny pzypadek:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: powtarzam: zacznijcie grac w totka hahahahhahahhaha Quote
marisia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='orsini']Olivka podala, ale marysia nie, marysiu przyklady pliz!:))podkreslam liczbe mnoga w zdaniu poprzednim:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Koniak Sasquehanna i Deran Sasquehanna a nawet Xanti Saquehanna bardziej mi się podobają od Foremniaka i Grog :cool3: a te właśnie zostały w hodowli. Piszecie o tych, które są najwięcej wystawiane i wygrywają, ale czy ze swoim rodzeństwem? Czy psy z ich miotów są równie intensywnie wystawiane i przegrywają z nimi ? I jeszcze dodatkowo w grę wchodzi umiejętność przygotowania i dlatego może hodowca wybiera niekoniecznie najlepszą, ale potem ładniej potrafi ją przygotować i pokazać- inaczej nawet jak nie wybierze najlepszej to potem ją potrafi ładniej sprzedać i jest łatwiej odpowiednim przygotowaniem wypromować zwierzę. A Dengi tak jakby nie został u hodowcy- a niektórzy twierdzą że jego brat miotowy nie jest od niego gorszy- tylko w rękach całkowitych amatorów którzy nie potrafią go pokazać. Wymieniacie psy które wygrywają - a co właściwie wiadomo o innych psach z tych miotów- czy faktycznie były gorsze? W rękach znanego przez sędziów hodowcy czasem nawet pies nieco gorszy ma większe szanse, jak jest prezentowany przez hodowcę. Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 [quote name='marisia']Koniak Sasquehanna i Deran Sasquehanna a nawet Xanti Saquehanna bardziej mi się podobają od Foremniaka i Grog :cool3: a te właśnie zostały w hodowli. Marysia udajesz czy Ty tak jak ja nie rozumiesz textu pisanego?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pytam o TEN sam miot!!!!!i te sama plec co wiecej!!!!!!!! z miotu Koniaka-hodowca nic sobie nie zostawil, Deren-zostala Dziecielina(kolejny przypadek gdzie hodowca wie co zostawia dziekuje za podanie przykladu), Xantii to samo-zostala Xara. A wiec Twoja lista jest ZLA:)))) prosze o podanie psow z TEGO SAMEGO miotu i tej samej plci!!!!!!gdzie hodowca ma gorszy egzemplarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
marisia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='orsini']Foremniak-Zwyciezca Europy itd.... kolejny pzypadek:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: powtarzam: zacznijcie grac w totka hahahahhahahhaha A ta Pani z Koniakiem i Dereniem też by zdobyła ten tytuł :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 [quote name='marisia']Jak trudno wybrać jest najlepsze szczenię widać często po szczeniakach które pozostawiają sobie hodowcy i to doświadczeni, często rodzeństwo sprzedane jako mniej rokujące wystawowo bije na głowę to w rękach hodowców na wystawach - a przecież trudno przypuścić że hodowca zostawił sobie świadomie gorsze szczenię :shake: .] sama napisalas RODZENSTWO!!!! to podaj mi to rodzenstwo, a nie zciemniasz z Koniakiem:))))) bo Dziecielina i Xara to doskonaly przyklad ale na poparcie MOJEGO zdania:))))))bo byly w miocie najlepsze hahahahahaha i dlatego zostaly Quote
marisia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='orsini']Marysia udajesz czy Ty tak jak ja nie rozumiesz textu pisanego?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Pytam o TEN sam miot!!!!!i te sama plec co wiecej!!!!!!!! z miotu Koniaka-hodowca nic sobie nie zostawil, Deren-zostala Dziecielina(kolejny przypadek gdzie hodowca wie co zostawia dziekuje za podanie przykladu), Xantii to samo-zostala Xara. A wiec Twoja lista jest ZLA:)))) prosze o podanie psow z TEGO SAMEGO miotu i tej samej plci!!!!!!gdzie hodowca ma gorszy egzemplarz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To Ty dokładnie nie czytasz :lol: podałam cały wywód na temat osiągania sukcesów i odpowiedni wybór szczenięcia nie jest najistotniejszy: Piszecie o tych, które są najwięcej wystawiane i wygrywają, ale czy ze swoim rodzeństwem? Czy psy z ich miotów są równie intensywnie wystawiane i przegrywają z nimi ? I jeszcze dodatkowo w grę wchodzi umiejętność przygotowania i dlatego może hodowca wybiera niekoniecznie najlepszą, ale potem ładniej potrafi ją przygotować i pokazać- inaczej nawet jak nie wybierze najlepszej to potem ją potrafi ładniej sprzedać i jest łatwiej odpowiednim przygotowaniem wypromować zwierzę. A Dengi tak jakby nie został u hodowcy- a niektórzy twierdzą że jego brat miotowy nie jest od niego gorszy- tylko w rękach całkowitych amatorów którzy nie potrafią go pokazać. Wymieniacie psy które wygrywają - a co właściwie wiadomo o innych psach z tych miotów- czy faktycznie były gorsze? W rękach znanego przez sędziów hodowcy czasem nawet pies nieco gorszy ma większe szanse, jak jest prezentowany przez hodowcę. Quote
orsini Posted February 24, 2006 Author Posted February 24, 2006 marisia napisał(a):A ta Pani z Koniakiem i Dereniem też by zdobyła ten tytuł :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: aha one tez byly sprzedawane jako SHOW:)))) wiec sama widzisz, ze jednak po malym szczeniaku WIDAC JEGO KLASE:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko Olivka twardo przy swoim:)))))))))) a wszystkie psy podane przez nas wygrywaja przez przypadek. Dengi jest o niebo lepszy od swojego brata moim skromnym zdaniem i sedziow tez bo jak do tej pory z nim wygrywal do jutra pappaa Quote
marisia Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 orsini napisał(a):aha one tez byly sprzedawane jako SHOW:)))) wiec sama widzisz, ze jednak po malym szczeniaku WIDAC JEGO KLASE:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tylko Olivka twardo przy swoim:)))))))))) a wszystkie psy podane przez nas wygrywaja przez przypadek. Dengi jest o niebo lepszy od swojego brata moim skromnym zdaniem i sedziow tez bo jak do tej pory z nim wygrywal do jutra pappaa jasne, bo te co były sprzedane, jako show a nimi nie są – szybko przestały być wystawiane :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: , brat Dengiego nie był nigdy tak ładnie przygotowany :lol: jak Dengi :scared: Quote
Natalia_W Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 to co powiecie na to....: Niecale piec lat temu zdecydowalismy sie na pieska... no i nasz wybor padl na sznaucerka... Akurat w hodowli Pani Ani Janiszewskiej byly szczeniaczki ... no i pojechalismy kupic maluszka... oczywscie na poczatku powiedzielismy ze raczej nie bedziemy go wystawiac w zwiazku z tym z dwoch pieskow Pani Ania wybrala dla nas Bafiego (Confetti Sasquehanna) a sobie zostawila Dredzika czyli Campari Sasquehanna... i teraz Bafi nie nadaje sie na wystawy a Dredzik zdobywa tytuly i jest sprawdzonym reproduktorem... czy to tez przypadek?? nie sadze... macie przyklad dwoch braci z ktorych jeden na wystawach otrzymuje oceny dosk a drugi bdb... nie sadze zeby to bylo tylko szczescie... Uwazam ze doswiadczony hodowca potrafi ocenic (nie mowie ze na 100%) czy szczenie bedzie show czy nie... tyle ode mnie ;) Pozdrawiam:) Quote
KN Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='marisia']Koniak Sasquehanna i Deran Sasquehanna a nawet Xanti Saquehanna bardziej mi się podobają od Foremniaka i Grog :cool3: a te właśnie zostały w hodowli. Piszecie o tych, które są najwięcej wystawiane i wygrywają, ale czy ze swoim rodzeństwem? Czy psy z ich miotów są równie intensywnie wystawiane i przegrywają z nimi ? I jeszcze dodatkowo w grę wchodzi umiejętność przygotowania i dlatego może hodowca wybiera niekoniecznie najlepszą, ale potem ładniej potrafi ją przygotować i pokazać- inaczej nawet jak nie wybierze najlepszej to potem ją potrafi ładniej sprzedać i jest łatwiej odpowiednim przygotowaniem wypromować zwierzę. A Dengi tak jakby nie został u hodowcy- a niektórzy twierdzą że jego brat miotowy nie jest od niego gorszy- tylko w rękach całkowitych amatorów którzy nie potrafią go pokazać. Wymieniacie psy które wygrywają - a co właściwie wiadomo o innych psach z tych miotów- czy faktycznie były gorsze? W rękach znanego przez sędziów hodowcy czasem nawet pies nieco gorszy ma większe szanse, jak jest prezentowany przez hodowcę. Zle trafilas Marysia hehehe nie mozesz sie wypowiadac czy hodowca dobrze wybral czy nie z kilku powodow po pierwsze nie wydzialas calych miotow K i D Sasquehanna ja widzialam i bylam przy wyborze suki z miotu D, pozatym jak Koniak bedzie dalej taki robiony to daleko nie zajdzie ( naprawde nie nalezala mu sie wygrana w Poznaniu). Drugi powodu obawiam sie ze nie mozesz porownywac swojej wiedzy do wiedzy wlascicielki hod Sasquehanna ;) Quote
Elitesse Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 ja moge podac przyklad zlego wyboru ale w sredniakach bo miniatury mnie malo obchodza :eviltong: moja Zadra - CH.Pl.,MŁ.CH.Pl., Ml. Zwyc Klubu, zwyc wyst Championow, 3 x zwyc ml, 5 x CWC, CAC, CACA , CACIB, 4 x BOB itp itd suczka raz zajela druga lokate (na 4) a raz trzecia (na 7) - trafila do mnie przez przypadek, zanim przyjechala w wieku 7 miesiecy nigdy na oczy jej nie widzialam :evil_lol: oraz jej miotowa siostra ZORBA zostala u hodowcy i to on pierwszy wybieral, ML CH zrobila ale za kazdym razem byla sama w klasie, jezeli trafiala na konkurencje zawsze (!) przegrywala, czasem nawet z ocena bardzo dobra Quote
Elitesse Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 [quote name='marisia']Piesek jest na krótkim włosie, tzn. fotka wykonana 5 tygodni po wytrymowaniu tego co łatwo wychodziło i zgoleniu reszty. . [quote name='cytat nr 2 z zupelnie innego zrodla'] : Widzisz, ja mam mix-a, raz do roku trymuję, ale tylko to co łatwo wychodzi, resztę golę, ale mogłabym spokojnie zostawić, przez cały sezon go tylko podtrymowuję i jest OK a pewne podobienstwo ?? Quote
Pink Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Dopoki wszystkie szczeniaki z jednego miotu nie sa wystawiane, to do konca nie wiadomo czy hodowca wybral najlepszego szczeniaka :evil_lol: to tylko tak na marginesie, bo hodowca stara sie wybrac tego jego zdaniem najlepszego i to jest chyba oczywiste.... ale czy sie uda to inna sprawa. a orsini wredota jak zwykle odpowiada na latwiejsze pytanie, czyli wymienia psy i hodowle w ktorej jej zdaniem wybor sie udal... a innym zostawia odpowiedz na pytanie ktorym sie nie udal :diabloti: i znowu ktos dostanie po lbie bo ktos trzeci czyta foruma i doniesie zainteresowanym, ze sie oczernia ich psy :eviltong: Quote
Olivka Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Ja się nie wypowiadam, bo właściwie celem mojej teorii, było nie to, że u 8 tyg szczeniaka nie widać cech predysponujących go na show, bo widać oczywiście, to każdy wie, zresztą tymi cechami się właśnie kierowałam wybierając Fancy. Natomiast twierdzę, że Hodowca który określa szczeniaka jako show i sprzedaje je za większą cenę, przejmuje tym samym na siebie pełną odpowiedzialność w razie " usterek":razz: Orsini ja rozumiem co ty do mnie gadasz, bo nie urodziłam się wczoraj potrafię zobaczyć miot i określić które szczenię byłoby ewentualnie na show. Ale jest właśnie to "ewentualnie", 100% gwarancji nie dam. Bo może się jeszcze wiele podziać podczas rozwoju szczeniaka. A co do hodowli, nigdy nie oczerniam nikogo z hodowców i nie będę tego robić, bo każdy ma swoją politykę hodowlaną , hodoje takie psy jakie jemu się podobają. Zresztą sama chciałam kupić od Hajan suczkę po Quini , podziało się jednak inaczej i jest u mnie Fancy najwspanialsza pod względem charakteru suka pod słońcem. Co do urody Fancy nie wypowiadam się, bo kazdy ma swoje zdanie. Quote
Recommended Posts