Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj zaliczyłyśmy drugie spotkanie w psim przedszkolu,było 28 psów,młoda zachowywała się świetnie. Zwykle ciągnie na smyczy do psów,a jak miałam pokazać jak reagować na takie zachowanie młoda szła idealnie wgapiona we mnie(żeby było tak zawsze). Udało mi się to pokazać dopiero na gończym polskim jednych z kurasantów:-)

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
Dzisiaj zaliczyłyśmy drugie spotkanie w psim przedszkolu,było 28 psów,młoda zachowywała się świetnie.

IIIILE? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Na ilu instruktorów? Toż to jakieś szaleństwo, u nas na przedszkolu jak się nazbiera 10 to już ciężko to ogarnąć...
(aczkolwiek chwalebny zapał do szkolenia w Waszym mieście :) albo za mało szkółek :cool3:).

Młoda jest słodziutka :)

Posted

Niestety,ale u nas szkółek dla szczeniąt jest niewiele.Z tej grupy 4 psy są instruktorek,chociaż moja uczestniczy w zajęciach jak każdy szczeniak. Da się taką grupę ogarnąć,zajęcia to spacerki połączone z przerwami na ćwiczenia. W przyszłym tygodniu jak jest spotkanie z weterynarzem to jest 2-3 wetów,Asia prowadzi część poświęconą posłuszeństwu,ja o roli zabawy i bezpiecznych zabawach,Kasia o zabawach węchowych i sztuczkach, Magda i Kasia o pielęgnacji. Podzieleni są na mniejsze grupy i co jakiś czas zmieniają się grupy przy naszych stanowiskach. Na grupach wczesnoszkolnych i podstawowego,zaawansowanego posłuszeństwa już nie ma takiego tłumu.

Posted

[quote name='Klaudia :-)']Niestety,ale u nas szkółek dla szczeniąt jest niewiele.Z tej grupy 4 psy są instruktorek,chociaż moja uczestniczy w zajęciach jak każdy szczeniak. Da się taką grupę ogarnąć,zajęcia to spacerki połączone z przerwami na ćwiczenia. W przyszłym tygodniu jak jest spotkanie z weterynarzem to jest 2-3 wetów,Asia prowadzi część poświęconą posłuszeństwu,ja o roli zabawy i bezpiecznych zabawach,Kasia o zabawach węchowych i sztuczkach, Magda i Kasia o pielęgnacji. Podzieleni są na mniejsze grupy i co jakiś czas zmieniają się grupy przy naszych stanowiskach. Na grupach wczesnoszkolnych i podstawowego,zaawansowanego posłuszeństwa już nie ma takiego tłumu.

Dokładnie, dokładnie. Nie mówiąc, ile psów dochodzi do PT :evil_lol:.
My sie nie możemy już doczekac zajęc w szkole. Ale na razie dla nas obowiązkowa pauza :placz:. Mam nadzieję, ze to się zmieni od lutego. Akurat może łapa Maszyny się całkowicie zagoi :roll:. Mamy odgórnie ograniczone spacery, więc Maszyna wpada w depresję, bo same zabawy mentalne jej nie wystarczają. ONA MUSI BIEGAC!!! ...
Oj, będziemy nadrabiac wiosną, będziemy.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jak już dawno tutaj mnie nie było :mad: Cudowne fotki i fiilmiki. :cool3: Przeziębiona ciotka i równie przeziębiony wujek Lucky pozdrawiają z roztapiającego sie Szczecina :shake::loveu:

Posted

Brawo, brawo.

Widzę, ze przedszkolaki się dokształcają.

A ja z tego miejsca ostrzegam, że pewna grupa po PT :cool3: dokona zamachu stanu, jeśli dla nich wkrótce nie zostaną zorganizowane jakies zajęcia :eviltong:. Podsłuchałam ściśle tajne rozmowy. Zamachowców jest dwóch: Maszyna Maszyńska i Hiro Lotna Strzała :evil_lol:. Uzyskali dodatkowe wsparcie ze strony Dotty Straszliwej. Świat zadrży w posadach ...

Posted

Ouw wykłady :cool3: A jak było na studniówce? ;)
W przyszłym tygodniu może w poniedziałek czy wtorek pojawimy się koło was na kontroli u weta także jakbyście miały chęć z pluszakiem :loveu: na jakiś spacerek to daj znać ;)

Posted

Na studniówce było super,bawiliśmy się do 6 rano,a od 10 zajęcia w przedszkolu:-)

Pogadam z Asią,że domagacie się zajęć.

Marzena najprawdopodobniej pojedziemy już wtedy w odwiedzinki do półsiostry Verti,ale jakbym była w Łodzi dam znać.