Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

czesc Klaudia!
trudno uwierzyc ze Miki ma prawie 9 lat :-o
na spacerach spotykam wiele borderkow, ale zaden nie chce sie bawic z Hasta... -psiaki sa tak zafiksowane na wykonywaniu polecen wlascicieli! niesamowite! :)
z niecierpliwoscia czekam na wiecej zdjec :p

Posted

Tysikowa dziękujemy,trochę się mobilizuje i wstawiam fotki:-)
Kasia większość borderów jak zobaczy piłeczke albo możliwość pracy przestaje zwracać uwagę na wszystko dookoła,co dla mnie jest dużym plusem zwłaszcza w sportach
Luzia no to trochę fotek wstawie
Marta ok,poproszę kogoś o fotki na egzaminie

Posted

nie poszło nam najlepiej,bo Mika boi się strzałów i niestety były zarówno przed jak i podczas naszego zdawania,więc mamy ocene dobrą
a jak tylko wychodziłyśmy za brame ośrodka było ok,piłeczka,patyczki i praca taka jaką chciałabym podczas egzaminu

Posted

Oswoić się da, ale to długa i wcale nie łatwa praca - a każdy niekontrolowany strzał z zaskoczenia cofa nas o kilka kroków wstecz - więc praca dłuuuga i mozolna, a często pomimo wysiłków wracamy na punkt startu :roll:

Masz jakieś fotki z egzaminu? :lol:

Posted

jest dokladnie tak jak napisała Anza,ostatnio pracowałam z nią przy strzelających balonach i było już ok,bo wiedziałam kiedy dokładnie będzie strzał i jak zareagować,ale każdy niespodziewany strzał albo jak ona jest sama w domu rozwala to co wypracowałam,jeszcze jak się dowiedziałam,że nie ma IPO to byłam zadowolona,że tą bardzo dobrą chociaż będziemy miały,bo jedyny taki wyraźny problem ma z chodzeniem przy nodze,bo chodzi trochę za daleko i zwalnia na zakrętach,
fotki są w sport zawody w łodzi i na stronce dodane przez Marte
http://picasaweb.google.pl/marta.tunia/Obedience141007?authkey=lHg1slj2P0Y