Jump to content
Dogomania

TOFIK bardzo chory BORDOG -POJECHAŁ DO DOMU !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostęp właściwie mam, teraz czasu brak. Młody wyjechał na wakacje (nad morze do pracy) to napadłam jemu na kompa. Mój nadal w kartonach :(

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Tofik od kilku dni jest w Warszawie, trafił tutaj w ostatniej chwili, ma ropowice- ciężka chorobe skóry, wczoraj dostał kroplówki i leki, łapa spuchła mu tak, że zaczęła pekac skóra, pies jest pod dobra opieką ale BARDZO BARDZO cierpi...
Kilka dni zwłoki, a pies nie żyłby już!!!
Sami nie podołamy ...prosimy o pomoc!!!
Pies jest w hoteliku, leczony u najlepszych wetów w stolicy.

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Tofik od kilku dni jest w Warszawie, trafił tutaj w ostatniej chwili, ma ropowice- ciężka chorobe skóry, wczoraj dostał kroplówki i leki, łapa spuchła mu tak, że zaczęła pekac skóra, pies jest pod dobra opieką ale BARDZO BARDZO cierpi...
Kilka dni zwłoki, a pies nie żyłby już!!!
Sami nie podołamy ...prosimy o pomoc!!!
Pies jest w hoteliku, leczony u najlepszych wetów w stolicy.

Cieszę się, że w końcu mu się udało dotrzeć do dobrego specjalisty, szkoda tylko, że musiał tyle wycierpieć, ta skóra wygląda tragicznie, chyba gorzej niż jak do mnie trafił. Trzymam kciuki za Tofika i za domek przed zimą.

• 3 weeks later...
Posted

Tofiś został w końcu zdiagnozowany. Był na testach alergicznych i zrobiono mu wszelakie badania u dr. Milewskiej. Ma niedoczynnośc tarczycy-dostał leki i skóra pięknie powolutku zarasta.;) Nie ma jak dobrzy specjaliści...choć zdiagnozowanie kosztowało 550zł..
Z powodu chorej łapki-trochę sie odwlecze operacja oczu i kastracja.
Bardzo prosimy o pomoc finansową dla malucha...jeszcze dwa zabiegi nas czekają i badanie serducha...a licznik w hotelu tyka..

Posted

Nowe wiadomości od Hery/Malibu:

Dzisij Beata przywiozła Tofika do lecznicy.

Psiak jest po prostu obłedny kocha wszystkich i wszystko.

Dzielnie znosi wszystkie zabiegi wraz z grzebaniem w ranie która powolutku zaczyna sie goić. W tym swoim " kapelusie " wyglada jak taki miniaturowy wielkopies. W kłebie ma całe 52 cm. Takze wielkosci- wzrostu jest ogromnego

Skóra psa wygłada zdecydownie lepiej, ale to nie znaczy że jest juz zdrowa. Chore uszy. Lewe jest juz zdrowe , prawe wymaga jeszcze leczenia.Poprawa na lepsze jest duża.
Dostał kontynuacje kropli do oczy. mnie j ropieją i Tofi już icha tak nie mruży. mniej bolą.
Łapka w stawie jest nadal spuchnieta. W dotyku spuchniecie jest galaretowte. Został pobrany wynaz w łapki. Czekamy na wyniki.

Tofi miał ładzisiaj kolejne badania krwi .
Niestety brany antybiotyk od trzech tygodni też nie jest obojetny dla jego zdrowia. Dostał lek osłonowy.

Więcej napiszę po otrzymaniu wyników badania .
koszt dzisiejszej wizyty + wcześniejsze wykupienie leków Eutyrox, Rivanol do płukania rany 3x dziennie + koszty paliwa 17,00 zł. = 242,00 zł.

Posted

Był ogłaszany bardzo długo...nawet pojawili się chętni do adopcji...tylko -pisząc wprost, za dużo kasy trzeba w niego jeszcze włożyć, aby całkowicie był "zdrów"-więc sie wystraszyli...nikt go nie chce w takim stanie-stąd powolutku go zaleczamy, bedziemy operować(oczy i kastracja) -jak tylko łapka się uspokoi...
Potem dopiero zrobimy następna kampanię.

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
W razie czego służę pomocą w kampanii ogłoszeniowej ;-)

Dziękuje pięknie!!:multi:
Nasz dyżurny "ogłoszeniodawca " jak na razie w niedyspozycji-więc bardzo przydałaby się dobra dusza do ogłoszeń.
Ja tylko "allegro" mam w miarę douczone :roll: