Jump to content
Dogomania

TOFIK bardzo chory BORDOG -POJECHAŁ DO DOMU !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj wzięłam ze sobą kogoś do pomocy, fajną małolatę. Wypada sprawdzać jak Tofi reaguje na obcych. Obcy są suuuuper (w Tofikowym mniemaniu), bo mają smaczne rzeczy :)

Reakcja na wołanie:

co to? mrówki?

Posted

Tofiś przytył... obrożę mu poluzowałam o dwie dziurki :)
Pojechałam dzisiaj w ulewę, a Rysiu opiekujący się terenem mówi "a ty tu po co?"... aż się wystraszyłam. A on umył oczka psiakowi i poszli na spacer. Przeszli ok 7-8 km. Tofi uwielbia tak łazić. I miałam rację - nic z nóżkami się nie dzieje. Bidul siły nie miał wcześniej.

Tofisia trudno jest opisać, ale to niesamowity pies. Taki wdzięczny, kochany... Patrzy ciągle w oczy jakby szukał akceptacji. I ogromnie go cieszy każdy dotyk. A do mycia oczu siada i tak cierpliwie to znosi, ze samej mi trudno uwierzyć.
Zajmowanie się Tofisiem to sama przyjemność :)

Posted

Tayga - z tym wprowadzaniem dużej ilości ruchu jednak trzeba ostrożnie. bordogi mają czasem słabe serca. 7 km to imponujący wynik jak na takiego biedaka.
super że chłopak zaczął tyć !! tylko nie zróbcie z niego Pana Kuleczki :)))

serdecznie pozdrawiam

Posted

Ho hooo, ale się działo :)
Zawiozłam Tofisia do pani Kasi, była nim zachwycona. Ten "autystyczny" pies cieszy się w kapieli, rozkoszuje podmuchem suszarki i szaleje ze szczęścia przy czesaniu furminatorem. A Przy obcinaniu pazurków uwalił się na pleckach. Wielka radochę mu sprawia fakt, że ktoś się nim zajmuje.
Jak Pani Kasia usłyszała z jaką "łatką" Tofi przyjechał do Gubina była w szoku. Nie napiszę co powiedziała, by nikogo nie obrazić.
Spędziliśmy w salonie 1,5 godziny. Woda po pierwszej kąpieli leciała czarna, po drugiej taka w kolorze sierści (jakby był farbowany!), miałam wrażenie, ze zaraz psiak się wybieli. Po trzecim myciu był już czyściutki.
Tofi pięknie pachnie i ślicznie wygląda. Błyszczący, wyczesany... nawet cała skorupa z noska zlazła. Uszka też wyczyszczone :)

Buziak dla Pani Kasi

Po wszystkim pojechalismy do weterynarza.

Stan zapalny oczu zniknął, ale mogą lekko ropieć, zwłaszcza prawe. Tam powieka jest bardziej wywinięta. Zakrapiamy nadal.
Tofi waży równe 30 kg. Przez tych kilkanaście dni bardzo się poprawił.
Dostał Cestal Plus na odrobaczenie (3x5zł). Chorób skóry nie stwierdzono :)

A na koniec pospacerowalismy troszkę

Posted

alez on jest cudny! :crazyeye: tayga, potrzebuję czasu, żeby sie przez watek przegryźc ale obiecuję - przegryzę się; :p na razie zapisuję :)

Posted

Mój aniołek:)
Jaki grzeczny! Taygo - gdyby nie Twoja pomoc i dobre serducho nikt nie wiedziałby ze Tofiś słodki..
A zdjęcie z pania Fryzjerką - niesamowite!

A jak z wagą? Przybiera cos tłuszczyku na doopci?

Posted

[quote name='Grosziwo']Słodziak jak toffi ! Tayga Nala będzie zazdrosna :loveu:[/QUOTE]
Nalusia już zazdrosna :(

[quote name='AniaB']A jak z wagą? Przybiera cos tłuszczyku na doopci?[/QUOTE]
Nie wiem ile ważył jak przyjechał, ale już żeberka nie wystają.
Dzisiaj się uwalił w błotko :) Ale to brud mało śmierdzący i do wyczesania jak zaschnie.

Posted

Nie wiem czemu ale jak popatrzyłam na tych dwóch to jakbym widziała bliźniaków: Danny de Vito (czy jak sie to pisze) i Arnoldzik Szwarcenneger.
Kochane chłopaki ( te na zdjęciu) :loveu: