Jump to content
Dogomania

TOFIK bardzo chory BORDOG -POJECHAŁ DO DOMU !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tofi ma 3,5 roku, ma aktualne szczepienia, wymaga kastracji, ponieważ jest wnętrem, korekty oczu i kąpieli, bo śmierdzi na 100 m.
Cóż, nie wiem czy to dobrze zabrzmi, ale dla kogoś kto dużo pracuje i nie lubi ruchu to idealny pies. Ogólnie jest troszkę zawieszony, interesuje go tylko miska i wtedy przychodzi, jak stwierdzi, że nic nowego się w niej nie pojawiło to odchodzi i żadne wołanie go nie wzrusza. Większość dnia śpi, głaskanie znosi cierpliwie, jakby z łaski, czasami merdnie ogonem, zastrzyki znosi bez wzruszenia, mycie i zakraplanie oczu też, inne psy ani koty go nie ruszają, traktuje je jak powietrze. Nie umie zachować czystości, choć dużo jest na polu, wraca do domu i zrobi to co zapomniał w ogrodzie, nie umie chodzić na smyczy, ciągnie jak lokomotywa, nie reaguje na przywołanie. Całe życie mieszkał w budzie, z dziećmi miał ograniczony kontakt, bo jak twierdzi ex właściciel lubił złapać za rękę, podobo zawsze był mało kontaktowy. Chyba nie najlepszy ten opis, ale po kilkudniowym pobycie to są moje spostrzeżenia i tak jak już napisałam bardziej widzę dla niego dom, który chce pomóc psu niż ludzi, którz marzą o bodogu.

• 2 weeks later...
Posted

Tofi nadal czeka, już trochę przytył, pilnie muszę go wydać, obecnie już mieszka w kojcu, bo niestety bardzo stresował moje psy, z aparatem mam problem i fotek na razie nie wrzucę

Posted

Jak tylko moja sunia dojdzie do siebie pojadę kupić kabel do aparatu, fotki z mojej 5 letniej komórki nie są zachęcające ;). Do ogłoszeń można dać te fotki z pierwszej strony, jeżeli ktoś go będzie chciał to poza tym, że nie ma ropy w oczach i troszkę przytył to nie wygląda inaczej, a i tak ma wszystkie wady jakie bordog posiadać może i adoptujący musi o tym wiedzieć.

Posted

Skończył antybiotyk, badania ok, potrzebuje korekty powiek i kastracji, najwcześniej za 2 tygodnie, jednak wcześniej trzeba by było zrobić badanie serca, bo wykryto delikatne szmery, jednak aby badanie było miarodajne musi się odkarmić. Nie zachowuje czystości, do ludzi ma stosunek obojętny, jak się go drapie za uchem czasami się zatrzyma, nie słucha kompletnie, jakby się go puściło ze smyczy to będzie sobie szedł przed siebie, zwierząt jakby nie zauważał, nawet jeżeli moje psy go odstraszały to potrafił wejść do legowiska chihuahuy i położyć się, gdyby nie uciekła zrobiłby to na niej. Nie wykazuje żadnej agresji, choć były właściciel twierdzi, że łapał dzieci za ręce. Powinien zostać wykąpany, bo wcześniej nie można było, wycierałam go tylko wilgotnymi chusteczkami dla psów, ale ciężko wytrzymać, tak okropnie śmierdzi. Język mu wypada i wypadał będzie, bo ma straszny przodozgryz. Jest dosyć chytry na jedzenie. Fajny pies dla osoby, która chce mieć psa mało absorbującego.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Był jeden telefon z dogomanii, ale państwo się nie pojawili, poza tym cisza. Pies pilnie potrzebuje operacji oczu, poza tym reszta domowników się już buntuje, dlatego pilnie muszę mu coś znaleźć, nie może u mnie zostać.

Posted

Dzisiaj odezwała się do mnie jakas Pani zainteresowana adopcją Tofiego. Dałam jej telefon. Mam nadzieję,że się odezwie i dom będzie ok.
pozdrawiam i trzymam kciuki,
Agata

Posted

Proszę wszystkich forumowiczów dla których los " psów w potrzebie" nie jest obojetny o pomoc finansowa na tranasport dla psa.
Jeżeli Villaro jutro ustali że pies jest do odebrania na " cito" prawdopodobnie bedzie dla niego Dt , ale w dużej odległości od Krakowa ok. 470 km. w jedna stronę.

Posted

A DT nie mógłby wyjechać po niego do Zgorzelca, być może byłby transport na poniedziałek, ale na którą i czy na 100% jeszcze nie wiem, raczej późno wieczorem/w nocy. Musiałby go ktoś z trasy na Zgorzelec odebrać, pies jechałby ciężarówką.

Posted

[quote name='Ksera']A DT nie mógłby wyjechać po niego do Zgorzelca, być może byłby transport na poniedziałek, ale na którą i czy na 100% jeszcze nie wiem, raczej późno wieczorem/w nocy. Musiałby go ktoś z trasy na Zgorzelec odebrać, pies jechałby ciężarówką.

Zgorzelec i spotkanie w nocy , raczej w ogóle odpada tym bardziej że z Krakowa do Gubina jest 472 km , a do Zgorzelca 405 km. więc różnica nie jest zbyt duża, tym bardziej , że jeden kierowca musi czekac na drugiego w takich godzinach.

Na chwile obecną nic nie wiem , kiedy może być pies przewieziony, w jakiej jest kondycji psychicznej i fizycznej i zdrowotnej.

Oferowany był Dt już w czwartek , a dzisiaj jest sobota i nie mam żadnych wiadomości.

Na forum DDB są osoby które już zaoferowały pomoc finansową w transporcie.

Powiem krótko, nie jestem pewna czy Dt jeszcze czeka na Tofiego. Tak bardzo dużo psów go potrzebuje na " cito".

Dla mnie było bezsenowne szukanie Dt dla Tofiegi na " cito" jeżeli tutaj nikomu sie nie spieszy

Przykro.

Posted

Witam!
Strasznie ponury i cichy ten wątek.
Niedawno dowiedziałam się o istnieniu Tofika i o jego problemach. A dzisiaj dostałam link do wątku.
To ja zaoferowałam tymczas dla biedaka. Nic rewelacyjnego - po prostu kojec, ciepła buda i opieka.
Problem jest tylko jeden - w mojej okolicy nie ma możliwości wyleczenia oczu :(
Z kastracją nie powinno być problemu, chociaż w kojcowych warunkach średnio mi się ten pomysł podoba.

Posted

tayga napisał(a):
Witam!

Problem jest tylko jeden - w mojej okolicy nie ma możliwości wyleczenia oczu :(
Z kastracją nie powinno być problemu, chociaż w kojcowych warunkach średnio mi się ten pomysł podoba.

Tayga, nasz doktor robi operacje entropium zupełnie nieźle i ze zniżką dla bezdomniaków.