Jump to content
Dogomania

TOFIK bardzo chory BORDOG -POJECHAŁ DO DOMU !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

29 stycznia 2010 roku Ksera napisała:
Dzisiaj wieczorem jakiś wyjątkowy gnój przywiązał mi do bramy bordoga. Nie jest to młody pies a życie miał podłe, skóra i kości, jakieś guzy ma brzuchu, zaropiałe oczy, nie chowa biedak języka, wielkości małego amstafa. Nie mam wolnego ani kawałka kojca a ten psiak wymaga leczenia i nie powinien w tym stanie mieszkać na mrozie... RATUNKU

9 maja pies przyjechał do mnie(czyli do Taygi)
Jego stan w momencie "przejęcia" był fatalny...
Od tej chwili poprowadzę wątek i będę na bieżąco informowała o stanie psa, postępach w leczeniu, zachowaniu oraz o sprawach finansowych :)

WPŁYWY:
217,64 zł (12 maja 2010r) - z bordożkowej skarpety
30 zl (13 maja 2010r) - jacek placek z forum ddb, z przeznaczeniem na usługi groomera
500 zl - z bordożkowej skarpety

WYDATKI:
3,80 zł - Borasol (do przemywania oczu)
5,00 zł - Dicortineff-Vet
30,00 zł - zabiegi upiększające :)
15,00 zł - Cestal Plus (3x5zł)- odrobaczenie 22 maja
322,96 zł - faktura z kliniki w Zielonej Górze 27 maja
80 zł - paliwo
70 zł - weterynarz w Gubinie
60 zł - karma Brit
7,60 zł = 2 x 3,80 zł[SIZE=2] - Borasol (do przemywania oczu)
32 zł - Frontline
24 zł = 2 x 12 - Neomycyna do oczu
49 zł - Acana kupiona ze sklepu (rozerwana paka w transporcie, wzieta na wagę)

Stan Tofikowego konta:
+38,28 zł

23.08 Tofiś przyjechał do Warszawy. Postaram się na bieżąco uzupełniać jego wpływy z Dogomanii i wydatki.

Bazarki ubrankowe rozliczę dodając do każdego 50zł-bo przeważnie kupujący wysyłają parę złotych więcej , a nasz Skarpetowy Dowódca sprawdzi dokładnie co i jak było.:evil_lol:

Jesli były jakieś wpłaty z Dogo-których nie uwzględniłam-proszę o przypomnienie-uzupełnię.

Pieniądze spłyneły jak na razie z bazarków:

Nr.1
http://www.dogomania.pl/threads/193053-Kurteczki-dla-ps%C3%B3w-na-leczenie-Tofisia-rozliczony!/page6

Rozliczenie bazarku:
Nr1 haker11 -40zł
Nr2
sev -50
Nr3
Polla-42zł
Nr4
CASIA&ttb -31
Nr5
agnieszka32 -80

Razem-243zł +/-50= 293zł

Nr 2
http://www.dogomania.pl/threads/1958...ony-rozliczony!!!

Rozliczenie:
Nr1- Malibu-10zł
Nr 2, 5 , 6 Dodunia-guciunia-30zł

Razem-40zł

Nr 3

http://www.dogomania.pl/threads/195810-Okruszka-Jenis-fanty-czekaj%C4%85-na-wysy%C5%82k%C4%99!!Rozliczony-str.1
Rozliczenie:
Nr1-Okruszka-45zł
Nr2-Nelka-30zł
Nr3-bejrut-50zł
Nr4-Nelka-15zł
Nr5-Okruszka-45zł
Nr6 Bejrut-40zł
Nr7 Jenis 35zł

Razem-260zł+/-50zł=310zł

Nr 4
http://www.dogomania.pl/threads/196154-KONIEC!-rozliczamy-Wszystko-dla-kobitki-na-2-bordogi

Rozliczenie:

Razem-94zł

Nr 5
http://www.dogomania.pl/threads/197941-Torby-ze-sk%C3%B3ry-czajniczek-ubranko-dla-bordog%C3%B3w-zako%C5%84czony-rozliczamy!

Dla Tofisia 85zł

Wpływy z bazarków ogółem:+/- 822zł
[SIZE=2]
[SIZE=4]Wydatki:

Napisane w pierwszej osobie-bo to Ula jest autorem-ja tylko grzecznie kopiuję.;-)

1. 24.08.2010 ( wtorek ) Testy alegologiczne + badanie krwi u Dr Milewskiej -
558zł

1a).
25.08.2010 ( środa) lecznica na Belgradzkiej . Kroplówki , antybiotyk dożylny , leki p.gorączkowe, opatrunek . 195,00 zł.

2. 26.08.2010 ( czwartek ) wizyta Tofika w lecznicy na ul. Belgradzkiej z Vigenem. Zmiana opatrunku , podanie antybiotyku , kontrola stanu zdrowia psa 60,00 zł.

3.27.08.2010 ( piatek ) wizyta Tofika w lecznicy na ul. Belgradzkiej ze mna . Zmiana opatrunku , podanie antybiotyku , kontrola stanu zdrowia psa . Antybiotyk w płynie na dwie porcje + antybiotyki w tabletkach + recepta ( wykupiona ) na leki w leczeniu nadczynności tarczycy119 ,00 zł

4. 27.08.2010 ( piątek) zakup 15 kg. Karmy Brit - 70,00 zł.
[SIZE=2]
5. 29.08-za paliwo-(dowozy psa do lecznicy + dowóz do hoteliku)-115zł

6. 08.09.2010 zapłaciłam Beacie za pobyt Tofika w hoteliku od 23.08.2010 do 22.09.2010 kwotę 430,00 zł. ( Jest to opłata za sam hotelik bez wyżywienia )

7. 08.09.2010-Kolejna wizyta lekarska u Dr Milewskiej była bezpłatna, ale zapłaciłam 67,00 zł za wizytę u Dr Formińskiego.

8. 08.09.2010 to jest 115 km. Niestety jest dużo objazdów , a na niektórych ulicach ruch samochodowy jest na tzw. mijankę stąd wieksza ilośc kilometrów. Kwota 40,00zł

9. wizyta lekarska + wymaz do badania ( mazi stawowej ) do badania ze stawu Tofika wyczyszczenie rany + badanie krwi na czczo + krople do oczu + ponowne czyszczenie uszu. Lek osłonowy . Kwota 170,00 zł.
Wykupienie recepty na Eutyrox + codziennie płukanie rany Rivanolem 1 l. + koszt paliwa przejazdu Beaty z Konstancina na Ursynów i z powrotem + 40 km. przy spalaniu 10/ 100 + 17,00 zł.
Razem 242zł

10. W dniu 22.09.2010 na konto Beaty u której jest DDB Tofi przelałam kwotę 500,00 zł. za hotelik i utrzymanie od 23.09.2010 do 22.10.2010.
11. W dniu 11.10.2010 przelałam na konto Beaty u której w hoteliku jest Tofi kwotę na nową karmę dla szczeniąt która ma pomóc psu w przytyciu kwotę 182,00 zł.

12. W dniu 20.10.2010 za echo serca psa DDB Tofika zostało zapłacone 130,00 zł + 30,00 zł. rozliczenie z mordzikiem za paliwo = 160zł.

13. W dniu 27.10.2010 na konto Beaty za hotelik u której jest Tofi przelałam kwotę 430,00 zł ( bez jedzenia).

14. W dniu 02.11.2010 zamówiłam dla Tofika karmę Bosch-Junior - 30 kg. za kwotę 212,43zł.

15. Wykupiłam leki dla Tofika 200 szt. Eltroxinu ( odpowiednik Eutyroxu ) za kwotę 35,20.

16. W dniu 10.11.2010 byliśmy z Tofikiem na konsultacji okulistycznej stanu oczu i ewentualnego zabiegu kastracji u Dr Garncarza.
Powieki Tofika są tak opuchniete , że lekarz na chwilę obecną nie podejmie sie zabiegu. Dostał baterie leków aż na 6 tygodni .( dwa leki bezposrednio z kliniki .)
Później kolejna wizyta i " chwila prawdy " kiedy i jaką kwotę bedziemy musieli zapłacić za dwa zabiegi
Koszt ogólny leków to 204,84
.

17. W dniu 17.11.2010 został zakupiony 15 kg. worek karmy Bosch Adult dla psa DDB Tofi ( musielismy pomieszać z uprzednio zakupiona karma Bosch dla szczeniąt aby zapobiec przebiałkowaniu) Koszt karmy to: 89,00 zł.

18.
W dniu 22.11.2010 DDB Tofi miał robione USG nerek i badanie moczu.
Koszt całkowity to: 18,00 zł. mocz + 120,00 zł USG = 138,00 zł.

19. Na konto opiekunki Tofika Oli przelałam kwotę 200,00 zł na rozliczenie w lecznicy , a pozostała kwotę 62,00 zł. pozostawiłam do jej dyspozycji na bieżące wydatki związane z jego pobytem na Dt. ( na wszystko są paragony.)

20. W dniu 02.12.2010 na konto tymczasowej opiekunki DDB Tofika przelałam kwotę 500,00 zł. na wizytę lekarską u Dr Dembele w dniu 06.12.2010 i na wizytę u psiego stomatologa w dniu 16.12.2010 i dalsze wydatki związane z leczeniem psa.

Wydatki razem: 4547,47zł

Jesli ktokolwiek chciałby wspomóc Tofisia:

Konto do wpłat:

02 1500 1865 1018 6007 0922 0000
Kredyt Bank

dla przelewów zagranicznych / bank transfers
PL 02 1500 1865 1018 6007 0922 0000 K R D B P L P W

dane posiadacza / data holder
Urszula Górska
Lasek Brzozowy 12/1
02-792 Warszawa

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak na razie sytuacja opanowana, pies pod opieką lekarzy będzie leczony i diagnozowany, jak tylko choć trochę się podreperuje, wróci do mnie i pozostanie aż do całkowitego wyzdrowienia, potem poszukamy mu domu. Uparłam się i dotarłam do właściciela, który zrobił mi ten cudny prezent, wiem, że pies ma na imię Tofik i ma ok. 3 lat, oczywiście spotkamy się jeszcze, ale o tym nie teraz. Dziękuję bardzo Krakowskiemu Towarzystwu Opieki nad Zwierzętami za pomoc, na którą skrzywdzone zwierzę zawsze może liczyć.

Posted

Ulaa, jutro postaram się załatwić jego kwestie formalne i jeżeli mi się to uda będę mogła go wydać, jeżeli nie to niestety musi być u mnie aż do rozprawy. Badania wszystkie ok, USG nic nie wykazało, zeskrobiny brzydkiej skóry też nic, jedynie jakieś straszne ilości bakterii, RTG za tydzień, bo już miał dość badań, po odkarmieniu czeka go operacja oczu (entropium), na razie je leczymy i kastracja, bo jest wnętrem. Wypadający język to efekt strasznego przodozgryzu. Dostał antybiotyk, co dalej wyjdzie, zobaczymy.

Posted

Tak, dziękuję, będzie historia Tofika w Krakowskiej jutro albo w sobotę, na razie go nie ogłaszamy do adopcji, tylko będzie napisane ku przestrodze dla takich mądrych pomysłów, jak łatwo znaleźć właściciela takiego prezentu spod bramy:angryy:Na razie Tofii musi dojść do siebie, trzeba go wyremontować, chyba, że jakiś dom ze złotymi klamkami podejmie się dalszego leczenia, poza tym z dotychczasowych obserwacji, zachowuje się jak pies autystyczny, więc albo tęskni, albo taki jest, a z tego co pamiętam jak o nim kiedyś opowiadali, raczej taki jest. Jego życie płynie na spaniu i jedzeniu, w sumie to dla kogoś kto pracuje idealny pies.

Posted

[quote name='Ksera']Tofik dziękuje za pozdrowienia :).
A tak o nim dzisiaj napisała Gazeta Krakowska
http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/217616,krakow-wlasciciel-porzucil-psa-na-mrozie,id,t.html
skoro to jakis robotnik, to pewnie nie bedzie mial kasy na pokrycie kosztow leczenia i sad to uwzgledni :shake:
hmm... w sumie szkoda, ze go nie odeslali do schroniska, w ktorym przyjma jego psa, skoro krakowskie nie przyjmuje spoza gminy. moze by przynajmniej piesek nie wymarzl wtedy.

@ Ksera - super, ze sie tak zajelas biedakiem :) potrzebujesz moze cos dla niego? ja mam jakas karme (musialabym sprawdzic jaka), w formie roznych probek (calkiem sporych), ktore dostalismy na jakiejs wystawie, a moj potwor je tylko 'swoja' karme.

Posted

Tofii uwolnił się dzisiaj od właściciela, jego stan prawny jest jasny, więc szukamy domu, oczywiście nie muszę pisać, że takiego ze złotymi klamkami :).

Posted

[quote name='Ksera']Tofii uwolnił się dzisiaj od właściciela, jego stan prawny jest jasny, więc szukamy domu, oczywiście nie muszę pisać, że takiego ze złotymi klamkami :).[/QUOTE]

Uff , to bardzo dobra wiadomość oby teraz tylko same takie tu można było przeczytać .

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Uff , to bardzo dobra wiadomość oby teraz tylko same takie tu można było przeczytać .[/QUOTE]
A co u Ciebie? Radzisz sobie ze szczonkiem?

Posted

[quote name='Inez de Villaro']Ksera czy potrzebujesz pomocy w ogłaszaniu?[/QUOTE]
Pytanie, pewnie :). Daj maila to wyślę jego fotki, na razie te z pierwszego dnia. Tofi ma 3,5 roku dokładnie i szukamy domu nastawionego na pomoc a nie na chęć posiadania bordoga, niestety on wymaga leczenia, zabiegu na oczi i kastracji bo jest wnętrem. Wykastruję go jak tylko trochę się podtuczy, ale nie wiem kto robi w krk oczy i za ile.

Posted

z góry przepraszam za offa
kochani zapraszam
na PSIE BAZARKI z przeróżnymi nowymi akcesoriami.
Zbieramy pieniążki na psiaki z Pabianic w DT. Link do bazarku jest w podpisie bo za dużo tego jest