Aga Wadera Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Może ktoś z was spotkał się gdzieś w necie z artykułem, notatką na temat populacji wilków w Niemczech.Mile widziane byłyby także informacje gdzie wystepują ile ich jest i jak ustosunkowuje sie do nich niemieckie prawo oraz hodowcy i myśliwi.Jest tylko mały problem zależy mi na tym żeby było to napisane po niemiecku i w miare przystepnym jezyku.Chodzi tu raczej o jakaś krótką notatke:help1: Quote
bellatriks Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 nie mam pojęcie, może znajdź jakąś niemiecka wyszukiwarkę i tam czegoś poszukaj?? Ja nie znam niemieckiego, więc w ogóle nie mogę pomóc.. Quote
lady_lina Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Ja natrafiłam ostatnio w necie na artykuł o populacji wilków gdzie było napisane ..."W Niemczech wilki praktycznie wytępiono już 150 lat temu. Niełatwo je spotkać nawet w Kanadzie, choć wedle szacunków żyje ich tam od 50 do 60 tys. sztuk. Około 3 tys. osobników występuje na terenie Rumunii." Quote
Aga Wadera Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 dzieki za tą informacje;) wprawdzie to troche mało ale zawsze coś Quote
Manu Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Ja wiem tylko, że wilki jakieś w Niemczech na pewno są. Przychodzą czasami do nas przez granicę. Oraz, że ich posiadanie przez prywatne osoby jest surowo zabronione. Tak samo surowo zabronione jest tam trzymanie krzyżówek psa z wilkiem. Niewiele więc... :roll: Quote
lady_lina Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Nom w niemczech na pewno sa :) ale raczej mało z tego co wiem..Hm krzyzówek psa z wilkiem, ale Czechosłowackich wilczaków to sie nie tyczy? Quote
Manu Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Nie, nie, Czeweczek to nie dotyczy, bo to już zarejestrowana rasa w wilkami w historii, a nie krzyżówka między wilkiem a psem :) Quote
lady_lina Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 To dobrze :)...CZW sa wspaniałe :) ja sama marze o takim piesku tylko niebardzo finanse aktualnie pozwalają.. :placz: Ale jestem dobrej mysli :) Quote
Recommended Posts