xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 a nie weszła Straż czy TOz tam wczoraj?? bo jakoś wydaje mi się że byli... ja ściągnę tu Demi to będzie wiedzieć a i Giselle pewnie też
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 nie mamy co gdybać, niech jakaś konkretna osoba z organizacji się wypowie bo tak to na razie nic nie wiadomo
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ok, to już wszystko wiem prokuratura już wie ten wątek miał być wątkiem dla 4 psów w związku z tym że sprawę przejęły organizacje zostanie założony inny wątek ogólny, wstawię tam wszystkie 122 psy, będzie można działać adopcyjnie
kizimizi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Matriks piszę tu bo pm nie można wysyłać. Ja mam wasz kaganiec i jeszcze mam dla was preparat na rany moze się teraz przyda?
czerda Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 a czy jest złożone doniesienie o dysponowaniu środkami publicznymi do urzędu marszałkowskiego -to jest konieczne , tylko marnotrawstwo gmin doprowadziło do przekrętu , to gminy są winne i muszą płącić za psiaki aż do czasu ich adopcjii
_ogonek_ Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 xmartix daj znać jak założysz taki wątek, jak mówiłam pomogę przy ogłaszaniu.
fiorsteinbock Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dzieki xmatrix za kolejne wiadomosci. Czekam rowniez na watek ze wszystkim psiakami - widzialam na stronie Pensjonatu, ciekawe ile z pozostalo. Ja tymczasem postaram sie o nowe zdjecia czworki z Azyla
demi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 wątek: http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka?p=14030375#post14030375
kizimizi Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Demi ale co on zrobi z tymi psami? bo czytalam ze sam ma znaleść im domy:shake: I to w ciagu nierealnie krótkiego czasu. Wiecie co to może oznaczać.:angryy: Walbrzyski schron psów tak o nie przyjmie. Dzierżoniowski i Wrocławskie pewnie też niewiele. i co wtedy?
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ja nie wiem czy on ma jakiś czas (tzn. termin), chyba nie.. nie może mu zniknąć ani jeden pies
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 CZerda napisałam to Demi a i ona jest na tym wątku, mam nadzieję że Ci napiszę o tym jutro, bo teraz nie mam jak się skontaktować z Demi a ona ma neta ostatnio sporadycznie tamten wątek nowy będzie aktualizowany, mam nadzieję że lepsze zdjęcia będą..
giselle4 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='GoskaGoska']no tylko co z karmą tez nie wchodzicie? To nie wiadomo czy ona trafi dla psów :( czy na sprzedaz jesli osobiście nie dajecie psiakom. To , ze on ma tydzien na to by 70 psów nie było, to nie wiem chyba je pozabija - bo nic innego nie przychodzi mi go głowy co taki burak może zrobić.[/QUOTE] Z karma wchodzimy na posesje i zaraz jest rozrywana i niesiona na boksy...tyle widzimy
giselle4 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Dzieki xmatrix za kolejne wiadomosci. Czekam rowniez na watek ze wszystkim psiakami - widzialam na stronie Pensjonatu, ciekawe ile z pozostalo. Ja tymczasem postaram sie o nowe zdjecia czworki z Azyla[/QUOTE] Juz jest pietka w AZylu Rozmawiałam ZE STARZA DLA ZWIERZAT I MIELI BYC I PEWNIE BYLI przy okazji w Dobrocinie bo tak naprawde to jezdzili do Gmin ktore miały umowy z tym Panem
giselle4 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 [quote name='czerda']ponowie czyjeś pytania - kto koordynuje pomocą? -dlaczego nie wiadomo , czy nie jest zawiaUrzędu Marszałkowskiego domiona prokuratura? czy straż dla zwierząrt lub toz zawiadomił prokuraturę ? czy jakaś powyższa instytucja złożyła doniesieniedo kontroli wydatkowania środkó publicznych -i ...nie ma możliwości w tej sytuacjii aby zrozumieć dlaczego nie można tam wejść żadnej organizacjii? proszę niech ktoś mi na to odpowie , te sprawy maja znaczenie , co do pomocy -możemy wziąć psy , które powinny być zabrane[/QUOTE] Czerda.moja rola to pomoc zwierzetom aby przetrwały Miałam godzinna rozmowe z Kobieta ZE STRAZY DLA ZWIERZAT Z WAŁBRZYCHA MOWIŁA ZE SIE ZAJMUJA UMOWAMI ,kontrola i przy okazji pomoca tym psiakom i kociakom ze nie odpuszcza Panu itd...... i wierze bo rozmowa byla bardzo madra i kobieta wiedziała co i jak maja załatwic....nie jestem zobowiązana aby podac namiary na ta osobe sorry ale mysle ze sama napisze bo sledzi nasz wątek. Prezes z Azyla obiecał pomoc poki psiaki bedą głodna i nie tylko tam jest prawie codziennie ktos z naszego personelu.
kizimizi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='xmartix']ja nie wiem czy on ma jakiś czas (tzn. termin), chyba nie.. nie może mu zniknąć ani jeden pies[/QUOTE] Mam nadzieję, ze foty każdego psiaka pomogą w tym!
giselle4 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Co jeszcze,ludzie telefonują i pytaja ,,to u Was w Dzierzoniowie?,, Nawet Pan Zdzisław od Damy DOBISKI ZATELEFONOWAŁ BO NIE WIERZYL USPOKOIŁAM ZE NIE ...to nie my ale przykro odbierac takie telefony
giselle4 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 To zas sunieczka z Dobrocina 5 psiak u nas poznanie na kwarantannie
Guest Elżbieta481 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 giselle4-na tamtym wątku napisałm a może powinnam tu?-założyłam wątek na miau w dziale zwierzyniec z prośbą o pomoc w spr.leków.Chcę i proszę o umożliwienie nam koordynacji w zbiórce.Podać chemy nasz adres do wysyłki a potem my wyślemy zebrane tylko gdzie? E/W
demi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 co komu nie wiadomo to inna sprawa. ja wiem a czym stoimy:) Wszystko co papierkowe jest w trakcie bądz już zrobione. Nie wiem jeszcze kto z góry odpowiada za "treść" uchwały, komu możemy przesłać skargę, bo są one podjete nie zgodnie z prawem. Czerdo wejdz na wątek który podałam wcześniej, każdy moze wejść i w ogóle:) a jeśli chodzi o termin o ktorym ktoś tu wspominał, niczego takiego nie ma, że ma się pozbyć psów w określonym terminie, czy bezterminowo. My staramy się o to aby mu zakazano dzialalności w trybie pilnym, z wiadomych powodów. A wydanie psów to bedzie raczej nasza bajka, bo Pan S sie tym nie zajmie...
xmartix Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Waldi Demi CI dzisiaj odpisze, podobno gosciu ma leki jakieś ale tam żaden wet nie wchodzi i nie wejdzie bo za darmo nie będzie robił, chyba że jets jakiś ochotnik z Dogomanii???
Guest Elżbieta481 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Np.myślę,że psom,które trafiły do schroniska tam gdzie działa giselle4 to już nie byłoby problemu z podaniem.Inne psy też tej rzeżni się wydostaną to dla nich będzie jak znalazł. Czy możmy tez poprosić o apel o pomoc dla tych psów w naszym radio? Na temat tego weta co za darmo nie będzie robił to się nie wypowiem bo mogłabym być nieprzyjemna.. E/W
demi Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Pan S. ma wszędzie długi i wielu wetów.. ale pojechał uśpić jedną biedulkę, która juz nie miała szans, na kreche pewnie. Chyba że za kase z dobermanki, którą ja wziełam... brak słów do tego wszytskiego. Wet wejdzie, wtedy kiedy jakaś org mu powie, że to sfinansuje, dlatego zaczynamy zbiórkę, żebym mogła wybranemu wetowi z okolic zapłacić potem za ewentualne usługi. Ale przede wszystkim trzeba zatrzymać zwożenie psów do dobrocina przez gminy.
Guest Elżbieta481 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 My poczekamy na adres gdzie przesłać te lekarstwa jakby ktoś nam je przekazał. Sama już nie wiem co musi się stać,by dostrzeżono,żeby psów więcej nie przywozić do Dobrocina-ktoś jest ślepy? Nie powinno się psów tam przywozić tylko wywozić w bezpieczne miejsce E/W
Recommended Posts