kamilawa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Już patrzyłam w google, myślę, że bez problemu można go podpiąć jako mix tej rasy. ;-)
giselle4 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Wczoraj nie wstawilam fotek suni bo dogo wariowało a;le dzisiaj to zrobie.... Wszystkim dziekuej za pomoc..... jeszcze musimy czekac,pomagac jeszcze sytuacja sie nie unormowała jeszcze zwierzeta chcą jesc....
giselle4 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='kamilawa']Kurcze, chora jestem, a na dodatek Dobrocin... ...ja niedługo spać nie będę mogła. Cioteczki, ogłaszamy już te psiaki co u Was? Czy jeszcze czekamy?[/QUOTE] Ogłaszamy juz pierwsze psiaki w gazetach... oglaszamy ,prosze
fiorsteinbock Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Dokladnie, bardziej karelczyk - dzieki Kamila za podpowiedz :) Ellig zakupila 40 kg karmy dla Dobrocina, do piatku karma powinna dotrzec do schroniska Azyl. Dziekujemy w imieniu psiakow i swoim :)
GoskaGoska Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 dziewczyny, ale co te psy można wyciągać, jeśli ktos by miał DT? jakie są plany wobec tych zwierząt? Przydałby się ich więcej i konkretnych zdjęć -tych psów co pozostały moze ktoś by chciał jakiegoś uratować. Pisałyście , ze tam też masa szczeniaków dla niech to już czyba łatwiej będzie znaleść DT. Karma potrzebna, ale to rozwiązanie chwilowe - trzeba zacząć lokować gdzieś te psy, kto zajmuje się konkretnie organizowanie pomocy dla nich. Powinno to trafić do jakieś fundacji, która na już doświadczenie w koordynowaniu takich akcji.
fiorsteinbock Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Gosiu - my mozemy robic zdjecia tylko tym co sa w Azylu, na teren Pensjonatu nas nie wpuszcza... Wczesniej Gisella pisala, ze wlasciciel ma tydz czasu na zlikwidowanie dzialalnosci i On ma psom znalezc miejsce, tak zrozumialam. Byl tam TOZ walbrzyski i chyba wroclawski. Co do karmy, to Azyl zoobowiazal sie dowozic, stad te zbiorki.
GoskaGoska Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 no tylko co z karmą tez nie wchodzicie? To nie wiadomo czy ona trafi dla psów :( czy na sprzedaz jesli osobiście nie dajecie psiakom. To , ze on ma tydzien na to by 70 psów nie było, to nie wiem chyba je pozabija - bo nic innego nie przychodzi mi go głowy co taki burak może zrobić.
_ogonek_ Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 http://www.tvsudecka.pl/material/video/3872 Tu można zobaczyć reportaż Telewizji Sudeckiej.
iiwka Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czyli co najmniej kilkanaście psów dziennie powinno z stamtąd wyjeżdżać a może wszystkie jednego dnia ?
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Demi zrobiła zdjęcia wszystkim psiakom podobno i każdego teraz opisuje, dowiem się w jakim celu, czy można je ogłaszać naliczyła tam 120 psów zabrała wychudzone szczeniaki (nie wiem ile) i sukę Dobka, jeden szczenior jest u mnie w chacie podobno była tam też Straż Dla Zwierząt, może oni coś wiedzą bardziej
mari23 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 o mój Boże.... jak mogę pomóc? teraz roześlę wątek, może tymczasowy pobyt dla niektórych mogłybyśmy zorganizować (pod Wrocławiem) - zaraz prześlę link do czerdy, ona słyszała już o tym i chce pomóc a czy prokuratura już się tym zajęła?
Asia76 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 W sprawie Sambo dzwonił pewien Pan. Mam mu przesłać fotki na skrzynkę. Może go weźmie. Chciał wyżła, ale Huzar ma już domek.
kamilawa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Asia, byłoby super. Trzeba od razu szukać im domków, żeby się nam nie zasiedziały ;-)
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 prokuratura? nie wiem czy na razie pisma nie są przygotowywane i na dniach się prokuratura o tym nie dowie, tak mi się wydaje
Inez de Villaro Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Nareszcie coś się ruszyło...od sierpnia czekałam na te chwilę.....
mari23 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 prokuratura - koniecznie... to przestępstwo (dla prokuratury pewnie nie psy, ale pieniądze będą ważne) - przecież gminy płaciły, on brał kasę... i to jeszcze tzw. "publiczne" pieniądze... znam się troszkę na tym... czy wiecie, jakie gminy wysyłały mu kasę... to się nadaje na "dyscyplinę finansów publicznych" - wiem, komu to zgłosić, jako zaniedbanie ze strony gmin, panem to prokurator mam nadzieję się zajmie... mam kogoś, kto może dać dom dużej suni, onkowatej - szukał takiej znajomy ze Środy Śląskiej
xmartix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 to nie on brał kasę z tego co wiem... inna osoba i mu zawoziła psy..
czerda Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ponowie czyjeś pytania - kto koordynuje pomocą? -dlaczego nie wiadomo , czy nie jest zawiaUrzędu Marszałkowskiego domiona prokuratura? czy straż dla zwierząrt lub toz zawiadomił prokuraturę ? czy jakaś powyższa instytucja złożyła doniesieniedo kontroli wydatkowania środkó publicznych -i ...nie ma możliwości w tej sytuacjii aby zrozumieć dlaczego nie można tam wejść żadnej organizacjii? proszę niech ktoś mi na to odpowie , te sprawy maja znaczenie , co do pomocy -możemy wziąć psy , które powinny być zabrane
kamilawa Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Ciocie, poczekajcie na Gisellkę, pewnie odpowie Wam na pytania.
czerda Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 inna osoba??? przecież gmina , czy powiat podpisała konkretną umowę , nawet jesli z inną osobą -to i powiat i ta osoba i ten facet są winni
_ogonek_ Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Psy zawoził mu m.in. hycel ze Świdnicy. i on dostawał kasę i hycel.
czerda Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 tak samo jak w środzie -hycel ze Strzegomia ma umowę z gminą , 4 tys odebranie i odwiezienie psa do schronu może jednak trzeba tam wejść -sprawdzić co facet dalej zamierza fundacja czy toz mają prawo w takiej sytuacjii
Recommended Posts