Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj nie wstawilam fotek suni bo dogo wariowało a;le dzisiaj to zrobie....
Wszystkim dziekuej za pomoc.....
jeszcze musimy czekac,pomagac
jeszcze sytuacja sie nie unormowała
jeszcze zwierzeta chcą jesc....

Posted

[quote name='kamilawa']Kurcze, chora jestem, a na dodatek Dobrocin...
...ja niedługo spać nie będę mogła.
Cioteczki, ogłaszamy już te psiaki co u Was? Czy jeszcze czekamy?[/QUOTE]
Ogłaszamy
juz pierwsze psiaki w gazetach...
oglaszamy ,prosze

Posted

dziewczyny, ale co te psy można wyciągać, jeśli ktos by miał DT?
jakie są plany wobec tych zwierząt?
Przydałby się ich więcej i konkretnych zdjęć -tych psów co pozostały moze ktoś by chciał jakiegoś uratować.
Pisałyście , ze tam też masa szczeniaków dla niech to już czyba łatwiej będzie znaleść DT.
Karma potrzebna, ale to rozwiązanie chwilowe - trzeba zacząć lokować gdzieś te psy, kto zajmuje się konkretnie organizowanie pomocy dla nich. Powinno to trafić do jakieś fundacji, która na już doświadczenie w koordynowaniu takich akcji.

Posted

Gosiu - my mozemy robic zdjecia tylko tym co sa w Azylu, na teren Pensjonatu nas nie wpuszcza...
Wczesniej Gisella pisala, ze wlasciciel ma tydz czasu na zlikwidowanie dzialalnosci i On ma psom znalezc miejsce, tak zrozumialam. Byl tam TOZ walbrzyski i chyba wroclawski.
Co do karmy, to Azyl zoobowiazal sie dowozic, stad te zbiorki.

Posted

no tylko co z karmą tez nie wchodzicie? To nie wiadomo czy ona trafi dla psów :( czy na sprzedaz jesli osobiście nie dajecie psiakom.
To , ze on ma tydzien na to by 70 psów nie było, to nie wiem chyba je pozabija - bo nic innego nie przychodzi mi go głowy co taki burak może zrobić.

Posted

Demi zrobiła zdjęcia wszystkim psiakom podobno i każdego teraz opisuje, dowiem się w jakim celu, czy można je ogłaszać
naliczyła tam 120 psów
zabrała wychudzone szczeniaki (nie wiem ile) i sukę Dobka, jeden szczenior jest u mnie w chacie
podobno była tam też Straż Dla Zwierząt, może oni coś wiedzą bardziej

Posted

o mój Boże.... jak mogę pomóc?
teraz roześlę wątek, może tymczasowy pobyt dla niektórych mogłybyśmy zorganizować (pod Wrocławiem) - zaraz prześlę link do czerdy, ona słyszała już o tym i chce pomóc

a czy prokuratura już się tym zajęła?

Posted

prokuratura - koniecznie... to przestępstwo (dla prokuratury pewnie nie psy, ale pieniądze będą ważne) - przecież gminy płaciły, on brał kasę... i to jeszcze tzw. "publiczne" pieniądze... znam się troszkę na tym... czy wiecie, jakie gminy wysyłały mu kasę... to się nadaje na "dyscyplinę finansów publicznych" - wiem, komu to zgłosić, jako zaniedbanie ze strony gmin, panem to prokurator mam nadzieję się zajmie...

mam kogoś, kto może dać dom dużej suni, onkowatej - szukał takiej znajomy ze Środy Śląskiej

Posted

ponowie czyjeś pytania
- kto koordynuje pomocą?
-dlaczego nie wiadomo , czy nie jest zawiaUrzędu Marszałkowskiego domiona prokuratura?
czy straż dla zwierząrt lub toz zawiadomił prokuraturę ?
czy jakaś powyższa instytucja złożyła doniesieniedo kontroli wydatkowania środkó publicznych
-i ...nie ma możliwości w tej sytuacjii aby zrozumieć dlaczego nie można tam wejść żadnej organizacjii?
proszę niech ktoś mi na to odpowie , te sprawy maja znaczenie ,
co do pomocy -możemy wziąć psy , które powinny być zabrane

Posted

inna osoba???
przecież gmina , czy powiat podpisała konkretną umowę , nawet jesli z inną osobą -to i powiat i ta osoba i ten facet są winni

Posted

tak samo jak w środzie -hycel ze Strzegomia ma umowę z gminą , 4 tys odebranie i odwiezienie psa do schronu
może jednak trzeba tam wejść -sprawdzić co facet dalej zamierza
fundacja czy toz mają prawo w takiej sytuacjii

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...