zuzlikowa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 ekostraż_wrocław napisał(a): W postanowieniu powyżej wyszczególniona jest według dat na 4 stronach praca Ekostraży w tej sprawie, więc nie życzymy sobie więcej żadnych bezsensownych uwag tutaj. Zwłaszcza, że cisza tutaj potworna. Zbędna drażliwość...a prawdą jest, że strasznie wypaliłyśmy się i nie mamy nawet siły...choć i z czasem krucho...śledzić działania Sawickiego...niestety nie zmieniające swego rozmachu.Bezsiła...zbyt częste jej poczucie.
zuzlikowa Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Może zasłużę na pstryczka w nos, ale i tak pokazać i pomóc mogę...i dwa w jednym choć osiągnąć w małej,miniaturowej skali...ale może zniknie poczucie całkowitej bezsilności? Lincoln...nie z Dobrocina,ale z Nowodworu...ale i nim "zaopiekowali się" ludzie...teraz zbiera tego "słodkie"owoce...:-( Lincoln...jego modlitwa o życie... ...czy usłyszymy ją? Człowieku,byłeś dla mnie źródłem strachu... Źródłem zagrożenia... Człowieku,nauczyłeś mnie walczyć z Tobą... Broniłem się i bronię przed Tobą dzielnie... Jestem zwarty i gotowy...napięty... Człowieku...naucz mnie kochać! Daj mi szansę się... poddać! ...ODPOCZĄĆ! ...POKOCHAĆ! http://www.dogomania.pl/threads/190895-CZ%C5%81OWIEKU-nauczy%C5%82e%C5%9B-mnieAGRESJIi-teraz-za-to-mi-%C5%BBYCIE-ODBIERASZ!-Bez-SZANSY_RATUNKU!!?p=15189491#post15189491
ekostraż_wrocław Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 śledzić działania Sawickiego...niestety nie zmieniające swego rozmachu A co to znaczy dokładnie? Czy Sawicki nadal współpracuje z gminami, zabiera z nich psy do Dobrocina?
lika1771 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Dalej działa,podobno psy sa wychudzone szczeniaki sa zagryzane,ja wiem ze nie jest to łatwe ale zrobcie cos, zbliza sie zima nie wyobrazam sobie meczarni tych psow.Nie mozecie zrobic czestrzych kontroli zeby ktos tam jezdził i sprawdzał?
ekostraż_wrocław Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Ja pytam o gminy. Sawicki zadeklarował w sądzie, że ma 40 psów w tej chwili i nie stać go na opiekę nad nimi. Jakaś kontrola będzie, ale to nie jest dobre miejsce, żeby o tym mówić.
lika1771 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='giselle4']spotkamy sie 3 listopada....[/QUOTE] A co bedzie 3 listopada?
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jutro kolejna sprawa Sawickiego w Sądzie Rejonowym w Dzierżoniowie, sala 102, g. 10:00. Jak do tej pory zainteresowanie sprawą jest żadne, zwłaszcza mediów.
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No i najważniejsze: jeśli ktoś ma jakieś dowody dotyczące znęcania się nad zwierzętami przez Krzysztofa Sawickiego od listopada 2009 r. do lutego 2010 r. (zdjęcia, opinie lekarsko - weterynaryjne zabieranych psów), to najwyższy czas się ujawnić. Sawicki broni się bowiem mężnie, a z dotychczasowych zeznań wynika dokładnie NIC.
lika1771 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Cioteczki dawajcie dowody,przeciez były. Trzymam kciuki za jutro, nie dajcie sie zrobcie wszystko zeby to sie juz skonczyło ....................
mari23 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ekostraż_wrocław napisał(a):Jutro kolejna sprawa Sawickiego w Sądzie Rejonowym w Dzierżoniowie, sala 102, g. 10:00. Jak do tej pory zainteresowanie sprawą jest żadne, zwłaszcza mediów. trzeba im jakąś "sensację" wymyślić, to będą wszystkie, ich tylko to interesuje
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Czy ktoś stąd jest w ogóle świadkiem w tej sprawie? Z lektury akt trudno to ustalić, bo nie ma tam nicków z dogo ;-))) Możemy powołać na świadka kogo chcemy i przedstawić dowody jakie chcemy, więc pomóżcie, jeśli coś macie. Bo dotychczasowe zeznania jakichś dziwnych i miało wiarygodnych świadków raczej działają na korzyść Sawickiego. I jak napisałem czerdzie: na dziś sam uznałbym Sawickiego za niewinnego, bo tak poza gadaniem mało na niego jest. Z czego on się zresztą bardzo, bardzo cieszy. Przypominam: czas: listopad 2009 - luty 2010 miejsce: Dobrocin zarzut: znęcanie się nad zwierzętami
aanka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Ludzie:Help_2: czy są jacyś świadkowie , odezwijcie się , bo się dziad wywinie:help1:...........
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dobra, teraz inaczej. Wszystko wskazuje na to, że to forum jest jedną wielką ściemą pseudo-miłośników piesków. Więc jest dokładnie tak jak zawsze mówił nam Mateusz Janda ze Sdz, której prywatnie nie znoszę zresztą. Skoro nie ma tych niewątpliwych dowodów, o których wszyscy tutaj mówią, jutro wycofujemy się z oskarżania Sawickiego, bo nie będziemy robili z siebie idiotów. Na dziś nie ma żadnych podstaw, żeby go oskarżać. Strata naszego czasu i naszych pieniędzy. Zanim rozpętacie na tym forum kolejną aferę o to, jak źle pieskom i jak ktoś się nad nimi znęca, zastanówcie się nad sobą. Pisać jest bardzo łatwo i lekko. A wasza idolka - G. Sawicka 2 razy - mimo wezwania - nie stawiła się na rozprawę sadową. Jutro mieliśmy wnioskować o jej doprowadzenie, ale skoro każdemu zależy tylko przed komputerem we własnym domu o nic już wnioskować nie będziemy. Szkoda czasu.
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jutro Ekostraż zasugeruje Sądowi: a) doprowadzenie G. Sawickiej, która nie stawia się na przesłuchania, b) przesłuchanie w charakterze świadków: 1) Anity Glińskiej /czerda/, ul. Targowa 9, 55-300 Sroda Sl. 2) działaczy TOZ Wrocław, 3) działaczy SdZ Okręg w Wałbrzychu na okoliczność warunków bytowych zwierząt oraz ich stanu ogólnego. Ja pierd.... Masakra.
ekostraż_wrocław Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Tak po prostu MASAKRA że trzeba super wnioskować o powoływanie na świadków działaczy społecznych na rzecz zwierząt. Gratulacje!!!!!! Swidkami będą: 1). Anita Glińska, adres jak wyżej. 2) Sdz w Polsce, ul. Wolska 60, 01-134 Warszawa (nie sposób ustalić danych okręgu w Wałbrzychu) 3) Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami w Polsce Zarząd Oddziału we Wrocławiu ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wroclaw
aanka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 No , to k.......wa klops:angryy::-(:-(, nikt nie b edzie zeznawał, poważnie!?:mad::shake:....
giselle4 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 soltys powiatowy wet prezes schroniska Azyl Eko- Straz pani z Firmy Sobiech [młoda] i ja pani Sawicka nie wstawia sie ...chyba dowizą ją mysle ze po przychylnosci prokuratora i liberalizmie sedziego ...poleci siedziec..ale to tylko moje zdanie
ekostraż_wrocław Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Wczoraj wreszcie były konkretne zeznania. Najlepiej wypadł i najwięcej wniósł do sprawy Pan Thomalla. Bardzo cenne były także zeznania pani wolontariuszki ze schroniska w Dzierżoniowie, która opowiedziała o szczeniakach. Same szczeniaki wystarczą, żeby go skazać. Choć oczywiście, że będzie apelował.
aanka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Trzymamy kciuk i, aby dziad :angryy: został ukarany ..........
lika1771 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='aanka']Trzymamy kciuk i, aby dziad :angryy: został ukarany ..........[/QUOTE] Ja tez,niech sie to w koncu skonczy........
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nowelizacja ustawy tuz, tuz. http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z-psim-smalcem-sejm-znowelizuje-ustawe,1,3784347,wiadomosc.html
Recommended Posts