Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powoli staje sie dla mnie jasne, dlaczego psy z slawnego schroniska p. Harlacza trzeba bylo zabrac psy ktorych zycie bylo zagrozone. Czy Fundacja ktora przewozila psy z Kamienca do Bialogardu nie miela o tym pojecia? I dlaczego te psy byly przewoznone do Krakowa w skandalicznych warunkach przez osobe przeciwko ktorej toczy sie postepowanie karne, a ktory to nie ma samochodu przystosowanego do transportu zwierzat? (dlatego go ma zakaz wydany przez pow. weta)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mrunio interwencja u HArlacza

post 153 - http://www.dogomania.pl/threads/28160-Wzorcowe-schronisko-P.Har%C5%82acza/page16

Giselle - prosze-nie zamykaj tego watku - te wszystkie wiadomosci to pewien staly lad w odmetach tych wszystkich oszustow, wyludzaczy - czy nieudolnie dzialajacych fundacji (przyklad - Kamyk wyadoptowany na lancuch przez pewna fundacje :( )

tak, jak watek o adopcjach zagranicznych - to istna skarbnica wiedzy -

http://www.dogomania.pl/threads/89321-Co-powinnismy-wiedzie%C4%87-wyadoptowuj%C4%85c-poza-granice-Polski!!!/page175

Posted

Giselle zmien prosze tytul watku, i nie zamykaj go, dzieki takim watkom, prawdziwym obroncom zwierzat otwieraja sie oczy, i widza pokretna dzialalnosc bardzo wielu org. pro zwierzecych. Tak naprawde to raczej chodzi o to zeby niczego nie zmieniac w problemie bezdomnosci zwierzat. Czy wyobrazacie sobie ile ludzi stracilo by swoje cieple posadki gdyby udalo sie wdrozyc program ustawy o ochronie zwierzat art. 11a w kazdej gminie.

Posted

[quote name='Ada-jeje']I dlaczego te psy byly przewoznone do Krakowa w skandalicznych warunkach przez osobe przeciwko ktorej toczy sie postepowanie karne, a ktory to nie ma samochodu przystosowanego do transportu zwierzat? (dlatego go ma zakaz wydany przez pow. weta)
przepraszam o jakich skandalicznych warunkach piszesz ??? :roll:
udajesz, ze nie widziałaś mojego postu w którym opisywałam jak przewieziono psy????

Posted

Asior, popatrz na godzine mojego wpisu na tym watku i godzine wpisu na kolejnym watku, wtedy nie bedziesz musiala wiecej pytac. :shake: i zrozumiesz ze nie udaje. Popelnilas ten sam blad co ja wczesniej.

Posted

Giselle , piszesz,ze psy się zaaklimatyzowały w Białogardzie i ,ze stamtąd mozna je było adoptować , ale tam są koszmarne warunki i to schronisko jest na czarnej liście schronisk wg. Fundacji Argos , ; wysoka smiertelność , nieznany los psów , braki w ewidencji , zageszczenie !, wię cjak mogły tam zostac , co do Mrunio to nie wiem wiele o nich ......, a trudno się z wpisów t u na wątku już połapać , nie wiadomo , kto ma rację ; potrzebne są fakty . :placz:

Posted

Odwiedzilam podana przez Ciebie strone Ekostrazy, artykul przeczytalam, zdjecia zobaczylam. Widze, ze niektorzy nie boja sie napisac prawdy i podac nazwisko: Krzysztof Sawicki, lat 38. Bez "pan". Oczywiscie dla takich osobnikow jest pieklo, ale to za chwile. Proste pytanie brzmi: jak to mozliwe w duzym europejskim kraju nalezacym do Unii Europejskiej i majacym pretensje do bycia cywilizowanym. Bo wszystko dzieje sie w majestacie prawa. Nikt z winnych nie podszedl siedziec do kicia i nikt z urzedasow nie stracil lukratywnej posady.
Kiedys myslalam, ze Grecja, gdzie mieszkam od 30 lat, to dziki kraj w balkanskim buszu, a tu sie okazuje, ze 2500 km na polnoc moze byc jeszcze lepiej, na polska nute. Europa.

• 4 weeks later...
Posted

Przepraszamy, za zwłokę, ale wolimy mówić o tym co zrobiliśmy niż o tym, co zamierzamy zrobić.

1. 15 września 2010 r. rozpoczął się proces Sawickiego przed Sądem w Dzierżoniowie. Nie przyznaje się do winy i ma adwokata. Ekostraż jest oskarżycielem posiłkowym i jest reprezentowana przez mec. Iwoną Elżanowską.

2. Prokuratura w Dzierżoniowie umorzyła postępowanie przeciwko Burmistrzowi Pieszyc i nie uznała, że Ekostraż może wykonywać prawa pokrzywdzonego. Sąd Rejonowy w Dzierżoniowie postanowieniem z dnia 9 września 2010 r. na wniosek Ekostraży uznał, że stanowisko Prokuratury jest bezzasadne i Ekostraż jako oczywiście pokrzywdzony w sprawie ma prawo skarżyć nieudolne i pozorne śledztwo do sądu.

http://ekostraz.pl/postanowienie.pdf

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...