ekostraż_wrocław Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Przepraszam za brak zdjęć. Postaram się wrzucić jutro. Koleżance zamókł aparat, bo strasznie padało wtedy i nie było możliwości wyciągnięcia z niego karty pamięci. --- Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo. U nas piąty świat. --- Z wieści: - Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie przekrocz. uprawnień przez Burmistrza Pieszyc - Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie oszustwa K. Sawickiego w stosunku do Burmistrza Pieszyc --- Ciągle czekamy na odpowiedź świebodzic. Jeśli nie przyjdzie do piątku, zawiadamiamy prokuraturę o popełnieniu przez niego wykroczenia z Ustawy o dostępie do inf. publ.
fiorsteinbock Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 [quote name='ekostraż_wrocław']Przepraszam za brak zdjęć. Postaram się wrzucić jutro. Koleżance zamókł aparat, bo strasznie padało wtedy i nie było możliwości wyciągnięcia z niego karty pamięci. --- Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo. U nas piąty świat. --- Z wieści: - Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie przekrocz. uprawnień przez Burmistrza Pieszyc - Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie oszustwa K. Sawickiego w stosunku do Burmistrza Pieszyc --- Ciągle czekamy na odpowiedź świebodzic. Jeśli nie przyjdzie do piątku, zawiadamiamy prokuraturę o popełnieniu przez niego wykroczenia z Ustawy o dostępie do inf. publ. Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo - czy nasze kiedys takim sie stanie?... Bylysmy z ogonkiem_ zawiezc jedzenie dla kotow, podarowane przez dziewczyny z miau.pl a przy okazji Adka zabrala na tymczas swinke morska, Kubusia. Co do psow wyadoptowanych nie wiele sie dowiedzialam od Pani S, ale podam xMartix te, o ktorych Pani S wie, ze znalazly dom.
IVV Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 podnosimy!!!! ten niewidomy pies ma czas tylko do soboty http://www.dogomania.pl/threads/187934-Niewidomy-ONek-ma-czas-do-soboty-26.06.-Czy-zdążymy-Potrzebne-deklaracje
fiorsteinbock Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Pani znalazla zdjecia psiakow na doba.pl, pojechala do DBC - znalazla Misie i skontaktowala sie ze mna, jak przeprowadzic adopcje. Po wizycie przedadop. pojechalismy juz po Misie z jej osobista smyczka i obroża. Pan S spisal umowe adopcyjna i od tej chwili zycie Misi zmienilo sie nie do poznania :)
fiorsteinbock Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Relacja z domku: podczas kąpieli Misia byla grzeczna, moze niezadowolona ale grzeczna :cool3: Nocke przespala w koszyczku, rano tancem oddania i radosci przywitala domownikow - juz ich kocha, juz wie, ze ma swoj azyl. Powodzenia Slicznotko!
fiorsteinbock Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Zapraszam rowniez na watek Sary, ONki zabranej z Dobrocina i oddanej do Azyla juz przy pierwszej interwencji. Sara wraz z 4-ma innymi psami byla w Azylu, zdjecia sa na poczatku tegoz wątku. Sara z dzierzoniowskiego schronu poszla do adopcji, nieudanej. Kilka dni temu zabralismy ją z Nowej Ruda, błąkającą sie i zaglodzona! Pojechala do Obornik Sl, tam dochodzi do siebie - ale my wciaz zbieramy deklaracje. Prosze pomożcie kolejnemu psu z Dobrocina, kazda zlotowka to kolejna godzina spokoju i pelnego brzuszka... :( http://www.dogomania.pl/threads/182819-Prze%C5%BCy%C5%82am-Dobrocin-nowy-dom-mnie-zaglodzi%C5%82!-ZBIERAM-NA-HOTELIK-%28300-z%C5%82-mc%29-pomocy!!
kizimizi Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 to dobrze ze chociaz Misia ma pewny domek. Ja moge pomoc w ogłaszaniu rzecz jasna, tylko gdyby wrzucić w 1 miejsce fotki i jakiś tekst, bo ja i "swoje" psy mam i jakieś przypadkowe z wątków no i Lęborskie bidy i teraz jeszcze jak DBc przyjdzie szukac to "padnę na ryj" :( edit: zakładałam watek psów małych z DBZ ktoś miał zrobic dużych ale chyba nei zrobił. No nic, to moze na watek xmatrix to wszystko dać? A ona jeszcze ma bana? Za co:razz:
0ooCzarNaoo0 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Na poczatku miesiaca symbolicznie wespre Sariunie:cool3::)
lika1771 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='IVV']tyle obietnic ,a teraz tu straszna cisza ....[/QUOTE] Mam nadzieje ze przed burza
kizimizi Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ja ostatnio rzadziej piszę ale zaglądam regularnie na watek. Ciekawe co sie szykuje i czy sie szykuje
IVV Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 uwaga na hotel w Obornikach [URL="http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73"]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73[/URL]
IVV Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 wyczytalam na innych watkach ,ze w obornikach sa wasze psy !!!!!!!!!!! wyciagajcie je !!!!!!!
ekostraż_wrocław Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 1. Przepraszam za zwłokę, ale mamy piekło (ptaki mają sezon lęgowy i większość znalezionych małych trafia do nas). 2. Mam już zdjęcia z kontroli, dziś wieczorem je wrzucę. 3. Mam miłą wiadomość dla wszystkich, którzy twierdzili, że nic nie da to, co robimy. Prokurator Rejonowy w Dzierżoniowie w dniu 24 czerwca 2010 r. umorzył śledztwo przeciwko Burmistrzowi Pieszyc o porzucenie zwierząt i przekroczenie uprawnień. Zawiadomił nas jedynie o tym. Oczywiście my się tego spodziewaliśmy, bo bardziej liczymy na cd. Wczoraj wystąpiliśmy do niego o doręczenie pod rygorem zażalenia na czynności, które ograniczają prawa pokrzywdzonego postanowienia o umorzeniu wraz z uzasadnieniem. Po zapoznaniu się z nim, prawdopodobnie będziemy się zażalać na nie. Naszym celem jest tutaj prywatny akt oskarżenia.
zuza911 Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/188148-BAZAREK-OGŁOSZENIOWY!-70-stron-jedyne-10zł-na-Fundację-AST?p=14937473#post14937473 ! 70 stron jedynie 10zł! Cały dochód na Fundację AST :)
adkaaaaa5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 gosia1701 napisał(a):czy w dobrocinie są jeszcze jakieś psy? Tak, ponad 40.... o ile nowych sobie nie nasprowadzał :(
giselle4 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 na poczatku przeprosze bo moge sie zagalopowac:( jak to sie dzieje ze człowoek ktorego my -dogomaniacy uwazamy za drania ,wyrzucilismy jego za nawias społeczenstwa kogos kto pozwolił aby zamarzło tyle szczeniakow... ktory glodził i meczył psy kogos to byc moze pozbawiał zycia nastepne kilkadziesiat psow i o ironio pochował je w workach po karmie na swojej łace..... Człowiek przeciwko ktoremu toczy sie postepowanie karne ten czlowiek dla pewnej Fundacji jest super:( Dalej z nim są utrzymywane przyjecielskie kontakty dalej pomaga sie jemu przy transporcie psiakow za granice-przemyt i tego to człowieka ktory nie powinien miec dostepu do zwierząt ktory juz nigdy nie powinien miec ani poł psa jemu zleca sie transport zwierzat z[ ............] to jest chore Ludzie kochani,po co powstaja Fundacje? aby pomagac ,wspierac i tropic wszelkie zło aby pietnowac i karac..... a tutaj poszło wszystko w zapomnienie ...oj jak szybko dalej robimy kase na psach.... jak łatwo,jak przyjemnie. Jestemy bezkarni i bogaci bieda zwierząt...........to przykre... Czesto mam depresje i własnie wtedy watpie w to co robie...co robimy bo jezeli na dogomani są tacy ludzie jezeli sa tacy ludzie w Fundacjach...to w jakim społeczenstwie obłudnym ja zyje..... moze uszczypnę sie bo tylko się....? Chyba pora juz zamknąc ten wątek głowa muru nie przebije a walka z wiatrakami nie przynosi nigdy dobrego efektu.....
lika1771 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Straszne, chyba trzeba właczyc do tego media moze Uwaga przeciesz macie na niego dowody.Trzeba cos robic cioteczki do telewizji z dowodami
mari23 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 ekostraż_wrocław napisał(a):1. Przepraszam za zwłokę, ale mamy piekło (ptaki mają sezon lęgowy i większość znalezionych małych trafia do nas). 2. Mam już zdjęcia z kontroli, dziś wieczorem je wrzucę. 3. Mam miłą wiadomość dla wszystkich, którzy twierdzili, że nic nie da to, co robimy. Prokurator Rejonowy w Dzierżoniowie w dniu 24 czerwca 2010 r. umorzył śledztwo przeciwko Burmistrzowi Pieszyc o porzucenie zwierząt i przekroczenie uprawnień. Zawiadomił nas jedynie o tym. Oczywiście my się tego spodziewaliśmy, bo bardziej liczymy na cd. Wczoraj wystąpiliśmy do niego o doręczenie pod rygorem zażalenia na czynności, które ograniczają prawa pokrzywdzonego postanowienia o umorzeniu wraz z uzasadnieniem. Po zapoznaniu się z nim, prawdopodobnie będziemy się zażalać na nie. Naszym celem jest tutaj prywatny akt oskarżenia. my również (Stowarzyszenie Help Animals) otrzymaliśmy zawiadomienie - o odmowie wszczęcia postępowania, bez uzasadnienia, a po paru dniach przyszło uzasadnienie - że toczy się postępowanie na inny wniosek i stąd nie będą wszczynać drugiego - na nasz wniosek (to tak w skrócie streszczenie tegoż uzasadnienia) powolność organów ścigania - to jedno, ale to "drugie", co napisała giselle - to horror jakiś chyba:-(:-(:-(:-(:-(, naprawdę opadają ręce... aż słów brak:angryy:
aanka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 A ktoraż to fundacja z kimś takim wspołpracuje...:diabloti::shake::angryy:
mari23 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 aanka napisał(a):A ktoraż to fundacja z kimś takim wspołpracuje...:diabloti::shake::angryy: jest nas więcej takich, co chcieliby bardzo się dowiedzieć, cóż to za fundacja
Recommended Posts