Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam za brak zdjęć. Postaram się wrzucić jutro. Koleżance zamókł aparat, bo strasznie padało wtedy i nie było możliwości wyciągnięcia z niego karty pamięci.

---

Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo. U nas piąty świat.

---

Z wieści:

- Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie przekrocz. uprawnień przez Burmistrza Pieszyc

- Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie oszustwa K. Sawickiego w stosunku do Burmistrza Pieszyc

---

Ciągle czekamy na odpowiedź świebodzic. Jeśli nie przyjdzie do piątku, zawiadamiamy prokuraturę o popełnieniu przez niego wykroczenia z Ustawy o dostępie do inf. publ.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ekostraż_wrocław']Przepraszam za brak zdjęć. Postaram się wrzucić jutro. Koleżance zamókł aparat, bo strasznie padało wtedy i nie było możliwości wyciągnięcia z niego karty pamięci.

---

Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo. U nas piąty świat.

---

Z wieści:

- Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie przekrocz. uprawnień przez Burmistrza Pieszyc

- Prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie oszustwa K. Sawickiego w stosunku do Burmistrza Pieszyc

---

Ciągle czekamy na odpowiedź świebodzic. Jeśli nie przyjdzie do piątku, zawiadamiamy prokuraturę o popełnieniu przez niego wykroczenia z Ustawy o dostępie do inf. publ.

Tak, Niemcy nie mają psów bo mają normalne, racjonalne i rygorystyczne prawo - czy nasze kiedys takim sie stanie?...

Bylysmy z ogonkiem_ zawiezc jedzenie dla kotow, podarowane przez dziewczyny z miau.pl a przy okazji Adka zabrala na tymczas swinke morska, Kubusia.
Co do psow wyadoptowanych nie wiele sie dowiedzialam od Pani S, ale podam xMartix te, o ktorych Pani S wie, ze znalazly dom.

Posted

Pani znalazla zdjecia psiakow na doba.pl, pojechala do DBC - znalazla Misie i skontaktowala sie ze mna, jak przeprowadzic adopcje. Po wizycie przedadop. pojechalismy juz po Misie z jej osobista smyczka i obroża.
Pan S spisal umowe adopcyjna i od tej chwili zycie Misi zmienilo sie nie do poznania :)

Posted

Relacja z domku:
podczas kąpieli Misia byla grzeczna, moze niezadowolona ale grzeczna :cool3: Nocke przespala w koszyczku, rano tancem oddania i radosci przywitala domownikow - juz ich kocha, juz wie, ze ma swoj azyl.

Powodzenia Slicznotko!

Posted

Zapraszam rowniez na watek Sary, ONki zabranej z Dobrocina i oddanej do Azyla juz przy pierwszej interwencji. Sara wraz z 4-ma innymi psami byla w Azylu, zdjecia sa na poczatku tegoz wątku.

Sara z dzierzoniowskiego schronu poszla do adopcji, nieudanej. Kilka dni temu zabralismy ją z Nowej Ruda, błąkającą sie i zaglodzona! Pojechala do Obornik Sl, tam dochodzi do siebie - ale my wciaz zbieramy deklaracje. Prosze pomożcie kolejnemu psu z Dobrocina, kazda zlotowka to kolejna godzina spokoju i pelnego brzuszka... :(

http://www.dogomania.pl/threads/182819-Prze%C5%BCy%C5%82am-Dobrocin-nowy-dom-mnie-zaglodzi%C5%82!-ZBIERAM-NA-HOTELIK-%28300-z%C5%82-mc%29-pomocy!!

Posted

to dobrze ze chociaz Misia ma pewny domek.

Ja moge pomoc w ogłaszaniu rzecz jasna, tylko gdyby wrzucić w 1 miejsce fotki i jakiś tekst, bo ja i "swoje" psy mam i jakieś przypadkowe z wątków no i Lęborskie bidy i teraz jeszcze jak DBc przyjdzie szukac to "padnę na ryj" :(

edit:
zakładałam watek psów małych z DBZ ktoś miał zrobic dużych ale chyba nei zrobił. No nic, to moze na watek xmatrix to wszystko dać? A ona jeszcze ma bana? Za co:razz:

Posted

uwaga na hotel w Obornikach
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73"]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73[/URL]

Posted

1. Przepraszam za zwłokę, ale mamy piekło (ptaki mają sezon lęgowy i większość znalezionych małych trafia do nas).

2. Mam już zdjęcia z kontroli, dziś wieczorem je wrzucę.

3. Mam miłą wiadomość dla wszystkich, którzy twierdzili, że nic nie da to, co robimy. Prokurator Rejonowy w Dzierżoniowie w dniu 24 czerwca 2010 r. umorzył śledztwo przeciwko Burmistrzowi Pieszyc o porzucenie zwierząt i przekroczenie uprawnień. Zawiadomił nas jedynie o tym. Oczywiście my się tego spodziewaliśmy, bo bardziej liczymy na cd. Wczoraj wystąpiliśmy do niego o doręczenie pod rygorem zażalenia na czynności, które ograniczają prawa pokrzywdzonego postanowienia o umorzeniu wraz z uzasadnieniem. Po zapoznaniu się z nim, prawdopodobnie będziemy się zażalać na nie. Naszym celem jest tutaj prywatny akt oskarżenia.

• 2 weeks later...
Posted

na poczatku przeprosze bo moge sie zagalopowac:(
jak to sie dzieje ze człowoek ktorego my -dogomaniacy uwazamy za drania ,wyrzucilismy jego za nawias społeczenstwa
kogos kto pozwolił aby zamarzło tyle szczeniakow...
ktory glodził i meczył psy
kogos to byc moze pozbawiał zycia nastepne kilkadziesiat psow i o ironio pochował je w workach po karmie na swojej łace.....
Człowiek przeciwko ktoremu toczy sie postepowanie karne
ten czlowiek dla pewnej Fundacji jest super:(
Dalej z nim są utrzymywane przyjecielskie kontakty
dalej pomaga sie jemu przy transporcie psiakow za granice-przemyt
i tego to człowieka ktory nie powinien miec dostepu do zwierząt
ktory juz nigdy nie powinien miec ani poł psa
jemu zleca sie transport zwierzat z[ ............]
to jest chore
Ludzie kochani,po co powstaja Fundacje?
aby pomagac ,wspierac i tropic wszelkie zło
aby pietnowac i karac.....
a tutaj poszło wszystko w zapomnienie ...oj
jak szybko
dalej robimy kase na psach....
jak łatwo,jak przyjemnie.
Jestemy bezkarni i bogaci
bieda zwierząt...........to przykre...
Czesto mam depresje i własnie wtedy
watpie w to co robie...co robimy
bo jezeli na dogomani są tacy ludzie
jezeli sa tacy ludzie w Fundacjach...to w jakim społeczenstwie obłudnym ja zyje.....
moze uszczypnę sie bo tylko się....?
Chyba pora juz zamknąc ten wątek
głowa muru nie przebije a walka z wiatrakami nie przynosi nigdy dobrego efektu.....

Posted

ekostraż_wrocław napisał(a):
1. Przepraszam za zwłokę, ale mamy piekło (ptaki mają sezon lęgowy i większość znalezionych małych trafia do nas).

2. Mam już zdjęcia z kontroli, dziś wieczorem je wrzucę.

3. Mam miłą wiadomość dla wszystkich, którzy twierdzili, że nic nie da to, co robimy. Prokurator Rejonowy w Dzierżoniowie w dniu 24 czerwca 2010 r. umorzył śledztwo przeciwko Burmistrzowi Pieszyc o porzucenie zwierząt i przekroczenie uprawnień. Zawiadomił nas jedynie o tym. Oczywiście my się tego spodziewaliśmy, bo bardziej liczymy na cd. Wczoraj wystąpiliśmy do niego o doręczenie pod rygorem zażalenia na czynności, które ograniczają prawa pokrzywdzonego postanowienia o umorzeniu wraz z uzasadnieniem. Po zapoznaniu się z nim, prawdopodobnie będziemy się zażalać na nie. Naszym celem jest tutaj prywatny akt oskarżenia.

my również (Stowarzyszenie Help Animals) otrzymaliśmy zawiadomienie - o odmowie wszczęcia postępowania, bez uzasadnienia, a po paru dniach przyszło uzasadnienie - że toczy się postępowanie na inny wniosek i stąd nie będą wszczynać drugiego - na nasz wniosek (to tak w skrócie streszczenie tegoż uzasadnienia)

powolność organów ścigania - to jedno, ale to "drugie", co napisała giselle - to horror jakiś chyba:-(:-(:-(:-(:-(,
naprawdę opadają ręce... aż słów brak:angryy:

Posted

aanka napisał(a):
A ktoraż to fundacja z kimś takim wspołpracuje...:diabloti::shake::angryy:

jest nas więcej takich, co chcieliby bardzo się dowiedzieć, cóż to za fundacja

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...