zuzlikowa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 I o to chodzi by zaglądać i nie dać zapomnieć...nie zostawić tych istot samych, bezbronnych na pomysły s i reszty.
magenka1 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 ja jestem na wątku cały czas ale pomysłów mi brak z urzędami i przebiegłymi ludźmi ciężko walczyć trzeba być przebiegłym
zuzlikowa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='magenka1']ja jestem na wątku cały czas ale pomysłów mi brak z urzędami i przebiegłymi ludźmi ciężko walczyć trzeba być przebiegłym[/QUOTE] ...i upartym...straszliwie upartym!Przebiegła nie umiem być,ale uparta nieco jestem...może to w czymś pomoże.
magenka1 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 zuzlikowa masz rację trzeba być UPARTYM ja "walczyłam" z moim wójtem o podatek dla mojego taty to były noce nie przespane chodzenie od jednego urzędu do drugiego od samorządowego kolegium odwoławczego do następnych instytucji w połowie się udało Trzeba naprawę dużo siły walki ale nie wolno się poddawać!!!! Nie wiem jak mogę Wam pomóc ale mogę tu być ,
IVV Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 podnosimy!!! sprawa nie moze zostac tak pozostawiona!!!!!!!
kizimizi Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='IVV']podnosimy!!! sprawa nie moze zostac tak pozostawiona!!!!!!![/QUOTE] No oczywiscie, ze nie moze tylko CZEGO sie od nas oczekuje, jak KONKRETNIE możemy pomóc?
IVV Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 podpisz moj banerek prosze tam jest petycja w sprawie kar za znecanie sie nad zwierzetami,porozprowadzaj watek po wszystkich znajomych.. nie wiem pewnie dziewczyny beda wiedzialy cos wiecej.ja na odleglosc choc tyle robie
kizimizi Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 dziewczyny może wyznaczmy jakieś priorytetowe cele, np. zbieramy jak najwiecej funduszy zebt zabrac do dt psy w największej potrzebie oraz szukamy osob do ogłoszen psiaków, które mają wątki. Warto by więc przejść na wątek skarbonki żeby kasę zbierac http://www.dogomania.pl/threads/185021
magenka1 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 wątek musi być przejrzysty aby było wiadomo o co chodzi, ludzie przychodzą i nie mają czasu przeszukiwać całego wątku o co chodzi, wszystko jest do zrobienia
czerda Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 nie bardzo rozumiem? do innej prokuratury można złożyć ale i tak ta inna przekaże sprawę do włąściwej miejscu gdzie popełniono domniemane przestępstwo
IVV Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='czerda']nie bardzo rozumiem? do innej prokuratury można złożyć ale i tak ta inna przekaże sprawę do włąściwej miejscu gdzie popełniono domniemane przestępstwo[/QUOTE] napiszcie do E-S ona zna dobrze strony prawne
lika1771 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='czerda']nie bardzo rozumiem? do innej prokuratury można złożyć ale i tak ta inna przekaże sprawę do włąściwej miejscu gdzie popełniono domniemane przestępstwo[/QUOTE] Wystarczy wystopic o przeprowadzeie sprawy w innym miescie sprobujcie pytałam mozna.Uwazam ze jest tyle dowodow na tego faceta ze sie uda
czerda Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 żeby o to prosic trzeba mieć mocny argument dlaczego? macie taki który przekona prokuratora?co to mogłoby być?ja nie wiem
lika1771 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Pisałas ze sa sprawy o ktorych nie mozesz pisac na watku bo sa drastyczne macie zdjecia ja nic nie wiem tylko tylke co jest na watku dobry adwokat to ogarnie jezeli mamy cos z tym zrobic
mari23 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='lika1771']Wystarczy wystopic o przeprowadzeie sprawy w innym miescie sprobujcie pytałam mozna.Uwazam ze jest tyle dowodow na tego faceta ze sie uda[/QUOTE] Lilu, uwierz mi, czerda od strony prawnej ma "niezłe" zaplecze, ale to nie jest takie proste... gdyby tam znaleziono zwłoki człowieka - o, tak, prokurator sam by przyjechał natychmiast, ale psy...... tu już wolniej prawo dzieła i mniej skutecznie...
lika1771 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Trzeba zbierac na adwokata dobrego inaczej sie nie da ja dołoze ile bedzie potrzeba
czerda Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 mamy -darmowo, z miłości do psów , oprócz niej kilka prokuratorów , których szlak trafia , sędziów , którzy rozkłądają ręce , radców prawnych naprawdę enasze prawo jest bezprawiem i to mówią oni ale dzieki ich radom wiemy co warto robić -narazie czekamy na odpowiedzi różnych instytucjii
kizimizi Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 o ile dobrze pamietam to psie zwłoki były i w Krzyczkach i Krężlu. Obie akcje koordynował głownie Emir, na pewno do nich warto napisać.
lika1771 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Tez myslałam zeby napisac do Emira, trzeba probowac wszystkiego
Recommended Posts