Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bezsilność jest straszna...to najgorsze z uczuć!!!

A może któraś z dziewczyn mogłaby zaofować na wątkach i wstawić coś takiego?Może to choć ruszy kogoś do pomocy tym psiakom?

DOBROCIŃSKIE WĄTKI ZAMIERAJĄ...w Dobrocinie też nic się nie dzieje...CZY NASTĘPNE PSIAKI ZOSTANĄ WYADOPTOWANE DO DOŁU bo wszyscy zapomną, znudzą się...bo inne nieszczęścia odciągną uwagę???

W CIENIU KOŚCIELNYCH WIEŻ PRZYBĘDZIE MOGIŁ...WYADOPTOWANYCH PSÓW...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Posted

zaraz to wysyłam do dziewczyny , która zrobi plakaty , porozwieszam , tak jak te z osobnymi psiakami do adopcjii , dzieki zuzlikowa

Posted

czerda napisał(a):
zaraz to wysyłam do dziewczyny , która zrobi plakaty , porozwieszam , tak jak te z osobnymi psiakami do adopcjii , dzieki zuzlikowa

Próbujmy...wszystkiego próbujmy...jeśli potrzebujesz mogę wysłać orginalne slajdy,łatwiej w palkat przerobić!

Posted

...... chciałabym coś zrobic ale co? nie mam tam jak jechac pomagam w adopcjach jak moge, uzupelniam watek\sprawa dbc nie przycicha, dzialamy ile sie da, ale dopóki pan s nie pojdzie siedziec, tych psow bedzie coraz wiecej
dlaczego sledztwo stoi? skad wiesz?

Posted

nie chcę na wątku pisac o tym co wiemy także dlatego , że to bardzo drastyczne i może lepiej nie wiedzieć , ale na pewno nie tak szybko pan s...zniknie z dbc , i na pewno nie tak szybko śledztwo da tyle , żeby to poszło do sądu
czerwiec jest w prokuraturach miesiącem przestoju , bo kończą się półroczne sprawy i niky nie ma czasu na pieski..
potem -jak dobrze pójdzie w sądzie poleży to też ze 2 miesiącenim zacznie sie sprawa , która potrwa rok a wyrokiem będzie 500 zl dla pana S... i umorzenie dla gmin
naprawdę to nie pesymistyczna wizja ale polska wizja
to nie jes sposób na pomoc rzeczywistą
jak nie będziemy WSZYSCY naciskac na prokuraturę , może też śledztwo być umorżone , jak nie nagłośni sie sprawy nie ma możliwości , psy tam zostaną w celach prokreacjii

Posted

nagłąśniać , zapraszać na watek , szukać adopcjii , dt , robić wątkim psom z dbc , zbierać pieniądze , robić bazarki na utrzymanie tych które mamy w hoteliku

Posted

dziewczyny ja wielokrotnie wysylalam zaproszenie an watek i prosilam o pomoc w adopcjach. No ale wiadomo, ze kazdy an dogo zapsiony a z kasą też neinajlepiej. Myślę, ze powinniśmy ustalić jasno czego właściwie od ludzi oczekujemy bo po wejsciu tu nikt nei wie co ma robić. czy am petycję podpisywać czy psy ogłaszać czy dt szukać czy kase wpłacać.
Nic nie wiadomo

JA chetnie pomoge w miare możliwości, tylko powiedzcie jak.

Posted

ile tam jeszcze psow zostalo?

w moim banerku jest petycja,ja wiem ,ze pewnie wiekszosc z Was juz ja podpisala,ale porozsylajcie ja moze jeszcze raz prosze gdzie tylko mozecie -swoich rodzin,znajomych, czym wiecej z nas podpisze tym predzej moze sie to prawo zmieni...

Posted

[quote name='czerda']nagłąśniać , zapraszać na watek , szukać adopcjii , dt , robić wątkim psom z dbc , zbierać pieniądze , robić bazarki na utrzymanie tych które mamy w hoteliku

Myślę,że każda z nas znajdzie cos dla siebie w tym wykazie...zmiana prawa jest ważna i dlatego petycję podpisałam,ale,wybaczcie, nie mniej ważne jest nie odpuszczanie tematu,nie dawanie odetchnąć takim S...takim urzędnikom,którzy dobrze wiedzą co się dzieje,ale będą udawać,że wszystko jest w porządku,bedą podpisywac umowy z kimś o kim wiedzą doskonale,ze nie mają prawa podpisywać umowy,tylko po to by ZA NICH,NIE WAŻNE JAKIMI METODAMI,ROZWIĄZAŁ PROBLEM!!!
Ci ludzie(?) doskonale znają mechanizm zmęczenia tematem!!! Wiedzą,że wczesniej niż później wszystko przycichnie...przyschnie i dalej będą mogli uprawiać swój proceder!
Niech nas nie zmyli kierowanie spraw do sądu...jeśli te postępowały ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCĄ LITERĄ PRAWA,już dzisiaj mógłby zapaść niejeden wyrok skazujący! A nie zapada!

Do czego zmierzam...a do tego,ze nie odpuszczając,nie dając zapomnieć,nie umożliwiając błogostanu zapomnienia,PRZYPOMINAJĄC I W OCZY KŁUJĄC nieszczęściem psów,kotów...MUSIMY ZABIERAĆ STAMTĄD TE ZWIERZĘTA!
Najniebezpieczniejsze dla nich jest gdy S czuje się bezkarny i nie do ruszenia...gdy Ci,którzy za zabójstwo płacą grube pieniądze z naszej kiesy,chcą sprawie łeb ukręcić!!!
Szykuje się nam następna adopcja w cieniu wież koscielnych!!! I to na naszych oczach!
Powiecie,ze przesadzam? Oby!

Posted

IVV napisał(a):
mi rece opadaja z tej odleglosci...ja nie wiem jak moge pomoc...ale bede podnosic watek z uporem maniaka:)

Kochana...dzięki wielkie! Właśnie UPORU MANIAKA nam bardzo potrzeba!Jego jedynie boja się jeszcze ci,którzy ten los zwierzakom zgotowali...boją się uporu maniaka,bo nie odpuści! Dzięki...postaram się dotrzymać Ci kroku!

Posted

Dziewczyny a złozyc skarge w innym miescie wysłac wszystko co na niego macie.U nas kierownik schroniska jest przyjacielem prezdenta miasta i pierwsza sprawa została umorzona wiec nastepna jest w Gdansku

Posted

lika1771 napisał(a):
Dziewczyny a złozyc skarge w innym miescie wysłac wszystko co na niego macie.U nas kierownik schroniska jest przyjacielem prezdenta miasta i pierwsza sprawa została umorzona wiec nastepna jest w Gdansku

Niestety nie jestem kompetentna od strony prawnej, więc nie wypowiadam się na ten temat...
podniosę jednak wysoko...może przynajmniej nie zniknie z pamięci ,a psy nie zostaną pozostawione na pastwę losu...i S...i urzędasów.

Posted

skargę -czyli podejrzenie o popełnieniu przestępstwa składa się w miejscowym rejonowym sądzie -to już jest zrobione
dzięki że zaglądacie

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...