monika083 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='czerda']http://poczta.onet.pl/11369003,zalacznik.html?a=v&k=0&f=0&ui=34213451&s=11 Ljon ale ten link nie dziala:(
Malwi Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 bo to link do poczty ..... przerzuć fotki na imageshacka albo innego photobucketa...
kamilawa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Chyba, że nie wiesz jak wstawić na dogo, to podeślij mi na maila : kamila.niedzielska@gmail.com
Ada-jeje Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ekostraz, wiem z to troche dluzej potrwa, ale najlepiej liczyc na siebie, to jest 100 procentowa pewnosc. Opiniowanie wadliwych uchwal, przez niektore okregi TOZow jest nam tez znane. ;)
fiorsteinbock Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='kamilawa']Chyba, że nie wiesz jak wstawić na dogo, to podeślij mi na maila : kamila.niedzielska@gmail.com Mam juz fotki na mailu, zaraz powrzucam :) Nie wierze jak ogladam! :)
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 my po miesiącu dostaliśmy odpowiedzi z dwóch gmin , że nie ma dostatecznych powodów do podania tych info a druga napisała , że sprawa Sawickiego nie pozwala narazie dać info , acha jeszcze trzecia-że podaliśmy zły adres napisalismy jeszcze raz i czekamy TOZ , ani żadna org. nie opiniowała uchwał -bo gminy ich nie maja
fiorsteinbock Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 W Dobrocinie: Reszte wrzuce bezposrednio na watek Lijona:
0ooCzarNaoo0 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 On poruszył moje serce jak go tylko zobaczyłam w dobrocinie:)dobrze ze jest mu teraz szczęśliwy
marlenka Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 jesli ktoś jeszcze nie glosował , bardzo prosze na oddanie głosu na Fundację Ostatnia szansa , to ostatnie chwile na głowsowanie , bardzo potrzebna nam Wasza pomoc , mamy szansę wygrać ale bez Waszej pomocy nie damy rady . Psy z Boguszyc czekają na głosy http://www.dogomania.pl/threads/185270-KrakVet-ankieta-na-maj-wybierzmy-kandydata-razem!!
ekostraż_wrocław Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 OK, zatem wystąpimy sami. Wszystkie gminy mają uchwały, ale wadliwe. Także opiniowane przez TOZ.
xmartix Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 TOZ Wrocław nie opiniował nic materiały o które pytacie czyli odpowiedzi od gmin mamy, ale z tego co wiem to p. Karaś ma telefon do Joanny Kleszcz, więc trudno zadzwonić chyba nie jest... co? tel Joanny jest też na stronie www.toz.wroclaw.pl TOZ Wroclaw z miłą chęcią przekaże co ma, ale z tych odpowiedzi od gmin niewiele wynika... cieszę się że kolejne gminy będą miały sprawy Marta TOZ Wrocław
ekostraż_wrocław Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Naprawdę nie potrzeba się denerwować. Gdybym cokolwiek wiedział, to bym tutaj nie pytał. Skoro nie wiem, to pytam. Chyba proste. Nigdzie też nie napisałem, że TOZ Wrocław coś opiniował.
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Świebodzice miały za 2009 r umowę z Sawickim , czy to było zgodne z tą uchwałą z 2003? teraz Świebodzice mają podpisaną umowę podobno z panią Olech -hycel , która psy odwozi do okolic Strzegomia , tam Niemiec ma hotel-wykańczalnie przez eksploatowanie rozrodem , podobne miejsce jest koło Jawora podobno Sawicki to pieciogwiazdkowy hotel w porównaniu z tymi miejscami jeśli ustawa powstała w 2003 Sawicki jeszcze nie działał
xmartix Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 nie ma nerwów aż tak, po prostu niepotrzebna była Wasza/Twoja złośliwość:) my chętnie pomożemy ile się da :) cieszę się że ruszyliście sprawę w ten sposób
ekostraż_wrocław Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Ja nie wiem co miały Świebodzice w 2009 roku. Muszę ich o to spytać w trybie dostępu. Jeśli odmówią, zaskarżymy ich do Sądu zgodnie z ustawą o dostępie do informacji publicznej. Uchwała jest z 2003 roku, nie była nowelizowana i dotyczy wszystkiego po tym okresie, a więc także 2009 roku.
ekostraż_wrocław Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 A złośliwość może rzeczywiście niepotrzebna. Bo potrzeba jest współpraca po to, żeby wreszcie się dobrać do kogo trzeba. Bo prawda jest jedna i jest ona bardzo smutna. Gminy takie jak Pieszyce, Świebodzice, i inne kierowały psy w latach 2003 - 2009 do takich schronisk jak NOWA LIGOTA, LEGNICA i hoteli jak DOBROCIN. W każdej z tych spraw było postępowanie karne. A więc gminy się NIE UCZĄ, CZUJĄ SIĘ BEZKARNE.
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 oki , ale zgodnie z ustawą umieszczali psy w dobrocinie? musieli mieć schron dlaczego umieszczali w Dobrocinie a nie w schronisku? czy wiecie , że Świdnica miałą podpisaną umowę z Uciechowem a oddawali psy do Dobrocina? co z tych działań waszych ma wyniknąć dla psów , które są nadal w Dobrocinie -konkretnie czego spodziewasz sie po sprawie ? ukarania urzędników??????? Zyjemy w Polsce i mamy takie a nie inne prawo, wejdż na przykład na stronę fundacjii ARGOS -nigdy , nikt z urzędników w Polsce nie odpowiedział w żaden sposób za nieprzestrzeganie ustawy , i myślisz , że ci urzędnicy odpowiedzą za to? za co> , że umowy były niezbyt legalne ? życzę powodzenia ... natomiast w Dobrocinie ciągle jest ok. 50 psów i suki w ciąży , jak naprawdę chcecie im pomóc
xmartix Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 racja, współpraca najważniejsza, z chęcią bym się zaangażowała w pomoc w rozwiązaniu tej sprawy jest jeszcze jedna kwestia, ale to na spokojnie, odezwiemy się do Was... Czerdo trzeba tak pomagać i tak, i wyadoptowywać i starać się zakończyć DBC musimy działać na tych dwóch płaszczyznach równolegle.
ekostraż_wrocław Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 50 psów w Dobrocinie to efekt działania urzędników, którzy marnie realizują marne prawo. To żadna sensacja - w całej Polsce jest mnóstwo takich miejsc. Kwestia ich odkrycia, ratowania i tak w kółko. Z naszych działań ma wyniknąć coś dla wszystkich psów w Polsce. Tak jak z działań BOZ, z którym zresztą od bardzo dawna współpracujemy. W tej sprawie szansa ukarania urzędników jest wyjątkowo wysoka, ponieważ urzędnicy wyjątkowo przesadzili. Poza tym chyba 1 raz Prokuratura bada sprawę wyjątkowo poważnie i dokładnie i nie boi się tego, że chodzi o Prezydenta Świdnicy. Poza tym po stronie zwierząt, a nie urzędników stoi Pow Lek Wet. To bardzo ważne. Czym sprawa ma się skończyć? Ukaraniem urzędników, co będzie wreszcie ostrzeżeniem dla innych (bo takie miejsca jak Dobrocin powstają ciągle w całej Polsce) lub wreszcie podaniem wykładni przepisów ochrony zwierząt w zakresie opieki nad bezdomnymi zwierzętami przez Sąd Najwyższy. Będzie to szablon do ich natychmiastowej zmiany, ostateczny alarm dla społeczeństwa i władz, że trzeba coś z tym wreszcie zrobić. Sprawę prowadzi profesjonalna kancelaria prawna, doświadczona w takich bojach. Wiem, że urzędnicy czują się zagrożeni, stąd też zabierają psy / zamierzają zabrać z Dobrocina (czy to lepiej dla psów - nie wiem). Liczę jednak na to, że lepiej im będzie w Uciechowie niż tam, więc korzyść dla dobrcińskich psów też jest. (Z Ligoty żadna gmina nigdy nie zabrała swoich psów - ani 1 sztuki).
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 jeśli sposób jest sprawdzony i nie nie działa , zawodzi to jaki jest sens go powielać -moim zdaniem trzeba znależć inny sposób
czerda Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 po wykopaniu zwłok psów , które nie zostały zbadane< a skąd wiadomo , że to kości tylko psów , skoro ich nie badano?> gminy inne tez chcą zabrać psy -pytam dokąd ? do Tarnowskich gór juz z dobrocina zawieziono psy , wszyscy wiemy jak tam jest , czyli psy maja zostac bo teraz gminy nie maja gdzie ich zabrać , jakie schronisko przyjmie tyle psów ? znam , naprawdę wielu prawników którzy nie dają nam żadnej nadziei dopóki nie zmieni sie prawo
xmartix Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 dobrze że profesjonalna kancelaria prawna się tym zajmuje bo to nie takie proste sprawy
Recommended Posts