giselle4 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='malagos']Warunki dobre, pojedyncze boksy, kafelki, bajery...A psy umieraja z głodu? Boże.........[/QUOTE] Przepraszam ale tak jest u nas na izolatce nooo i centralne
giselle4 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='wieso']Giselle, musisz jeszcze troche poczekac na misiaczka......Boze, biedne psy.....a ten taki dobkowaty przepiekny.....co robic....????????????[/QUOTE] Wiesiu,pomalutko podtuczymy ,spokojnie asteczka tez taka pokorna,wszystkie takie grzeczne dzieki za wszystko....:)
giselle4 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 To zas poczatek rozliczenia za Wasze pieniazki dzisiaj zawiozłysmy z michelle karme do Dobrocina Pensjonat....karme trzeba było doniesc na nogach na tyle wystarczyło funduszy moze jeszcze cos w poniedziałek. Edytka napisła do Fundacji zajmującymi sie konikami...pomoga wszyscy są chetni i pomocni i za to w imieniu zwierzat dziekujemy:)
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='giselle4']Przepraszam ale tak jest u nas na izolatce nooo i centralne[/QUOTE] Centralne Sa...ki tez mial w budynku ze szczeniakami. Co z konikami ?
Asia76 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Podstawiłąm nasz wątek do istniejącego wątku na forum świdnickim str.2 . Ciekawe co tym razem zwolennicy napiszą http://www.forum.dziennik.swidnica.pl/viewtopic.php?t=9418
kora78 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 zapisuję się. ciekawe,czy jakieś do nas trafią? może jutro do nas zadzwonię i zapytam?
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Rozmawialam z Pania Monika z Fundacji Spokojna Przystan. Jak sie okazalo, rok temu interweniowala u powiatowego w sprawie trzech kuców przebywajacych u Pana S. Jegomosc jest znany w okolicy i nikt o zdrowych zmyslach nie powierzyłby mu zwierzecia. Jutro Pani Monika sprobuje sie dowiedziec od powiatowego co z konmi, w jakim sa stanie, czy maja co jesc i czy on wlasciwie je widzial!!! Jak bede juz cos wiedziec od razu napisze. wellington, a ty bylas w Dobrocinie? ile bylo koni?
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Rozmawialam z Pania Monika z Fundacji Spokojna Przystan. Jak sie okazalo, rok temu interweniowala u powiatowego w sprawie trzech kuców przebywajacych u Pana S. Jegomosc jest znany w okolicy i nikt o zdrowych zmyslach nie powierzyłby mu zwierzecia. Jutro Pani Monika sprobuje sie dowiedziec od powiatowego co z konmi, w jakim sa stanie, czy maja co jesc i czy on wlasciwie je widzial!!! Jak bede juz cos wiedziec od razu napisze. wellington, a ty bylas w Dobrocinie? ile bylo koni?
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Kucyk nr. 1 Kucyk nr. 2, a w tle klacz ciezarna :
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Moze jutro bedziemy wiedziec wiecej nt konikow. Jak bylas widzialas rowniez psy w boksach? Slyszalam, ze na boksach nie pozwalano robic zdjec.
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Moze jutro bedziemy wiedziec wiecej nt konikow. Jak bylas widzialas rowniez psy w boksach? Slyszalam, ze na boksach nie pozwalano robic zdjec.[/QUOTE] To do mnie pytanie ? Kiedy nie pozwalano robic zdjec w boksach i kto nie pozwalal ?
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='wellington']To do mnie pytanie ? Kiedy nie pozwalano robic zdjec w boksach i kto nie pozwalal ?[/QUOTE] Tak do Ciebie :) Dziewczyna chciala zostac wolontariuszką w Dobrocinie, robic zdjecia, pomoc oglaszac psy - nie zgodzono sie argumentujac, ze wolontariat im nie potrzeby a zdjec nie wolno robic. A nie pozwalal chyba pracownik lub sam wlasciciel.
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Dobrze, ze masz zdjecia. O tej klaczy wie rowniez Fundacja, podejrzewaja, ze jest okolo 8 konikow.
fiorsteinbock Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ja nie znam sie na koniach, ale czy Ona nie jest za chuda - powinno widac zebra?
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ja nie znam sie na koniach, ale czy Ona nie jest za chuda - powinno widac zebra? Jest za chuda - ale w momencie gdy te zdjecia zostaly zrobione to ona juz byla kilka tygodni u S. .On ja kupil od handlarza w stanie prawie agonalnym z wyglodzenia . Na tych zdjeciach to ona wyglada prawie jak paczek w masle w porownaniu do tego jaka byla gdy ja kupil. Jak tam bylam stala akurat na soczystej trawie i wcinala :)
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Pod warunkiem ze 1) zalatwicie transport do Krakowa 2) zalatwicie wszystkie niezbedne papiery zeby konie mozna bylo legalne odebrac (zrzeczenie wlasciciela) krakowskie tow. opieki nad zwierzetami oferuje pomoc polegajaca na wzieciu wszystkich konikow pod swoje skrzydla .
wellington Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Moze jutro bedziemy wiedziec wiecej nt konikow. Jak bylas widzialas rowniez psy w boksach? Slyszalam, ze na boksach nie pozwalano robic zdjec.[/QUOTE] Mnie wolno bylo wszedzie robic zdjecia, wewnatrz i na zewnatrz, ale to bylo w czerwcu 2009. Jesli ktos by chcial widziec prosze o sygnal, nie wiem czy teraz te fotki sa istotne.
Recommended Posts