kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 .................................... i p.s. dziewczyny powiedzcie czy kojarzycie kogoś z Brzegu, Oleśnicy a najlepiej Namysłowa?
xmartix Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Kizi my możemy prawnie.... Kizi a o co chodzi? Lilu tosi ma tam znajomą, chyba nawet jest na dogo ale nie wiem czy działa
adkaaaaa5 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 proponuje o wszystkich dzialaniach pisac na PW! chyba kazdy wie dlaczego...
xmartix Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 taki kiedyś był apel ode mnie... ale nie wyszło.. ja wiem że pani S czyta
adkaaaaa5 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 czyta tez reszta ekipy... dlatego nie piszcie na ogolnym tylko na PW, plis.
zuzlikowa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Założyłam wątek bernardyniastemu... potrzebuje psisko konkretnych działań gł.w kierunku ogłaszania...
zuzlikowa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 adkaaaaa5 napisał(a):przeslij link Wysłany...podrzuć linka znajomym...dziewczynom z wątku przesłałam...banerek też Paulinka zrobi...
adkaaaaa5 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=12917&mod=1 zajrzyjcie
zuzlikowa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 [quote name='adkaaaaa5']http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=12917&mod=1 zajrzyjcie Ciekawam przebiegu tego spotkania- czy celem bedzie pomoc zwierzętom,czy zepchnięcie odpowiedzialności z siebie na innych,a zwierzęta...cóż,to tylko niewygodny dodatek...ciekawam przebiegu spotkania.
justynavege Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Dziewczyny ogladalyscie reportaz byl wczoraj ? ja nie mam regionow :( moze ktos wie jak to w necie mozna obejrzec?
adkaaaaa5 Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Strona w wyzej podanym linku zostala zaktualizowana, dodali nowe info.
zuzlikowa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 zuzlikowa napisał(a):Ciekawam przebiegu tego spotkania- czy celem bedzie pomoc zwierzętom,czy zepchnięcie odpowiedzialności z siebie na innych,a zwierzęta...cóż,to tylko niewygodny dodatek...ciekawam przebiegu spotkania. ...no i jednak spycholandia- pomyślałby ktoś,że jedynym zadaniem urzędników jest właśnie spychanie z siebie zobowiązań...a gdzie w tym wszystkim psy?...koty? NIE MA!!!
giselle4 Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 zuzlikowa napisał(a):Ciekawam przebiegu tego spotkania- czy celem bedzie pomoc zwierzętom,czy zepchnięcie odpowiedzialności z siebie na innych,a zwierzęta...cóż,to tylko niewygodny dodatek...ciekawam przebiegu spotkania. jutro bedzie info z drugiej reki:)
zuzlikowa Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 giselle4 napisał(a):jutro bedzie info z drugiej reki:) Niech jednak efekt ostateczny będzie dobry dla zwierzaków...tak ciężko urzędnikom zza biurek uwidzieć PRAWDĘ o sytuacji zwierząt...niechby sesję urządzili sobie wśród psiaków...ciekawe jakie mieliby wtedy refleksje co do miejsca i jego funkcjonowania...ciekawe.
czerda Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 o 10 jutro wpierw pójdą do Dobrocina , a potem sesja to nie jet do końca tak , że nie chcą pomóc , oni muszą pomóc , nakłada to na nich obowiązek ustawa , problem w błędnej interpretacjii prawa , ale myślę że są pewne szanse jutro dziwi mnie to że pan s. powiedział -i wszyscy uwierzyli , tak było poprostu wygodniej i problem z głowy najlepiej byłoby gdybyście mogły przyjść do Dobrocina jutro
Ada-jeje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Czy ktos znalazl w rozporzadzeniu MSWiA ustep w ktorym jest mowa ze wlodarze moga podpisac umowe z osoba ktora prowadzi dzialalnosc gospodarcza, na przedtrzymywanie zwierzat a nie musi to byc schronisko. Bo ja czegos takiego nie znalazlam.
kizimizi Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 adkaaaaa5 napisał(a):proponuje o wszystkich dzialaniach pisac na PW! chyba kazdy wie dlaczego... xmartix napisał(a):taki kiedyś był apel ode mnie... ale nie wyszło.. ja wiem że pani S czyta Tak to racja. Jesli mozemy cos pomoc to piszczie na pm bo nie ma co sie "chwalić" planami.
czerda Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 ustawa nie precyzuje trminu http://www.boz.org.pl/slownik/schronisko.htm
giselle4 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 czerda napisał(a):o 10 jutro wpierw pójdą do Dobrocina , a potem sesja to nie jet do końca tak , że nie chcą pomóc , oni muszą pomóc , nakłada to na nich obowiązek ustawa , problem w błędnej interpretacjii prawa , ale myślę że są pewne szanse jutro dziwi mnie to że pan s. powiedział -i wszyscy uwierzyli , tak było poprostu wygodniej i problem z głowy najlepiej byłoby gdybyście mogły przyjść do Dobrocina jutro nie ma takiej opcji ze do Dobrocina o 10... własnie przed chwilką wrociłam z UM
giselle4 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 czerda napisał(a):o 10 jutro wpierw pójdą do Dobrocina , a potem sesja to nie jet do końca tak , że nie chcą pomóc , oni muszą pomóc , nakłada to na nich obowiązek ustawa , problem w błędnej interpretacjii prawa , ale myślę że są pewne szanse jutro dziwi mnie to że pan s. powiedział -i wszyscy uwierzyli , tak było poprostu wygodniej i problem z głowy najlepiej byłoby gdybyście mogły przyjść do Dobrocina jutro najlepiej to aby na sesji bylo pare wolontariuszy Edytka,Ada i Ty
giselle4 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Ada-jeje napisał(a):Czy ktos znalazl w rozporzadzeniu MSWiA ustep w ktorym jest mowa ze wlodarze moga podpisac umowe z osoba ktora prowadzi dzialalnosc gospodarcza, na przedtrzymywanie zwierzat a nie musi to byc schronisko. Bo ja czegos takiego nie znalazlam. Jest duzo schronisk ktore sa działalnoscią gospodarcza...Uciechow ale jest to schronisko i psiaki maja dobrze:) ale to byl pensjonat....to znaczy psy na jakis czas a pozniej schronisko....
Ada-jeje Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 giselle nie mylmy schroniska ktore moze prowadzic osoba prywatna i musi miec zarejestrowana dzialanosc godpodarcza, z jakims AZYLEM; PRZYTULISKIEM; HOTELEM itp. W roporzadzeniu MSWiA mamy dokladne dane jakie warunki powinno spelniac schronisko. Zas w ustawie o ochronie zwierzat jest tylko i wylacznie mowa o schroniskach, Art. 11 pkt 3 do ktorego musza sie stosowac wlodarze chcac wylapywac bezdomne zwierzeta. Wylapywanie bezdomnych zwierzat musi byc poprzedzone uchwala rady gminy po uzgodnieniu z pow. wet. Zlecanie komukolwiek wylapywanie bezdomnych zwierzat bez uprzedniego wydania uchwaly jest jaskrawym naruszeniem ustawy. Art. 11.pkt 3 mowi jasno ze nie moze byc mowy o wylapywaniu bez jednoczesnego rozstrzygniecia co sie stanie z wylapanymi zwierzetami.
adkaaaaa5 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Dzisiaj w Dobrocinie byla kontrola... Byla policja, ludzie z gminy, inspektor wet. i drugi wet., pani soltys dobrocina oraz my (ja i edyta). Jakoze kontrola byla zapowiedziana wiadomo- psy mialy jedzenie i wode, boksy byly posprzatane. Został spisany protokol z dzisiejszej kontroli, zostaly ustalone terminy do kiedy psy maja zostac zaszczepione, ma zostac zalozona ewidencja, do kiedy psy maja zostac pozabierane z dobrocina co do jednego... Pan s. zobowiazal sie zajac psami i karmic je. Psy zostaly policzone, co miesiac ich liczba ma sie zmniejszac o okolo 8 (mniej wiecej tak maja isc adopcje...), najgorsze jest to, ze tam sa nadal szczeniaczki.... sa 2 bez matki, ktore rzekomo pan s. znalazł, ale fakt faktem wszyscy wiemy, ze pewnie sam je przywiozl... Wet. powiedziala, ze bez opieki one nie przezyja, tam jest za zimno i przede wszystkim nie maja odpowiedniego jedzenia, szczeniaki nie sa szczepione... SZCZENIACZKI POTRZEBUJĄ DOMU NA CITO....
mari23 Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 "wysłałam" tam dzisiaj przemiłego dziennikarza i podpowiedziałam, czego i gdzie szukać, ale skoro dzisiaj było przygotowanie do kontroli, to i on wiele nie wskórał... ale zorientowany już w sprawie i chce pomóc, naprawdę wspaniały człowiek...
Recommended Posts