Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maja spała ałą noc po kąpieli
mama wstawała żeby sprawdzic czy śpi-ła taka cichutka
mało je , kaszel taki sercowy-dałam jej leki , może jutro albo w sobotę pojedzie do Stefa , myślę , że razem z naszymi staruszkami -Krecikiem i ślepakiem Łatkiem oraz trzema większymi będzie jej tam dobrze , poza tym Stef musi jąpodleczyc a przede wszystkim świerzb i zęby no i serduszko
biedna jest , chodzi za mamą krok w krok i tak patrzy bezdżwięcznie jakby pytała -na pewno już tam nie wrócę
Spi na łóżku i od razu piszczy jek chce na dwór , może jakaś starsza osoba by ją wzięłą , no albo już zostanie u Stefa jest bardzo grzeczna
naprawdę dzięki dziewczyny że ją przywiozłyście

Posted

Nie ma za co dziekowac... ! To my Wam dziękujemy... Gdyby nie Wy sama wiesz co by z nią było w Dobrocinie... Jesteście wspaniałymi osobami :) Pozdrów od nas swoją mamę- cudowna kobieta! :)

Posted

Tak obejrzałam filmik z MAjunia w drodze i az mi sie lezka w oku zakręciła. Suia chyba czuje jak bardzo jej pomogliście i jest wdzieczna całym swoim psim serduszkiem.

Posted

a jak było dzisiaj , czy byłyście w Dobrocinie , kiedy będzie program ? podobno takich staruszków jeszcze trochę tam jest
czy psy maja co jeść?

Posted

czerda napisał(a):
a jak było dzisiaj , czy byłyście w Dobrocinie , kiedy będzie program ? podobno takich staruszków jeszcze trochę tam jest
czy psy maja co jeść?

Bylysmy...program chyba 21,15..ale nie jestem pewna
oj było to było:razz:

Posted

czerda napisał(a):
czy psy maja co jeść?

Ja dojechalam na koniec, pokazalam filmik z Maja, moze wyemituja. Powiedzialam o jej stanie i o braku opieki weterynaryjnej dla psow.
Swidnica wczoraj dala porcje rosolowe, wiec na pare dni bedzie! Pytanie tylko czy bedzie mial kto nakarmic psy, czy Pan S jak obiecal urzednikom z Dzierzoniowa, nagotuje zarcia, posprzata boksy...
Czerda, my nie widzialysmy chyba nawet polowy psow! Dzisiaj sie okazalo, ze kolejne sa pozamykane w jakis bunkrach! Tych w domu Pani S tez nie widzialysmy :(
A na boksach zewnetrzych szukalysmy staruszkow i nie bylo.
Najlepiej wejsc z kamera i nakrecac, bo pojedyncze zdjecia psow to chyba z tydz bedziemy robily a i tak nie oddadza ogromu tragedii.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Ja dojechalam na koniec, pokazalam filmik z Maja, moze wyemituja. Powiedzialam o jej stanie i o braku opieki weterynaryjnej dla psow.
Swidnica wczoraj dala porcje rosolowe, wiec na pare dni bedzie! Pytanie tylko czy bedzie mial kto nakarmic psy, czy Pan S jak obiecal urzednikom z Dzierzoniowa, nagotuje zarcia, posprzata boksy...
Czerda, my nie widzialysmy chyba nawet polowy psow! Dzisiaj sie okazalo, ze kolejne sa pozamykane w jakis bunkrach! Tych w domu Pani S tez nie widzialysmy :(
Najlepiej wejsc z kamera i nakrecac, bo pojedyncze zdjecia psow to chyba z tydz bedziemy robily a i tak nie oddadza ogromu tragedii.

ile zagryzonych przy likwidacji boksow zewnetrznych....kto to wie
ile sie urodzilo
....duuuzo

Posted

my z facetami pojedziemy tam w weekend , w razie potrzeby zadzwoni się po policję -chcemy wejść wszędzie z kamerą
widzę już małę światełko nadziei

Posted

jeżeli Maja jest w takim stanie to można panu S już sprawę założyć za znęcanie się nad zwierzętami
co do świneczki - jest w złych warunkach, można ją oficjalnie więc odebrać i nie ma opcji czy pani S się zgodzi czy nie

Posted

czerda napisał(a):
my z facetami pojedziemy tam w weekend , w razie potrzeby zadzwoni się po policję -chcemy wejść wszędzie z kamerą
widzę już małę światełko nadziei

Bez pozwolenia prokuratora nie wejdziesz
jezeli Sawicki sie nie zgodzi....
dzisiaj rozmawiałam z rzecznik policji w Dzierzoniowie i tak mi powiadziała...a oni bez nakazu nie moga interweniowac.

Posted

jesli jest podejrzenie znecania sie nad zwierzetami policja ma prawo bez nakazu wejsc wydaje mi sie ze tak wlasnie bylo w Grochotowie to bylo zalatwiane przez TOZ krakowski skontaktujcie sie z AgnieszkaP tam bylo tak ze policja miala umozliwic wejscie organizacjom zwierzecym wetowi i panstwu z gminy bo wlasciciel tego okropnego meijsca nie chcial wpuscic nikogo - Ona jest z prawem obeznana w tym temacie i to Ona to zalatwiala , jesli stan zwierzecia zagraza jego zyciu policja na pewno ma prawo go odebrac natychmiastowo wlascicielowi

niestety nei mam tv regionalnej :( jesli ktos moze prosze nagrac

Posted

`jest bardzo jasno powiedziane w ustawie o ochronie zwierząt -organizacja w takiej sytuacjii ma prawo wejść i -mało -uzyskać pomoc policjii i straży miejskiej w tym celu , w celu ratowania nie tylko bezpańskich zwierzat ale nawet jeśli oni byliby ich właścicielami -w tej sytuacjii -są to zwierzęta bezpańskie , więć można ją śmiało zabrać
rzecz w tym , że mogą to zrobić wolontariusze stowarzyszenia lub fundacjii która jest statutowo powołana do ochrony zwierząt `

Posted

fiorsteinbock napisał(a):

to jest niepokojace ze nei widzialyscie ponad polowy psow
Edytko czy one byly zewidencjonowane - zdjecie kartoteka dokument szczepien?
jesli tak to jest szansa sprawdzic co sie z nimi stalo - jesli poszly do adopcji musza byc umowy z danymi nowych wlascicieli
jak to zrobic rowniez mozna z AgnieszkaP spytac

dokladnie czerdo zgadzam sie z Twoim ostatnim postem

Posted

ja rozmawiałam kiedys z Agnieszka w innej sprawie ale faktem jest ze dużo wie, wie jak działać.
Moze zanim w weekend pojedziecie porozmawiaj z nia Czerda.

Polowy psów nei widzieliście to ciekae co sie moglo stac... no raczej nei cudowne adopcje :(

Posted

żeby tam wejść zrobić musi więc to albo toz albo sdz albo my , czy wy i ile osób jesteście w jakiejś organizacjii?
pan s. nie prowadził schroniska hotelu , azylu -tylko hodowlę -nie miał prawa wydawac do adopcjii bezpańskich zwierzat a wszystkie psy które znalazły się tam z powodu bezdomności niew były jego psami
piszę to dokładnie bo wszyscy muszą wiedzieć jak to prawnie wygląda
teraz pan s. nie prowadzi reż owej hodowli -zwierząt domowych -czyli psów kotów krów kóz owiec
świń i gdyby takie chodował musiałby je ewidencjonować organizacja w tym przypadku ma prawo zarządać od niego całej dokumentacjii tych zwierząt które rzekomo hodował
jeśli ma swoje psy musimieć na to dokument, i cała dokumentację psa , jego książeczkę itd
pan s. pochował dzisiaj szczeniaki , bo ma je zamiar sprzedawać w Niemczech
czy ktoś chce mu zostawić psy ?

Posted

ja niestety do zadnej organizacji nei naleze
szczeniaki w Niemczech no no pewnie przemycane w bagazniku a czesc zdechnie - a moze sluzbom przygranicznym nadac nr rejestracyjny wozu ajkby sie im napatoczyl....

Posted

Kizi - tak podobno tak już robili...

Czerda, to co z tą Mają, zakładasz panu S za nią sprawę?
Czerda a co na to Policja że te psy są tam bezdomne? ktoś rozmawiał z Policją na ten temat?
jeszcze coś
można założyć sprawę gminom, jeżeli udowodni się że to ich psy, bo psy nie mają szczepień.. a wg prawa muszą mieć chociażby na wściekliznę..

Posted

Nie jestesmy zrzeszone w zadnej organizacji, poprostu osoby prywatne.
Justynko, ja poki co raz tylko rozmawialam z Pania S i z Panem S. Nie wiem nic o ewidencjach i nie sadze aby chcieli mi to rozjasniac. Nam tylko pracownicy pokazali czesc psow, szczeniaki same znalazlysmy szukajac pokątnie. Dzisiaj sie dowiedzialam o jakis bunkrach gdzie tez ponoc sa trzymane psy!
Staruszke tez dziewczyny znalazly przypadkiem.

Posted

Kurcze Edytko nieciekawie :( kto wie co jeszcze by tam mozna znalezc na tej posesji.............

ja nadal uparcie- poproscie AgnieszkeP o podpowiedz , zwroccie soe do Emira kazde ich doswiadczenie moze byc pomocne
moze podpowiedz\a cos

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...