adkaaaaa5 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=46Yi9uPOUwY filmik psinki, ktora pojechala do Czerdy. (Majunia w drodze)
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Maja spała ałą noc po kąpieli mama wstawała żeby sprawdzic czy śpi-ła taka cichutka mało je , kaszel taki sercowy-dałam jej leki , może jutro albo w sobotę pojedzie do Stefa , myślę , że razem z naszymi staruszkami -Krecikiem i ślepakiem Łatkiem oraz trzema większymi będzie jej tam dobrze , poza tym Stef musi jąpodleczyc a przede wszystkim świerzb i zęby no i serduszko biedna jest , chodzi za mamą krok w krok i tak patrzy bezdżwięcznie jakby pytała -na pewno już tam nie wrócę Spi na łóżku i od razu piszczy jek chce na dwór , może jakaś starsza osoba by ją wzięłą , no albo już zostanie u Stefa jest bardzo grzeczna naprawdę dzięki dziewczyny że ją przywiozłyście
adkaaaaa5 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nie ma za co dziekowac... ! To my Wam dziękujemy... Gdyby nie Wy sama wiesz co by z nią było w Dobrocinie... Jesteście wspaniałymi osobami :) Pozdrów od nas swoją mamę- cudowna kobieta! :)
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Tak obejrzałam filmik z MAjunia w drodze i az mi sie lezka w oku zakręciła. Suia chyba czuje jak bardzo jej pomogliście i jest wdzieczna całym swoim psim serduszkiem.
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 a jak było dzisiaj , czy byłyście w Dobrocinie , kiedy będzie program ? podobno takich staruszków jeszcze trochę tam jest czy psy maja co jeść?
giselle4 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 czerda napisał(a):a jak było dzisiaj , czy byłyście w Dobrocinie , kiedy będzie program ? podobno takich staruszków jeszcze trochę tam jest czy psy maja co jeść? Bylysmy...program chyba 21,15..ale nie jestem pewna oj było to było:razz:
fiorsteinbock Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 czerda napisał(a):a jak było dzisiaj , czy byłyście w Dobrocinie , kiedy będzie program ? podobno takich staruszków jeszcze trochę tam jest czy psy maja co jeść? Ja dojechalam na koniec, pokazalam filmik z Maja, moze wyemituja. Powiedzialam o jej stanie i o braku opieki weterynaryjnej dla psow. Swidnica wczoraj dala porcje rosolowe, wiec na pare dni bedzie! Pytanie tylko czy bedzie mial kto nakarmic psy, czy Pan S jak obiecal urzednikom z Dzierzoniowa, nagotuje zarcia, posprzata boksy... Czerda, my nie widzialysmy chyba nawet polowy psow! Dzisiaj sie okazalo, ze kolejne sa pozamykane w jakis bunkrach! Tych w domu Pani S tez nie widzialysmy :( A na boksach zewnetrzych szukalysmy staruszkow i nie bylo. Najlepiej wejsc z kamera i nakrecac, bo pojedyncze zdjecia psow to chyba z tydz bedziemy robily a i tak nie oddadza ogromu tragedii.
giselle4 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Ja dojechalam na koniec, pokazalam filmik z Maja, moze wyemituja. Powiedzialam o jej stanie i o braku opieki weterynaryjnej dla psow. Swidnica wczoraj dala porcje rosolowe, wiec na pare dni bedzie! Pytanie tylko czy bedzie mial kto nakarmic psy, czy Pan S jak obiecal urzednikom z Dzierzoniowa, nagotuje zarcia, posprzata boksy... Czerda, my nie widzialysmy chyba nawet polowy psow! Dzisiaj sie okazalo, ze kolejne sa pozamykane w jakis bunkrach! Tych w domu Pani S tez nie widzialysmy :( A na boksach zewnetrzych szukalysmy staruszkow i nie bylo. Najlepiej wejsc z kamera i nakrecac, bo pojedyncze zdjecia psow to chyba z tydz bedziemy robily a i tak nie oddadza ogromu tragedii. ile zagryzonych przy likwidacji boksow zewnetrznych....kto to wie ile sie urodzilo ....duuuzo
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 my z facetami pojedziemy tam w weekend , w razie potrzeby zadzwoni się po policję -chcemy wejść wszędzie z kamerą widzę już małę światełko nadziei
xmartix Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 jeżeli Maja jest w takim stanie to można panu S już sprawę założyć za znęcanie się nad zwierzętami co do świneczki - jest w złych warunkach, można ją oficjalnie więc odebrać i nie ma opcji czy pani S się zgodzi czy nie
giselle4 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 czerda napisał(a):my z facetami pojedziemy tam w weekend , w razie potrzeby zadzwoni się po policję -chcemy wejść wszędzie z kamerą widzę już małę światełko nadziei Bez pozwolenia prokuratora nie wejdziesz jezeli Sawicki sie nie zgodzi.... dzisiaj rozmawiałam z rzecznik policji w Dzierzoniowie i tak mi powiadziała...a oni bez nakazu nie moga interweniowac.
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 jesli jest podejrzenie znecania sie nad zwierzetami policja ma prawo bez nakazu wejsc wydaje mi sie ze tak wlasnie bylo w Grochotowie to bylo zalatwiane przez TOZ krakowski skontaktujcie sie z AgnieszkaP tam bylo tak ze policja miala umozliwic wejscie organizacjom zwierzecym wetowi i panstwu z gminy bo wlasciciel tego okropnego meijsca nie chcial wpuscic nikogo - Ona jest z prawem obeznana w tym temacie i to Ona to zalatwiala , jesli stan zwierzecia zagraza jego zyciu policja na pewno ma prawo go odebrac natychmiastowo wlascicielowi niestety nei mam tv regionalnej :( jesli ktos moze prosze nagrac
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 `jest bardzo jasno powiedziane w ustawie o ochronie zwierząt -organizacja w takiej sytuacjii ma prawo wejść i -mało -uzyskać pomoc policjii i straży miejskiej w tym celu , w celu ratowania nie tylko bezpańskich zwierzat ale nawet jeśli oni byliby ich właścicielami -w tej sytuacjii -są to zwierzęta bezpańskie , więć można ją śmiało zabrać rzecz w tym , że mogą to zrobić wolontariusze stowarzyszenia lub fundacjii która jest statutowo powołana do ochrony zwierząt `
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Ja dojechalam na koniec, pokazalam filmik z Maja, moze wyemituja. Powiedzialam o jej stanie i o braku opieki weterynaryjnej dla psow. Swidnica wczoraj dala porcje rosolowe, wiec na pare dni bedzie! Pytanie tylko czy bedzie mial kto nakarmic psy, czy Pan S jak obiecal urzednikom z Dzierzoniowa, nagotuje zarcia, posprzata boksy... Czerda, my nie widzialysmy chyba nawet polowy psow! Dzisiaj sie okazalo, ze kolejne sa pozamykane w jakis bunkrach! Tych w domu Pani S tez nie widzialysmy :( A na boksach zewnetrzych szukalysmy staruszkow i nie bylo. Najlepiej wejsc z kamera i nakrecac, bo pojedyncze zdjecia psow to chyba z tydz bedziemy robily a i tak nie oddadza ogromu tragedii. to jest niepokojace ze nei widzialyscie ponad polowy psow Edytko czy one byly zewidencjonowane - zdjecie kartoteka dokument szczepien? jesli tak to jest szansa sprawdzic co sie z nimi stalo - jesli poszly do adopcji musza byc umowy z danymi nowych wlascicieli jak to zrobic rowniez mozna z AgnieszkaP spytac dokladnie czerdo zgadzam sie z Twoim ostatnim postem
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ja rozmawiałam kiedys z Agnieszka w innej sprawie ale faktem jest ze dużo wie, wie jak działać. Moze zanim w weekend pojedziecie porozmawiaj z nia Czerda. Polowy psów nei widzieliście to ciekae co sie moglo stac... no raczej nei cudowne adopcje :(
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 żeby tam wejść zrobić musi więc to albo toz albo sdz albo my , czy wy i ile osób jesteście w jakiejś organizacjii? pan s. nie prowadził schroniska hotelu , azylu -tylko hodowlę -nie miał prawa wydawac do adopcjii bezpańskich zwierzat a wszystkie psy które znalazły się tam z powodu bezdomności niew były jego psami piszę to dokładnie bo wszyscy muszą wiedzieć jak to prawnie wygląda teraz pan s. nie prowadzi reż owej hodowli -zwierząt domowych -czyli psów kotów krów kóz owiec świń i gdyby takie chodował musiałby je ewidencjonować organizacja w tym przypadku ma prawo zarządać od niego całej dokumentacjii tych zwierząt które rzekomo hodował jeśli ma swoje psy musimieć na to dokument, i cała dokumentację psa , jego książeczkę itd pan s. pochował dzisiaj szczeniaki , bo ma je zamiar sprzedawać w Niemczech czy ktoś chce mu zostawić psy ?
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ja jestem pozaorganizacyjna. Matrix i Demi to TOZ a dziewczyny z DZierzoniowa chyba wolontariuszki.
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ja niestety do zadnej organizacji nei naleze szczeniaki w Niemczech no no pewnie przemycane w bagazniku a czesc zdechnie - a moze sluzbom przygranicznym nadac nr rejestracyjny wozu ajkby sie im napatoczyl....
kizimizi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 a to z ema zamiar je sprzedawac to pewne czy tak wam sie wydaje? tzn. robil to wczesniej tak?
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 postaram sie do so boty jeszcze z toz pogadac , akcjii niedzielnej nie ma co robic , trzeba iść na tą sesję gminy
xmartix Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Kizi - tak podobno tak już robili... Czerda, to co z tą Mają, zakładasz panu S za nią sprawę? Czerda a co na to Policja że te psy są tam bezdomne? ktoś rozmawiał z Policją na ten temat? jeszcze coś można założyć sprawę gminom, jeżeli udowodni się że to ich psy, bo psy nie mają szczepień.. a wg prawa muszą mieć chociażby na wściekliznę..
fiorsteinbock Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nie jestesmy zrzeszone w zadnej organizacji, poprostu osoby prywatne. Justynko, ja poki co raz tylko rozmawialam z Pania S i z Panem S. Nie wiem nic o ewidencjach i nie sadze aby chcieli mi to rozjasniac. Nam tylko pracownicy pokazali czesc psow, szczeniaki same znalazlysmy szukajac pokątnie. Dzisiaj sie dowiedzialam o jakis bunkrach gdzie tez ponoc sa trzymane psy! Staruszke tez dziewczyny znalazly przypadkiem.
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Kurcze Edytko nieciekawie :( kto wie co jeszcze by tam mozna znalezc na tej posesji............. ja nadal uparcie- poproscie AgnieszkeP o podpowiedz , zwroccie soe do Emira kazde ich doswiadczenie moze byc pomocne moze podpowiedz\a cos
czerda Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 policja nie ma do takich spraw nic Maja jest kolejnym dowodem 0do jego sprawy o znęty poroponuję wszystkim stronę funacjii Argos
justynavege Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 czerdo nei zgodze sie z Toba Policja ma obowiazek interwencji w przypadku znecania sie nad zwierzetami a czymze jest to miejsce jak nie miejscem kaźni?
Recommended Posts