kizimizi Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 adkaaaaa5 napisał(a):. Moze macie jakis pomysł jak porobic te wątki, zeby wszystko było uporzadkowane? bo jak zrobi sie w jednym to bedzie zamet... A moze zrobmy jeden zbiorczy watek dobrocinski tylko psy do adopcji. Zbierzemy tam fotki i opis każdego psa a takze linki do psów ktore maja już watki. Jak kazdy pies bedzie miał swoj nr to bałaganu nie bedzie. Pierwsza strona to spis trasci i przy nr psa info na której stronie sa posty z fotkami i opisem. Ja tak mam na "schroniskowych ślicznotach" i jest ok. Tylko muszę często uzupełniać spis trasci a bałaganu nie ma. Bo każdemu psu zrobić wątek to zgłupieć idzie.
giselle4 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 justynavege napisał(a):o Matko :( Czy Pani Gabrysia nie moglaby rodzielic ( jest taka mozliwosc? ) psy od suczek ? inaczej szybko z setki prawie zrobi sie dwie setki psow :( bo wiadomo ze sterylizacja w tym momencie chyba finansowo i warunkowo nie jest mozliwa Justynka,co to kogo obchodzi? nic ,szukanie sponsorow i dobra wszelakiego a psy to tylko zbedny dodatek do tego procederu sorry na mnie i tak wylewa sie wszystkie nieczystosci....mi juz nic nie zaszkodzi..... ale prawda jest duuuzo gorsza i znamy ją [mała garstka]reszta wierzy w słowa puste slowa i obietnice... kto raz barł duze pieniadze za,, Nic,, ten nie rozumie ze jednat trzeba karmic i daba o te biedaki....
giselle4 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Adka,Edytka,Basia,Asia zrobione jest duzo i za to wielkie dzieki dalej potrzebujemy pomocy w ogłaszaniu ,w Dt....w Ds.... i drobnych groszy niech jedna z Was poprowadzi to baja juz pewnie nie mam tam wstępu ale prwde trzeba napisac Pani S nie ma netu... nie bedzie wiecej sterowac wszystkimi z zemsty ze rozsypalo jej sie zycie i uciekly dochody wierzcie swojemu sercu ,nie slowom
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 nawet nie sama wiara jest konieczna -każdy może poczytać w necie jakie metody państwo s. RAZEM mieli opracowane , żeby psy sprzedawać np. jako rasowe itd
Ada-jeje Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Z gory przepraszam bo pomoc nie moge a tylko puste slowa pisze. Jak mozecie wyciagajcie w pierwszej kolejnosci suki ciezarne, i na stol z nimi. I nie wierzcie pani S. jak pisze giselle bo kto raz poczul lekka kase, to trudna z nim walka. Mamy chyba druga Ewe B. ktora przenosila swoj interes z jednej miejscowosci do drugiej, psy rozmnazala i sprzedawala. A Emir z Arka deptaly jej po pietach do skutku, az zapadl w koncu wyrok. WINNA
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 trzeba prosić lub odgórnie załatwić , żeby schroniska zabrały te ciężarne suki , przecież nikt inny ich nie weżmie , Dzierżoniów i Uciechó -ktomoże w tym pomóc?
giselle4 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 czerda napisał(a):trzeba prosić lub odgórnie załatwić , żeby schroniska zabrały te ciężarne suki , przecież nikt inny ich nie weżmie , Dzierżoniów i Uciechó -ktomoże w tym pomóc? czerda...tylko odgornie..... PANI S plakala do mnnie za S wyrwał kable i nie maja neta...a prawda prozaiczna ....nie placili dlaczego od trzech dni chodza głodni skoro ja z Tz zawiozłam zarcia[sorry]na 2 tygodnie przy madrej gospodarce? jedzenie to składka wolontariatu i pracownikow Azyla 20kg kiełbasy podsuszanej makarony twarog wystarczylo dokupic kapusty i fasoli i gar bigosu i fasolki po bretonsku zrobić mozna gotowac,grilowac,piec i jeszcze cholera wie co z tą wedlinka ale Oni wszyscy mysla ze my nie rozmawiamy o tym co kto dał ,co zrobił i udaja głupiego ja moge udostepnic sms-a z podziekowaniem.. a tak ciezko nie jest skoro pani S ma dalej komorke i tylko od wybranych odbiera powiem prawde ja czesto mam puste konto i sie tego nie wstydze dalej wyliczac ich kłamstwa....tylko po co? naciagali nas i tyle ale nie załuje to dla psiakow...ludziom jak widze nie warto pomagac
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 może ja w punktach napiszę jak widzę rozwiązanie 1-psy są na terenie gminy Dzierżoniów , ponieważ sa to psy bezpańskie , urzędnicy gminy o tym wiedzą 2-gmina musi wg ustawy te psy zabezpieczyć , tzn. znależć im miejsce w schronisku i zapłacić 3-nas nie interesuje jak to zrobią , mogą poprostu ustalić na to dodatkowy budżet 4-organizujemy w przyszłą niedziele akcję medialną -jak najwięcej nas plus te media które się zainteresuja , od jutra będziemy dzwonić do dziennikarzy 5-o akcjii powiadomimy wszystkie włądze z zaproponowanym rozwiązaniem -czyli wykazem schronisk , które mogą przyjąć psy do tego czasu dobrze byłoby wiedzieć dokłądnie ile jest psów , ile suk w ciąży już znam schroniska które mogą przyjąć zwierzęta głownym celem akcjii będzie jednoznaczne rozwiązanie -a jest tylko jedno -umiescić psy tam gdzie będą miały zapewnioną opiekę jeszcze raz podkreślam , że są to psy bezpańskie , opieka nad nimi należy do gminy na terenie której się znajdują i gmina o tym wie
giselle4 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 czerda napisał(a):może ja w punktach napiszę jak widzę rozwiązanie 1-psy są na terenie gminy Dzierżoniów , ponieważ sa to psy bezpańskie , urzędnicy gminy o tym wiedzą 2-gmina musi wg ustawy te psy zabezpieczyć , tzn. znależć im miejsce w schronisku i zapłacić 3-nas nie interesuje jak to zrobią , mogą poprostu ustalić na to dodatkowy budżet 4-organizujemy w przyszłą niedziele akcję medialną -jak najwięcej nas plus te media które się zainteresuja , od jutra będziemy dzwonić do dziennikarzy 5-o akcjii powiadomimy wszystkie włądze z zaproponowanym rozwiązaniem -czyli wykazem schronisk , które mogą przyjąć psy do tego czasu dobrze byłoby wiedzieć dokłądnie ile jest psów , ile suk w ciąży już znam schroniska które mogą przyjąć zwierzęta głownym celem akcjii będzie jednoznaczne rozwiązanie -a jest tylko jedno -umiescić psy tam gdzie będą miały zapewnioną opiekę jeszcze raz podkreślam , że są to psy bezpańskie , opieka nad nimi należy do gminy na terenie której się znajdują i gmina o tym wie Podpisuje sie pod tym tylko jak gminy zapłaca jeszcze raz schroniskom za psiaki moze jakis ,,mądry ,,urządas poleci ze stanowiska i nastepny sie zastanowi zanim odda psy ...do pensjonatu
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 urzędnicy w przeszłości byli wielokrotnie informowani o sytuacjii w Dobrocinie , mimo to nie działali prawidłowo , myśląc że problem sam się rozwiąże nas nie interesuje skąd wezmą pieniądzwe tymbardziej że to nasze publiczne pieniądze muszą wypełniać obowiązki ustawowe co więcej zawiadomi się wszystkie organy nadzorczwe
xmartix Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 wątek adopcyjny już jest: http://www.dogomania.pl/threads/179244-Zd%C4%85%C5%BCy%C4%87-na-czas...!-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie!-Ponad-100ps%C3%B3w-czeka..! piszmy więc tam, ja powstawiam nowe wątki które założycie i nowe zdjęcia w ten cały spis :) Czerda, to co z tym wypuszczeniem? dzisiaj ma być? jutro? ja nie piszę swojego zdania na ten temat bo sama nie wiem czy to dobry pomysł czy nie. ale jak tak uważacie to pewnie, róbcie, mam nadzieję że pomoże.
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 napisałam wszystko chwilę wcześniej , proszę przeczytaj jeśli ktoś ma inny pomysł -to jaki?
kizimizi Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 jest watek adopcyjny psow o którym pisze matriks ale tam tak samo jest dyskusja o Dobrocinie jaki i tu. Nie wiem jak to rozwiazac zeby meic wszystko "w kupie". Jeden nowy watek to znow potrzebujemy osoby nieowątkowanej, która to ogarnie i na bierząco poprowadzi. Moze podzielimy sie i porobimy kilka wtakow adopcyjny i je podzielimy np. na psy stare, małe, duze, w typie rasy? Gisell nie do końca rozumiem co piszesz. czy Pani S. zamierza otworzyc nowe przytulisko i dlatego jej nie ma?
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 rozmawiałam z demi i dzięki jej sugestii trzeba to zorganizować w dzień codzienny , żeby urzędnicy mogli przyjść , więc najszybciej w piątek np. o 13 czy wiecie ile może tam być teraz psów ? a, jeszcze są koty
Asia76 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 czerda napisał(a):rozmawiałam z demi i dzięki jej sugestii trzeba to zorganizować w dzień codzienny , żeby urzędnicy mogli przyjść , więc najszybciej w piątek np. o 13 czy wiecie ile może tam być teraz psów ? a, jeszcze są koty tak koty są a psów jest jakieś 80 sztuk
giselle4 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 Asia76 napisał(a):tak koty są a psów jest jakieś 80 sztuk Asienko ale bez szczeniorkow chyba bo szczeniorkow juz jest prawie 30szt...prawda?
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 boże ..... zgroza , bezwzględnie trzeba szukać pomocy
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 przecież są tam ludzie , wiedzieli , że suczki mają cieczki , i teraz też ich nie rozdzielili?
justynavege Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jeszcze raz przejrzalam zdjecia ktore zamiescila Edytka przeciez to jest normalna rozmnazalnia :( szczeniaki , pies kryjacy suke albo Pani S nie ma wyobrazni albo robi to celowo bo mysle ze na tyle jest wyedukowana ze wie skad sie biora szczeniaki !
fiorsteinbock Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Dziewczyny, tam na miejscu trudno sie polapac co z czym sie je... Na pytanie o polityke parowania psow, odpowiedz prosta: bo pies z psem sie pogryzie a suka z suka. Powiedzial mi to pracownik, ktory w Warszawie zajmowal sie szkoleniem psow :roll: Wpierw twierdzil, ze szczeniakow nie ma, dopiero jak zaczelysmy zagladac pokątnie okazalo sie, ze sa!!! Dzisiaj bylysmy ale nie bylo ani Pani Gabrysi ani pracownika, z ktorym sie wczoraj umowilysmy - zaginął gdzies... Na posesji pozostal jeden pracownik, ktory przy nas szykowal wode, rozpalal pod piecem aby gotowac zarcie, wiec sila rzeczy nie mial czasu wyciagac psów do zdjec. Dogadalismy sie, ze w tyg pojedziemy i on nam pomoze. Bo przez kraty to jest pelno zdjec ale same wiecie jakie sa potrzebne do ogloszen. Na cito potrzebny jest dom dla starszej suczki, niedowidzi, jest zamknieta w boksie, bez slonca, swiezego powietrza. Zaraz wrzuce filmik! Ona i ciezarne sa w pierwszej kolejnosci - tylko gdzie je umiescic i skad kase na sterylki aborcyjne... Po wizycie moge powiedziec jedno, zajebista spychologia :shake:
adkaaaaa5 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Dziewczyny, tam na miejscu trudno sie polapac co z czym sie je... Na pytanie o polityke parowania psow, odpowiedz prosta: bo pies z psem sie pogryzie a suka z suka. Powiedzial mi to pracownik, ktory w Warszawie zajmowal sie szkoleniem psow :roll: Wpierw twierdzil, ze szczeniakow nie ma, dopiero jak zaczelysmy zagladac pokątnie okazalo sie, ze sa!!! Dzisiaj bylysmy ale nie bylo ani Pani Gabrysi ani pracownika, z ktorym sie wczoraj umowilysmy - zaginął gdzies... Na posesji pozostal jeden pracownik, ktory przy nas szykowal wode, rozpalal pod piecem aby gotowac zarcie, wiec sila rzeczy nie mial czasu wyciagac psów do zdjec. Dogadalismy sie, ze w tyg pojedziemy i on nam pomoze. Bo przez kraty to jest pelno zdjec ale same wiecie jakie sa potrzebne do ogloszen. Na cito potrzebny jest dom dla starszej suczki, niedowidzi, jest zamknieta w boksie, bez slonca, swiezego powietrza. Zaraz wrzuce filmik! Ona i ciezarne sa w pierwszej kolejnosci - tylko gdzie je umiescic i skad kase na sterylki aborcyjne... Po wizycie moge powiedziec jedno, zajebista spychologia :shake: Edytko zadzwon do tego pracownika, zeby mial czas w srode... reszty chyba komentowac nie musze :(
fiorsteinbock Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 I jeszcze jedno mnie wku...a i pytam sie, czy Pani S chce tej likwidacji, zakonczenia dzialalnosci Przytuliska? czy nadal mamy zbierac karme, robic z siebie idiotow a tam suki beda rodzily, cycki ciagaly po ziemi a liczba psow bedzie rosla? Moge byc naiwna kretynka ale niech mi otwarcie powiedza: przytulisko ma dzialac a Wam dziekujemy za pomoc... Dla niej BLAGAM o pomoc, chocby tymczas: [video=youtube;-ydbaUt73DI]http://www.youtube.com/watch?v=-ydbaUt73DI[/video] Edit: we wtorek suczka jedzie z adkaaa5 do Srody Sl. - Czerda, Dziekuje!
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 a co ma chęć pana s. do tych psów które są bezdomne wg . prawa zupełnie nie rozumiem też co oznacza nazwa Przytulisko , to nazwa , mogłoby to miejsce nazywać sie rozmnażalnia , ale nazywa sie Chów i Hodowla zwierząt domowych -na taką nazwę pan s. ma zarejestrowaną firmę , więc o czym w ogóle mówimy? o jakim < prawie > i zdaniu pana s. w t sprawie tych zwierząt urzędnicy dobrze wiedzieli co podpisywali , muszą teraz za te zwierzęta zapłacic i znależć dla nich bezpieczne miejsce , nie dajmy się zwariować to dla tych którzy mają jeszcze jakieś pytania , to tylko znikoma część http://ekostraz.pl/portal/node/61
czerda Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 i jeśli ktoś z was słyszał o Nowej Ligocie wie , że to była taka sama sytuacja -mamy więc precedens!! za wszystkie psy do czasu adopcjii --a było ich ponad 200 , zapłaciła gmina Oleśnica na której terenie bły psy po postawieniu zarzutów prowadzącej schron
Recommended Posts