xmartix Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Ludzie!!! Gminy dostały pismo!! Inspekcja i prokuratura wie wszystko!! Policja także! Będziemy zakładać nowe sprawy odnośnie Dobrocina! Czekamy na odpowiedź od gmin już 2 czy 3 tydzień!! Gminy są winne też po części więc tak długo odpisują bo muszą wymyślić co i jak żeby się oczyścić. Wiecie jak jest w Polsce. My (TOZ Wrocław) będziemy pisać do Skarbówki, do Inspekcji itp. o wyjaśnienie wszystkiego, o kontrole (które też już niby były..). Zbieramy dowody obecnie bo też musimy mieć dowodów więcej. Jeżeli ktoś z Was chce pomóc to proszę mi pisać na pw. Może znacie prawników jakiś, może można więcej w tej sprawie zrobić. Jeżeli jakaś organizacja chce pomóc też niech pisze. Dawajcie gotowe pisma, kontaktujcie się z nami co i jak. Zróbmy coś razem! A to co opowiada SDZ z Wałbrzycha jest jakąś kpiną. Dzwoniąc do nich można się dowiedzieć że uratowali już 40 psów a następne 20 czeka w kolejce. Żenada! Zostali pouczeni że nie rozpowiada się fałszywych informacji. Wy tu na wątku nakręcacie się - raz dawać karmę, raz nie, jakieś smycze załatwiacie, pisałam milion razy żeby karmę fakt przywozić ale żeby przy Was ją otwierali. Żadnych smyczy im nie wieźcie. Właśnie takim czymś pomagamy im ciągnąć tę procedurę. Przecież adoptując psa i tak właściciele muszą mieć swoje smycze - tak jest wszędzie, Wy nawet nie wiecie jakimi oni furami jeżdżą! i co, i na smycz nie mają??? Gisellko i Czerdo na pw wyślę do Was prośbę i mam nadzieję że dostanę odpowiedź szybką. Związane jest to z założeniem im spraw kolejnych bo są dowody. Czerdo już tyle czasu nie wysłałaś tych zdjęć tych psów - to działamy czy nie? Jest źle tam - wiemy wszyscy - działajmy konkretniej, nie użalajmy się na wątku, nie piszmy tego samego po parę razy jakby w powietrze. Niektórzy piszą to samo ciągle a odpowiedź padła nie raz. Nie wiem, jakieś popisy czy co? Działajmy konkretniej. Nie brońcie nikogo z Dobrocina, nikt tam nie jest bez winy, sorry, jeden przez drugiego kłamie, jak małe dzieci, nie dorosły do dorosłego życia! Nie ma kompromisu tam dla nikogo. Szukajmy dt! no taki apel... ale musiałam napisać, bo już nie wytrzymałam.
czerda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 kontynuowanie umowy- przy zgłoszeniu do prokuratury podejrzenia popełnienia przestępstwa- to chyba nieporozumienie i nie znajduje to żadnego uzasadnienia ' to tak jakby ktoś miał przedszkole i postawiony zarzut o pedofilję , a nadal przyprowadzanoby dzieci do jego przedszkola ----to już współudział ludzie , co się dzieje , niech ktoś pójdzie do gminy i przedstawi sprawę , to przecież świadomy współudział w popełnianiu przestępstwa, !!!
xmartix Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Czerdo gmina wie.... gminy... tylko gminy też są winne.. już nie będę pisać, bo DObrocin to czyta
czerda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 xmatrix , nie mogę wysłać pv napisałam Marta to wszystko musi byc zgodne z prawem , zapytam o wszystk jutro radce , myślę że najlepiej się spotkac , zadzwonię do demi jaki to powiat ? znasz nr do tego wet. zaraz ci prześle pismo Marysia takich pism trzeba wysłc kilka i to zrobimy i ...nie bójmy się!
fiorsteinbock Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Powiat dzierżoniowski. Wysylam PW Czerda.
czerda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 jż mi lepiej! do poniedziałku trzeba sprawy ruszyć1
xmartix Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 przyciśniemy Demi żeby z nami usiadła i porobimy/popiszemy/pomyślimy razem to się tak trochę przeciągnęło bo naprawdę Demi robi prawie za wszystkich w Tozie.. a jest jedna i nie ma już siły po prostu
mari23 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 pismo wysłałam przed chwilą do xmartix, do demi wysyłałam już wcześniej, na ten prywatny adres mailowy, a gminy spróbuję "rozruszać" przez odpowiednio groźnie dla nich brzmiącą instytucję zwaną RIO czyli Regionalna Izba Obrachunkowa - to oni sprawują nadzór nad prawidłowością wydatków budżetowych...
xmartix Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 no to będzie Rio de Janeiro :D Mari dostałam pismo, dziękuję Demi wierzy w odpowiedź gmin do końca tego tyg.. ale nie sądze, jutro już piątek..
czerda Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 napisz mi jeszcze odpowiedż gmin NA CO?o co pytaliście? napisz mi koniecznie na pv jakie i gdzie zawiadomienia daliście , żebym mogłą się przygotować mari-zrób pismo do rio na jutro lub jutro , bo w sobotę będziesz przeciez zajęta
fiorsteinbock Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 A czy dzierzoniowski TOZ jest zaangazowany w sprawe Dobrocina, wie ktos?
giselle4 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 fiorsteinbock napisał(a):A czy dzierzoniowski TOZ jest zaangazowany w sprawe Dobrocina, wie ktos? nawet nie wiem ze taki istnieje...to znaczy wiem ale nigdy nie miałam pomocy zawsze prosiłam demi:)
giselle4 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 xmartix napisał(a):Czerdo gmina wie.... gminy... tylko gminy też są winne.. już nie będę pisać, bo DObrocin to czyta moze mnie nie zroumiałas,smycz jest potrzebna aby psa wyprowadzic z boksu[ostatnio bylo pogryzienie] i tylko po to... co do karmy jak napisalam nie zawioze nawet worka bo szkoda naszych pieniedzy ktore mozemy przeznaczc na lepszy cel-chore zwierzeta... Facet z Gminy [fakt ,była z nim rozmowa]na pytanie dlaczego nie przywiozł karmy ...wyciągnąl zwitek banknotow z kieszeni ze owszem kase ma ale po co kupowac cos ...co tam jest i to duzo aby sprzedali na ....wode? dlatego niech wreszcie kupią cos do jedzenia tym psom..... nie badzcie matkami Teresami.......oni maja obowiązki i niech cos z tym zrobia......
xmartix Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Gisellka pogryzienie było od wilczaka, który był w aucie i wystraszył się silnika samochodu, nie był w boksie itp. chyba że chodzi o inne pogryzienie. zresztą pogryziony został pracownik - jego sprawa. wszystkie psy się ich boją.. i tam każdy pies reaguje na pracowników agresją, potem te pieski okazują się przemiłymi psiakami.
giselle4 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 [quote name='xmartix']Gisellka pogryzienie było od wilczaka, który był w aucie i wystraszył się silnika samochodu, nie był w boksie itp. chyba że chodzi o inne pogryzienie. zresztą pogryziony został pracownik - jego sprawa. wszystkie psy się ich boją.. i tam każdy pies reaguje na pracowników agresją, potem te pieski okazują się przemiłymi psiakami. Masz racje,mnie ich pogryzienia nie interesują.....moga ich nawet pozgryzac za to wszystko co zrobili..... tylko nie chce stresowac psiakow bo wyciągają je ...jak chcą...za siersc,za kark na smyczy zawsze ineczej,,, Swidnica dowozi to niech i inne gminy zawioza....cos dadza.... Zastanawia mnie cos innego czytam prase [hihihi umiem czytac] wszystko o Dobrocinie to tak naprawde my mało zrobiłysmy ... Policja zawozi karme ................? słome?????????????????? plandeki????????????????? BZDURA.... Straz wyciaga po 40 psiakow........ sponsorzy ładuja tyle kasy w karme ktora zawoza tonami to pytam ...gdzie to wszystko jest? policja przyjezdza i kontroluje to prawda...... matek tego suksesu ..jest wiele
xmartix Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Giselle, podaj mi gdzie jest napisane o tej Straży, wczoraj zostali pouczeni przez nas żeby nie rozpowiadali fałszywych informacji, jeszcze troche a będą mieli za to sprawę.. ja bym sie bardzo cieszyla ze Straz tyle psów uratuje!!!! ale niestety ... tylko lans do prasy i innych mediów a jacy sponsorzy???
giselle4 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 xmartix napisał(a):Giselle, podaj mi gdzie jest napisane o tej Straży, wczoraj zostali pouczeni przez nas żeby nie rozpowiadali fałszywych informacji, jeszcze troche a będą mieli za to sprawę.. ja bym sie bardzo cieszyla ze Straz tyle psów uratuje!!!! ale niestety ... tylko lans do prasy i innych mediów a jacy sponsorzy??? J adostałam tylko takie info droga mailowa....
giselle4 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 ale dzisiaj było liczenie psow w Dobrocinie zostało -84 psiaki i 2 szczeniaki........................one sie chyba rozmnazaja bo ni jak nie moge sie doliczyc 70.....122...itd
xmartix Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 tylko info dostałaś drogą mailową? czy pełne artykuły? a kto liczył te psy (Fundacja Mrunio?) ? zostało 84 + 2? nie mogłaś się doliczyć nr 70 i nr 122? czy jak? Demi wtedy na początku lutego spisała 120 psów + te które "odkryła" teraz wyjechały stamtąd transportem Demi: 23 psiaki za TM jest 1 psiak 4 wyszły (info od S) 1 zabrany przez Policję razem: 29 psów 120-29= 91 ... Ty piszesz o 86 psów czyli 5 psy jakoś zniknęły/wyszły/zostały adoptowane czy cokolwiek. No oni nie mają zakazu wyadoptowywania psów bez nas, ale oczywiście podlegają kontroli w związku z tym. postaram się wyjaśnić
xmartix Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Giselle a jacy sponsorzy? co wiesz na ich temat? rozmawiałam z Demi, żeby było szybciej i żeby nie czekać ciągle na odpowiedź drogą pisemną (a to trwa) Demi mówi że mogłaby pojeździć po gminach i osobiście umówić się na spotkania, na wyjaśnienia, umówić się z innymi instytucjami i z panem S i panią S żeby ich skontrolować, ale jest wielkie ale: nie ma pieniędzy na benzynę, Demi nie pracuje więc nie ma za co sobie jej kupić, niestety TOZ też nie ma tyle kasy żeby ciągle wspierać te sprawę pod tym względem, prosimy więc o wpłaty na benzynę na konto TOZ. Proszę pomóżcie, bo im szybciej się podziała tym szybciej się ta sprawa skończy. Liczy się każda złotówka! na tym wątku jest konto: http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka z góry dziękujemy za wpłaty!!
wroobelterrorystka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 a ja sie chciałam dowiedzieć czy nie ma problemu z dysponowaniem pieniędzmi z konta Tozu? bo we wszystkich ogłoszeniach podawałam konto Tozu, może oni by za benzynę oddali?
xmartix Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Demi jest z Tozu właśnie:) dlatego chce zbierać na Toz z dopiskiem: na benzynę - Dobrocin
fiorsteinbock Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Dziewczyny, teraz nie dam rady ani grosza wyciułać ale koncem miesiaca dorzuce do benzyny.
Recommended Posts