Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

adkaaaaa5 napisał(a):
gdzies na Mazowszu bodajze w kilku miejscowosciach ma takie "schroniska"- nie ogladalam od poczatku, w kazdym razie kobieta "pani Ewa" prowadzi takie cos jak u nas w Dobrocinie... Taka sama umieralnia... wypowiadali się dwaj byli pracownicy o tym co tam się działo... m.in masowe zabijanie psów, znecanie sie, glodzenie, przetrzymywanie w malych klatkach, jak juz gotowali jedzenie to przeterminowane z bialymi robakami, psy zywily sie innymi ktore padły itp. przy tym kobieta zbijała za to kase, rozmnazala psy, bo jak to mowi ludzie wola szczeniaki, zabijała je za pomoca wstrzykiwania jakiegos leku, ktory jak sie okazało nie usypiał, a tylko prowadził do zwiotczenia miesni- psy jeszcze zywe byly masowo zakopywane... masakraaa.... oczywiscie wszystko nielegalne :( ;(;(;(

nie ogladałam tego
ale opowiadał mi dzisiaj wet...
to nie jest czlowiek
to nie jest kobieta
cyborg jakis ,sadystka...masakra
one zyly jak je zakopywała....dusiły sie i umierały w mekach
,tą morderczynie zakopac na pare godzi i niech sie dusi
nie mam litosci dla takich...moze to zle
ale bym dał jej poprobowac jak to było z psiakami.....

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jeszcze jedno tak na marginesie
Gminy maja szukac wolnych miejsc w schroniskach dla ,,swoich ,,psiakow
do dzisiaj na przykład do nas nikt nie zatelefonował zapytac czy jest wolne miejsce...
oni licza ze i tak ktos je wezmie za friko

Posted

już jestem i myślę że same musicie zdecydować jakie pieski koniecznie muszą być wywiezione z D.
te które są już u Stefana były w strasznym stanie i od soboty były w lecznicy , nawet nie kąpane żeby nie musiały się dodatkowo stresować
piesek bez oczka na 99 będzie już adoptowany
ślepy i głuchy staruszek był tak zapchlony i ..no w ogóle
sunia z raną nie wstająca jest zdrowa -była tak zagłodzona ...
piesek jak dojdzie do siebie będzie miał operowaną przepuklinę
dzisiaj wszystkie pojechały już do domu gdzie Stef mieszka i tam zostały wykąpane i odpoczywają
są miejsca , wybierzcie które pieski potrzebują opieki i pomocy najbardziej
mogą jechać w każdej chwili
zdjęcia tych 4 i posty będą raczej jutro , chyba że ktoś pomoże , i zrobi to a ja wyślę zdjęcia jak dostanę
bardzo potrzebna byłąby taka pomoc
czekam na wieści

Posted

giselle4 napisał(a):
nie ogladałam tego
ale opowiadał mi dzisiaj wet...
to nie jest czlowiek
to nie jest kobieta
cyborg jakis ,sadystka...masakra
one zyly jak je zakopywała....dusiły sie i umierały w mekach
,tą morderczynie zakopac na pare godzi i niech sie dusi
nie mam litosci dla takich...moze to zle
ale bym dał jej poprobowac jak to było z psiakami.....

Jak dla mnie ta kobieta jest chora....

Posted

czerda napisał(a):
już jestem i myślę że same musicie zdecydować jakie pieski koniecznie muszą być wywiezione z D.
te które są już u Stefana były w strasznym stanie i od soboty były w lecznicy , nawet nie kąpane żeby nie musiały się dodatkowo stresować
piesek bez oczka na 99 będzie już adoptowany
ślepy i głuchy staruszek był tak zapchlony i ..no w ogóle
sunia z raną nie wstająca jest zdrowa -była tak zagłodzona ...
piesek jak dojdzie do siebie będzie miał operowaną przepuklinę
dzisiaj wszystkie pojechały już do domu gdzie Stef mieszka i tam zostały wykąpane i odpoczywają
są miejsca , wybierzcie które pieski potrzebują opieki i pomocy najbardziej
mogą jechać w każdej chwili
zdjęcia tych 4 i posty będą raczej jutro , chyba że ktoś pomoże , i zrobi to a ja wyślę zdjęcia jak dostanę
bardzo potrzebna byłąby taka pomoc
czekam na wieści

Jutro tam bede
pamietam jednego co potrzebował pomocy na cito
Czerdo ,wysle jego fotke i prosbe o pomoc do Ciebie
ok?

Posted

oki
'piesków może być kilka, jak tylko bede miała zdjęcia zaraz wysyłam i dzięki
zastanowimy się nad transportem , może na pół drogi?
ale wciąż mam ochotę tam pojechać ...
my -ja i mari23 mamy czas w sobotę lub niedzielę żeby to załatwić

Posted

Czerdo masz pełną skrzynkę niestety:
więc tu piszę:
WItam!
to wysyłam te numerki psów co Demi proponuje żeby zabrać, jeżeli nie chce Ci się szukac to podaj maila to wkleję pojedyncze zdjęcia na maila z numerami.
do wyboru:
Nr: 1, 4, 5, 7, 12, 15, 16, 21, 28, 33, 38, 51, 53, 65, 66, 69, 87, 92, 94, 96

czekam na te info o psiakach z Obornik to zalożę wątek :) martusiaster@gmail.com

Marta

Posted

Wrociłam z Dobrocina
bylam z wroobelterrorystka i Madzia jak dobrze pamietam
ZAWIOZŁYSMY KARME I KOCE...
była Policja [przyjezdza sprawdzac czy miski są pełne i czy Pan S przywozi do jedzenia]
MISKI BYŁY PEŁN EI SLOWA PRACOWNIKA KTORY NAS OPROWADZAŁ I POKAZYWAŁ PIESKI
,,JESZCZE NIGDY NIE BYŁO TYLE KARMY,, a nie ma jej az tak duzo.....
sucha ,puszki,kasza i makarony oraz 700kg porcji rosołowych[dzisiaj przywiezionych ze Swidnicy]
Ola postarała sie o koce ktore Pani chętnie przyjęła
pokazała nam psiaki wysterylizowane i starsze i sliczne .....
Pozniej wstawie fotki i Ola tez....

Posted

giselle4 napisał(a):
Wrociłam z Dobrocina
bylam z wroobelterrorystka i Madzia jak dobrze pamietam

z Gosią :P

zdjęć mam niewiele, bo miałam mało miejsca na karcie i nie wszystkie zdjęcia wyszły..

Sunia kudłata, taka do kolana, bardzo wystraszona..

od razu uciekła do budy

Towarzysz suni, nie wiem tylko czy samiec czy samica, zareagował na nas dość agresywnie, średniej wielkości

Pies młody, do kolana, bardzo przyjazny

Jego towarzyszka, młoda sunia do kolana, jest piękna tylko nie udało mi się zrobić jej zdjęcia ponieważ uciekała do budy i nie bardzo chciała wyjść, a jak wyszła to nie zdążyłam jej zrobić zdjęcia, podobno przyjechała z interwencji i była już taka przerażona..

Kiedy byłyśmy w domu u pani S. przybiegł pracownik mówiąc, że zaatakował go pies i uciekł.. widać jak się nimi wcześniej zajmowali skoro psy nie są do nich przyzwyczajone..brak mi słów

czy ktoś ma możliwość zrobienia dyplomu wdzięczności? ja bym go wydrukowała, wsadziła w ramkę i zaniosła do tego lumpeksu, bo trzymali te koce specjalnie dla mnie :)

Posted

tu są praktycznie wszytskie psy z małym opisem i numerami:
http://www.dogomania.pl/threads/179244-ZdAE-A-yAE-na-czas-Pseudoschronisko-Umieralnia-w-Dobrocinie-Ponad-100psA-w-czeka

no tak.. nie znają psów, liczyła się kasa za psa a nie pies... psy są bardzo wystraszone, nie kojarzą człowieka dobrze, i marzną teraz, tyle śniegu w tych pseudo boksach... Ci "pracownicy" mogliby porobić coś, pewnie zamiast być pracownikami to kumple i sobie mieszkają za frajer, muszę się dowiedzieć..

Posted

zaraz obejrzę psy ale będę musiała wysłąć zdjęcia i Monice z fundzacjii i Stefowi to bardzo fajnie byłoby żebyś mi dała je na maila
aglinska@vp.pl
zdjęcia tych 4 będą dzisiaj Arni mi obiecał to od razu wyślę
czy potrzebne są jeszcze koce?
a może kurtki?
wysyłałam ostatnio do schronu na pojezierzu z 30 nkurtek , mam lumpeks gdzie pani takie ma , to daljcie znać
z demi ustaliłam już pewne rzeczy teraz tylko ile i które psy maja pojechac do Stefa

Posted

Powtorke widzialam Interwencji. Ale przygłup z tego Jegomoscia :) hahha "ADIOS" rzeklem sobie!
Powaznie mowiac, gotowalo sie we mnie ogladajac reportaz...

Pawelek nasz zalapal sie w kadr! Dla niego od sobote zaczyna sie nowe zycie, dla niego i Tuffi. Jada razem po lepsze!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...