giselle4 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 ...i nie wiem co zrobic Jedna z Gmin wysłała swojego przedstawiciela z pieniazkami aby kupił karme sucha... no i zajechal do Pani S i jak zobaczył to co nazwozilismy to nawet nie zapytał czy karma potrzebna... powiedział ,,karmy maja na tydzien ,po co bedą kupowac,, moze ta karme niech gdzies indziej składuja i wiecej daja jesc tym bidakom
Ellig Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Za chwile w TVP2 bedzie reportaz , ktorego nie wyemitowano w zeszlym tygodniu:)
invictus hilaritas Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Dzisiaj w tvp wrocław był reportaż :)
adkaaaaa5 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Oglądałam przed chwilą reportaż na TVP2... sprawa bardzo podobna do tej z Dobrocina :( Łzy same cisna sie do oczu ;(
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 a skad dokladnie? qrcze, wszystko mnie omija!
GoskaGoska Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 ten reportaz to w sumie jak byla akcja Krążela i Krzyczów - czyli parę miesięcy temu, wtedy ok 200psów się wyciągało i nawet bylo foto tego babsztyla na dogo - niektore psy dalej do adopcji są i siedzą w hotelikach z tej akcji.
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Piszesz o Ewie B? widzialam niedawno watek, masakra... drugi Dobrocin!
GoskaGoska Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 nie broniąc Dobrocimi - ale tam lezały zwłoki rozkładających się psów razem z tymi co jeszcze chodziły, są stare wątki i drastyczne foty.
adkaaaaa5 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 gdzies na Mazowszu bodajze w kilku miejscowosciach ma takie "schroniska"- nie ogladalam od poczatku, w kazdym razie kobieta "pani Ewa" prowadzi takie cos jak u nas w Dobrocinie... Taka sama umieralnia... wypowiadali się dwaj byli pracownicy o tym co tam się działo... m.in masowe zabijanie psów, znecanie sie, glodzenie, przetrzymywanie w malych klatkach, jak juz gotowali jedzenie to przeterminowane z bialymi robakami, psy zywily sie innymi ktore padły itp. przy tym kobieta zbijała za to kase, rozmnazala psy, bo jak to mowi ludzie wola szczeniaki, zabijała je za pomoca wstrzykiwania jakiegos leku, ktory jak sie okazało nie usypiał, a tylko prowadził do zwiotczenia miesni- psy jeszcze zywe byly masowo zakopywane... masakraaa.... oczywiscie wszystko nielegalne :( ;(;(;(
adkaaaaa5 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 tak jak mowia dziewczyny uratowali jakis czas temu od tej baby ok. 200 psow i znowu to samo.... mowili tez cos, ze podobno w innym miejscu uzbierala kolejne 100 psow... taka babe to tylko.... ;( najgorsze jest to, ze ona nic sobie z tego nie robi ;( pewnie "gowniana" za przeproszeniem kare za to dostanie... brak mi słow...
GoskaGoska Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 jesteś nowa - ale tam wlasnie byly dziewczyny co są z dogo - parę orgazniacji - sztab ludzi- chyba nie było osoby, ktora by nie byla zaanagzowana w wyciąganie wtedy tych psów- po całej PL psy zostały ulokowane -KRZYCZKI i Krążel - szkoda , ze program po tylu miesiącach powstał
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 SARA: bardzo sie boi krzyku, szczekania psów. Sami zobaczcie jak sie skulila, jak najszybciej chciala wracac na izolatke:
GoskaGoska Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 a czemu wszytskie na SA się zaczynają imiona :)
fiorsteinbock Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 moze dla "upamietnienia" od kogo pochodza?? :roll: Np Pawelek zostal pawelkiem na "czesc" ksiedza, ktory go wypieprzyl :mad:
czerda Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 jestem już spóżniona więc szybko chcę dać znać-----małe pieski jeśli są potrzebujące , 10 miejsc w hoteliku w Obornikach , na fundację
xmartix Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 czerda a gdzie będzie info o tych psiakach?? bo możemy pomóc ogloszeniowo czy jakos
fiorsteinbock Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Czerda, SAwek nie jest malym pieskiem, ale wychodzonym, dla niego moze znalazloby sie u Was miejsce?
GoskaGoska Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Czerda, SAwek nie jest malym pieskiem, ale wychodzonym, dla niego moze znalazloby sie u Was miejsce? ale on juz jest chyba u was bezpieczny a czerda chce zabrac psa z Dobrocimi
giselle4 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 GoskaGoska napisał(a):ale on juz jest chyba u was bezpieczny a czerda chce zabrac psa z Dobrocimi Oczywiscie czerda zabieraj psiaki z Dobrocina ile sie da nasze sa bezpieczn e,maja juz ogłoszenia i jest nawet zainteresowanie małym niedzwiadkiem ale jeszcze nie moze isc do adopcji jest w trakcie leczenia....
Recommended Posts