giselle4 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='invictus hilaritas']Giselle on bedzie teraz u was? :)[/QUOTE] szukamy jemu tymczasu,Skarbie
giselle4 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='kamilawa']kurcze, nie widze fotek... jeszcze psy zwozi? czy mu sie nudzi?[/QUOTE] Kamka,sa fotki dopiero mam dogo i juz wszystko uzupełniam
giselle4 Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 [quote name='kamilawa']Juz widze. Pawełek jedzie do nas na dt ;-)[/QUOTE] jezeli tylko zechcecie:) :)
GoskaGoska Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 adkaaaaa5 deklarowalam pomoc w transporcie :)
kamilawa Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ale ona chyba po okolicy, a my prawie 500 km musimy psa podwieźć...
justynavege Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 no to sprawa jest jasna S. zwozi psy za ktore kasuje a tacy " durnie" jak my ktorzy nie mozemy przejsc obok tego obojetnie bedziemy je karmic szukac im domow a gosc zbije kolosalna kwote i bedzie sie smial ze wszystkich juz jeden taki byl i g..o mu zrobili zwinal sie z kasaporzucil psy prokuratura nie raczyla kiwnac palcem [quote name='giselle4']zawiozłam z michelle 100kg karmy suchej pogadałam z kobieta o psach i z demi sytuacja jest ciezka karmy maja na tydzien [to slowa pani Sawickiej] psy dalej zwozone przez pana.... ale Pan je zostawił na pastwe losu i nasza dobra wole....bo ani karmy ani opieki im nie zapewnił mimo ze na wolnosci.... i dla mnie jest to kolejny zarzut- porzucenie....
xmartix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Justyns spokojnie, kwestia jest ruszona prawnie i gościu będzie miał zakaz, razem z żonką, na razie po prostu nie padł wyrok
czerda Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 nie ma możliwości żeby zrozumieć dlaczego nadal odwożone są tam psy i trudno mi w to uwierzyć powiadomienie urzędu marszałkowskiego i niku jest konieczne ale do tej pory mimo moich próśb i nawet tego , że napisałam szkic tego zawiadomienia żadna organizacja tego nie zrobiła
adkaaaaa5 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Niestety 500 km. to za daleko :( Przykro mi... Ja poprosiłam przyjaciołke czy by nie mogła pomoc w transporcie psow gdyby takowa byla potrzeba i ona sie zaoferowała, ale jest w stanie przewozic zwierzeta tak do 70 km. od Dzierżoniowa. Mogę popytać czy ktoś byłby w stanie zorganizować daleki transport, ale nic nie mogę obiecać. Czy przydałaby się jeszcze jakas pomoc oprocz zbiorki potrzebnych rzeczy i tego transportu w okolicy? Bo chciałabym jakos pomoc, jednak nie moge wziac pod opieke kolejnego zwierzaka, bo mam juz 6 swoich. Moze jakies wystawianie ogłoszen w necie? Albo jakas inna pomoc? Moze trzeba jeszcze jakies zdjecia porobic? Jak cos to piszcie.
wroobelterrorystka Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 ja się melduję, z mega opóźnieniem, ale dopiero wróciłam z Poznania... ale pomogę! mam kilka kocy, kropla w morzu, ale lepsze to niż nic rzuciłam hasło "zbiórka karmy" wśród znajomych, chyba mnie przestaną lubić już :) co do transportu ja mogę jechać z psem jako opiekun autobusem albo coś..
giselle4 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='adkaaaaa5']Niestety 500 km. to za daleko :( Przykro mi... Ja poprosiłam przyjaciołke czy by nie mogła pomoc w transporcie psow gdyby takowa byla potrzeba i ona sie zaoferowała, ale jest w stanie przewozic zwierzeta tak do 70 km. od Dzierżoniowa. Mogę popytać czy ktoś byłby w stanie zorganizować daleki transport, ale nic nie mogę obiecać. Czy przydałaby się jeszcze jakas pomoc oprocz zbiorki potrzebnych rzeczy i tego transportu w okolicy? Bo chciałabym jakos pomoc, jednak nie moge wziac pod opieke kolejnego zwierzaka, bo mam juz 6 swoich. Moze jakies wystawianie ogłoszen w necie? Albo jakas inna pomoc? Moze trzeba jeszcze jakies zdjecia porobic? Jak cos to piszcie.[/QUOTE] adka,ogłoszenia sa na wage złota rob ,bierz fotki i wstawiaj linki....gdzie dałas... i bardzo dziekujemy witaj wsrod swoich:)
giselle4 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='wroobelterrorystka']ja się melduję, z mega opóźnieniem, ale dopiero wróciłam z Poznania... ale pomogę! mam kilka kocy, kropla w morzu, ale lepsze to niż nic rzuciłam hasło "zbiórka karmy" wśród znajomych, chyba mnie przestaną lubić już :) co do transportu ja mogę jechać z psem jako opiekun autobusem albo coś..[/QUOTE] witaj wiemy Olu ze Ty zawsze pomagasz mhhhh co do kocy to mam mieszane uczucia [brak szacunku dla rzeczy ktore maja za darmo] a mnie to boli ale moze dla szczeniaków dadza... karmy troche jest i kaszy i makaronu ...ale psy sa wygłodniałe.... Pawełek to mało miski nie zjadl i reki michelle ale to z glodu.....
giselle4 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='czerda']nie ma możliwości żeby zrozumieć dlaczego nadal odwożone są tam psy i trudno mi w to uwierzyć powiadomienie urzędu marszałkowskiego i niku jest konieczne ale do tej pory mimo moich próśb i nawet tego , że napisałam szkic tego zawiadomienia żadna organizacja tego nie zrobiła[/QUOTE] czerda,wczoraj nie miałam czasu napisac ale wszystko jest na dobrej drodze powiatowy wet zawiadomił prokurature wszystko powili sie układa...tyle ten tryb administracyjny to trwa a psy chcą jesc...im nikt nie powie poczekajcie ja bym jemu dodała porzucenie...bo ma je w zupie
giselle4 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='justynavege']no to sprawa jest jasna S. zwozi psy za ktore kasuje a tacy " durnie" jak my ktorzy nie mozemy przejsc obok tego obojetnie bedziemy je karmic szukac im domow a gosc zbije kolosalna kwote i bedzie sie smial ze wszystkich juz jeden taki byl i g..o mu zrobili zwinal sie z kasaporzucil psy prokuratura nie raczyla kiwnac palcem Taaaaak tez sie tego boje Ten Pan [nie wiem czy ktos wie]juz mial w innym miescie takie przytulisko i ziemia zaczęła sie palic pod nogami to przeniosł wszystko do Dobrocina teraz...pewnie przeniesie do Swidnicy bo tacy ludzie maja w oczach pieniadze.....
giselle4 Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [quote name='xmartix']Justyns spokojnie, kwestia jest ruszona prawnie i gościu będzie miał zakaz, razem z żonką, na razie po prostu nie padł wyrok[/QUOTE] Masz racje tak bedzie ale nikt nie zabroni miec z narzeczoną i na nią taki sam biznes:(
maarit Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Co za człowiek -nie to nie człowiek... na takiego.... nie ma nawet okreslenia :(
Ellig Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 [quote name='giselle4']Taaaaak tez sie tego boje Ten Pan [nie wiem czy ktos wie]juz mial w innym miescie takie przytulisko i ziemia zaczęła sie palic pod nogami to przeniosł wszystko do Dobrocina teraz...pewnie przeniesie do Swidnicy bo tacy ludzie maja w oczach pieniadze.....[/QUOTE] I to jest koszmar !!!!!!!!!!!!!!! W sejmie blokuja zmiany do ustawy o ochronie zwierzat i tez maja wszystko w d..... Dlatego trzeba robic co sie da, co kto moze i pomagac nie ma innego wyjscia....
adkaaaaa5 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 W takim razie biore aparat i jade tam najszybciej jak bede mogla, a potem biore sie za wystawianie ogloszen na roznych portalach. A moze by tak na naszej klasie zrobic konto tych biednych psiaczkow, powrzucac foty, poopisywac- tylko nie wiem czy tak mozna, ale mysle ze tak...i powysylac zaproszenia do ludzi- moze akurat trafi sie na ludzi dobrego serca i zaoferowaliby pomoc rzeczowa czy pieniezna- podaloby sie adres na ktory mogliby przesylac dary i jakis nr konta- z gory by sie napisalo, ze pieniazki nie ida do wlasciciela czy tam opiekunow, ktorzy i tak grosza by nie dali na psy tylko do osob pomagajacych i za to by sie kupilo jedzenie dla pieskow. Co do robienia zdjec to widzialam, ze juz byly robione- i co normalnie zostałyscie wpuszczone wszedzie gdzie sa psy? Bo wczoraj jak tam bylam to sie facet wykrecal rekami i nogami, zeby tylko nas nie wpuscic do budynku, w ktorym sa te mniejsze psy... Nawet na dworze chodzil za nami krok w krok i widac bylo ze mu sie nie usmiecha, ze ogladamy zwierzaki... a co z kotami? Czy nadal tam sa? czy ktos juz robil im zdjecia? One pewnie tak samo potrzebuja pomocy (chyba, ze juz ich tam nie ma...)
Recommended Posts