Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie wiem
ale chyba jedna z gmin pytała o to
i powiedziała chyba ze nie......
rubin ma isc do szpitala.....no i ten brak funduszy...rozumiecie

jestem tym wszystkim juz zmęczona....
ale
jutro dziewczyny jada z drobiazgami,co mamy zrobić:(

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozmawiałąm dzisiaj z rubin , jedzenie pan s. kupił , cokolwiek, w czwartek załatwiamy formalne sprawy , radykalne , to naprawdę musi ruszyć , bez pomocy ona nie da rady a psy?....
to normalne przewałki , moja koleżanka radczyni zna szczegóły -w czwartek pomoże nam to ruszyć

Posted

giselle4 napisał(a):
ale nie obiecujcie sobie zbyt wiele.....
Mrunio zna sytuacje od 2 lat......i czesto tam było i co?
i nic:(

W takim razie skoro Mrunio od dwoch lat wie co sie tam dzieje ................. bez komentarza
ponawiam pomysł by zwrócic sie o pomoc prawną do Emir

Posted

jaką pomoc prawną ?ja z punktu widzenia prawa wiem co zrobić i zrobimy to jeszcze z naszym prawnikiem w czwartek
mam podejrzenie że być może prokuratura umożyła postępowanie w sprawie pana S.
trzeba więc zawiadomić wyższe władze
oglądałyście dzisiaj reportaż z pomorza -schronisko
dopiero lek.wojewódzki i wyższe instancje musiały nadać tok sprawie , to naprawdę jedyne wyjście załątwiać takie interwencje z mediami i odpowiednimi -już nie gminy czy powiaty-włądzami

Posted

ja mam kontakt z Mrunio i Mrunio działa jak może, ma jeszcze 2 inne sprawy podobne do Dobrocina, więc dlatego włączyłyśmy się my, jednak na spotkanie z gminami nie zostałyśmy zaproszone.
Mrunio ma pisać z Demi kolejne pisma do gmin ale faktycznie wydłuża się sprawa w czasie.
mam nadzieję że uda Ci się Czerda coś wskurać, bo sprawy słabo idą do przodu.
ja w imieniu TOZ będę pisać do powiatowego.
zadzwonię dzisiaj też do SDZ co oni tam zrobili żeby się nie powtarzać. i napiszę na wątku co się dowiedziałam

Posted

pomoc w zakończeniu tej masakry :(
moim zdaniem dzialają bardzo sprawnie

jesliby prokuratura umorzyla - wcale mnie to nie zdziwi pisalam Wam jakis czas temu ze prokuratura w sprawie podobnej nawet nie wszczela postepowania ( sprawa Adama K ktory zbił kase i porzucil odlowione psy )

Posted

Dzwonilam do powiatowego wczoraj rano aby przyjechali zobaczyc min.puste lodowki ale nikt sie nie pojawil..dopiero jak pan s.dowiedzial sie,ze wydzwaniam wszedzie i prosze o jedzenie dla psow to oczywiscie najpierw zrobil mi ogromna awanture a pozniej przywiozl okolo 200kg porcji rosolowych,wiec na kilka dni jest. Ale dzis dzwonil do mnie pan z um swidnicy i maja zakupic i przywiezc okolo 300kg porcji jeszcze przed swietami to chwala bogu beda mialy na jakis czas.jak narazie to tylko wlasnie swidnicz sie odzywa na moje prosby. Ze schroniska dla ludzi im.brata alberta w swidnicy dostalam okolo 12okg makaronu i kaszy,wiec swieta psy beda mialy...teraz jeszcze ludziom i jakos bedzie...

Posted

rubin a słyszałam ze macie dużo suchej karmy, przecież psom suchą karmę można dawać, nie trzeba od razu gotować. Chyba że dla siebie chcecie tego jedzenia i dlatego taka panika.

to trzeba do powiatowego napisać oficjalnie przez organizację wiec napiszę mimo wszytsko
a czy chodzi Pani na policję codziennie zgłaszać głodzenie psów??? bo to ważna sprawa. skoro twierdzi Pani że pan S nie zajmuje się psami a ma się zajmować to trzeba to zgłaszać, Pani jest świadkiem, my nie. Zresztą to są też psy Pani i Pani jest za nie odpowiedzialna, w końcu razem je "sprowadzaliście" do Dobrocina. Podobno z powodu złej ewidencji nie udowodni się teraz niektórym gminom że to ich psy.. i tu jest problem, może dlatego tylko Świdnica i Kudowa przyznały się do psów... a reszta jest na Waszej wspólnej głowie, nie tylko pana S.

dzwoniłam do SDZ i jak na razie to dowiedziałam się że napisali pisma do mediów, mam nadzieję że są w kontakcie z gminami,ale tego jeszcze nie wiem, czekam na maila

Posted

nie rozumiem dlaczego pan s. ma nadal zajmować się psami skoro dostał nakaz niezajmowania się nimi , bo się nad nimi znęcał to jakiś absurd , tak jakby pedofil prow3adził przedszkole i to wyszłoby na jaw a on miał się dalej dziećmi zajmować

Posted

no właśnie ale jaki jest wyrok konkretnie?? ja go nie widziałam? ktoś widział wyrok?? co tam jest napisane, słyszałam że ma nakaz zakończenia tej działalności, więc w sumie psy powinien wydać i nei brać więcej kasy np. od Świdnicy za to
ale kto wie jaki jest naprawdę ten wyrok??
zaraz zadzwonię do Demi, może ona wie więcej.

Posted

DZISIAJ RANO PRZYJECHAŁ CZŁOWIEK KTORY KARMI PSY W DOBROCINIE
BŁAGAŁ WRECZ O PARE WORKOW KARMY
JEDZENIA JEST NA JEDEN DZIEN
PAN S...MIMO ZE OBIECAŁ KARMIC....KARMI SLOWAMI
A PSY GŁODNE
dostał karmy na 2 dni.....a co po weekendzie?
mnie trafi szlag jasny
kto wreszcie sie za to wezmie?
kto pomoze tej kobiecie,tym psom....temu facetowi ktory to robi bo kocha psy
to jakas paranoja
ja juz nie moge zebrac o grosz...bo na te psy pieniadze dostał Pan S.....od gmin i ma je karmic
mnie to nie obchodzi do cholery jasnej ze jakies postepowanie się toczy p\niemu
on ma karmic
anie pokazywac sie w nocy i cos jeszcze przywiezc...albo dac okruchy i uciec rano....
Gdzie jest Straz dla Zwierzat,Toz....Policja,Straz Miejsca...
ludzie to jest chore......skąd wziąc na 10-20 workow karmy?
ja juz nie wiem...............a tutaj znowu weekend.....
co zosta ło zalatwione w tej kwestii?
w kwesti karmy czy dokarmiania?
nie pytam o strone prawna......
prosze o rade...prosze o pomoc:(

Posted

wydaje mi sie ze Pani Gabrysia powinna zglosic co dzien na policje glodzenie psow
Graziu sami prywatni ludzie nie dadza rady wykarmic psow chocby checi mieli najlepsze :( wiekszosc z nas nie jest zamozna , wiele z nas ma wiele psich zobowiazan ..... sama wiesz przeciez a tam jest jednak chyba kilkadziesiat psow i pewnie sa szanse na pojawienie sie nowych jesli suczki nie sa wysterylizowane

ja na miejscu Pani Gabrysi o ile firma byla tylko na Pana S po prostu wziela psy z czyjas pomoca na smycze i pozawozila je do tych gmin na biurko wczesniej w Dobrocinie kazdego fotografujac i opisujac w razie w .

Rozwiklanie sytuacji prawnie moze sie ciagnac latami , ba moze byc nawet nakaz zeby pan karmil psy albo zabral i co z tego? g..o niestety sami wiemy jak jest.
Pat po prostu pat.

Czyje etraz sa te psy formalnie? pana S?
gmin?
pani S?
niczyje czyli gminy Dzierzoniow?
czy ktos zna odpowiedz na to pytanie?

Posted

czerda napisał(a):
tak jak mówisz-ona nie ma innego wyjścia , musi wyjechać i zostawić to , ale nie chce tego zrobić

i tutaj pytanie dlaczego
przez 2-3 dni psy nie zdechna...nie jadły wiecej dni
dlaczego nie pokazac ...ty Panie s.....masz je karmic i dbac o nie.....
albo zapraszam w poniedziałek pare osob z autami i rozwiezioemy po 5 psow do gminnnych biur....
i niech mnie zamkna na 48 zrobie to.....
bo inaczej nic nie zwojujemy
Jutro rano telefonuje na Policje ze psy glodne a pana s nie ma.....
kto moz emi pomoc i zatelefonowac i sciągnąc TOz ,straz dla zwierząt...telewizje
redaktora z gazety....?
kto?

Posted

Graziu alez nikt nikogo nie zamknie osoba wiozaca psy na biurko po prostu odwozi je do prawowitego wlasciciela czyli gminy jesli ona nim jest zeby sie swoimi psami zaopiekowal bo chodza glodne bo chyba gminy nim sa skoro odebrano chyba psy panu S ? czy ktosby mogl napisac jaka jest sytuacja wg prawa czyje sa te psy ?

Posted

nareszcie móicie moim językiem!!!
zobaczcie moje posyt sprzed kilku dni-nic więcej zrobić nie można , oprócz doniesienia do prokuratury o malwersacjii publicznych pieniedzy przez pana s.
wszyscy moi znajomi prawnicy radzili to samo---pani s. ma wyjechac bo jest chora , zawiadomić o tym media , prokuraturę , gminy wójta , media
wtedy my przyjedziemy jak będzie potrzeba rozmawialiśmy już o tym z panią Gabrysia , to ona musi to zrobić ....

Posted

koniecznie musimy ją naciskać ,
a na bazie tego zrobimy coś co nawet bezdomnym zwierzętom się nie śniło- zmienimy ich los w schroniskach
każda gmina za jednego psa daje jednorazowo lub przez jekiś czas pieniądze -a co potem? a jeśli pies żyje 10 lat w schronie to ktoża niego płaci ?jeśli gminy miały na umowy zlecenie z panem s. opiekę nad psami to dawały jednortazowo pieniądze na psa , a jak te pieniąadze się skończyły , kto ma utrzymywa psa -więc dzieki temu włąściciel może psa wypuścić i znów na jakiś czas dostać pieniądze od gminy i taki proceder nie jest winą tylko włąścicieli azyli ale gmin i musimy się trym zająć -wtedy w schronach będzie jak w domu

Posted

czerdo gdyby placone bylo za miesiac np pobytu psa co miesiac to mysle ze uspien byloby mniej i innych niefajnych sytuacji bo wtedy zalezaloby zeby pies zyl dlugo , a jedyna metoda na likwidacje bezdomnosci jest wg mnie obowiazkowa kastracja i starylizacja neirasowych w razei niewykonania wysokie kary to pozwoliloby w coagu lat rozwiazac problem , ba zniknelyby rozmnazalnie i pseudo gdyby kary byly duze - wyedukowac spoleczenstwo trudno skoro nawet niektorzy weci mowia ze suka musi raz w zyciu miec szczeniaki ! ale tu konieczne by byly ustawy ; a ze jest to temat malo medialny kazdy ma to gdzies.. :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...