Milka__ Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Witajcie, mam pewne pytanie. Czy jeżeli widzę, że ktoś znęca się nad zwierzętami (konkretną grupą), a sama nie mogę nic poradzić, to czy jako osoba niepełnoletnia mogę poinormować jakąś fundacje/ TOZ itp.? Czy można zachować anonimowość (biorąc pod uwagę, że grupa osób znęcających sie nad zwierzętami zachowuje sie agresywnie w stosunku do ludzi i może potem chcieć się mścić, widząc wcześniej moje niezadowolenie tym, co robią?) Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. Quote
marta23t Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 prawo zgłosić ma każdy tylko najlepiej żebyś zgłoszenia dokonała z osobą pełnoletnią bo i tak mogą o kontakt do Twojego rodzica poprosić czy to w TOZ czy na policji. z anonimowymi zgłoszeniami może być ciężko- świadek jakiś musi być i anonimy rzadko kiedy są rozpatrywane. możesz za to zastrzec sobie podawania Twoich danych. pisze tak ogólnikowo bo do każdej sprawy podchodzi się indywidualnie. Quote
Borówka16 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Marta powiedziała prawdę ! Zgłoś to jak najszybciej ! Quote
Recommended Posts