Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaaakaaaa cudownaaa wiadomość!!! :multi::multi::multi::loveu:
Chociaż jedna pozytywna w dniu dzisiejszym :loveu::loveu::loveu:

Trzymaj się Piąteczko, co prawda nie odnaleźli Cię twoi ludzie w piątek ale sobota też dobra ;)

Posted

[quote name='Neris']Ale piękne zakończenie :)
Wątek chyba przenosi się, ale dokąd? Do "już w nowym domu" nie pasuje...[/QUOTE]

To niech zostanie z tekstem "nieaktualne". I pewnie z czasem Modzi usuną.

Sunia mieszka w sąsiedniej wsi położonej ode mnie jakieś 7 km.

Posted

Sunia mieszka przez płot, znam ją, to jej 3-ci domek, jest po sterylce na jesieni, uwielbia inne psy, jest towarzyska (aż za bardzo). No to się cieszę, że Piątka już u nas.

Posted

Porozmawiam- sucz jest niestety problematyczna z uciekaniem, ma jakiś sposób na wydostanie się z posesji i biega po ulicy. Raz mi się udało nakłonić do sterylki aborcyjnej (akcja wszędobylskiego Burka z okolicy) , nosiła obrożę, ale... Pogadam w każdym razie.

Posted

[quote name='milamini']Porozmawiam- sucz jest niestety problematyczna z uciekaniem, ma jakiś sposób na wydostanie się z posesji i biega po ulicy. Raz mi się udało nakłonić do sterylki aborcyjnej (akcja wszędobylskiego Burka z okolicy) , nosiła obrożę, ale... Pogadam w każdym razie.

milamini
Ja też to mówiłam jak oddawałam Piątkę.
Wystarczy zwykła szmaciana obroża z porządnym numerkiem z numerem telefonu i imieniem suni. Moje suki miały i obecnie Dora ma takowy. Zwykły, kupiony na Allegro ale na porządnym i mocnym kółku. Kosztuje grosze ale warto.

No i ponieważ sunia uciekinierka to musi mieć tę obrożę założoną na stałe.
Mam nadzieję, że będzie miała takową.

Posted

Moje też się przywiązuje, ale jak pomyślisz, że w kolejce stoi inny znaleziony na ulicy, wywalony z samochodu, taki, który nigdy nie zaznał odrobiny szczęścia - to co?
Ps. czasami biorę na tymczas, jak sytuacja rodzinna pozwala

Posted

Cieszę się że mała grzeje pupkę w swoim domku :)
A co Jej właścicieli, to czasem warto jest poprowadzić kogoś za rękę...
Mam nadzieję że Jej sąsiadka będzie miała na Nią oko i na Państwa również.

Posted

Ale wieści. Uff, dobrze że wróciła do swojego domu. Niezła uciekinierka z niej ;)
Obróżkę z adresatką koniecznie powinna mieć :roll: Następnym razem takiego szczęścia może nie mieć...

Zobaczyli ogłoszenia o jej znalezieniu?

Posted

Zobaczyli ogłoszenia o jej znalezieniu?

Ja wypatrzyłam niechcący, a niechcący- no coś mnie tknęło, żeby akurat w ten wątek luknąć. Pognałam od razu z namiarami na dogo na kartce spisanym i prosiłam coby popatrzyli. To kundelek jakich wiele i ja szczegółow wygladowych nie pamiętam wszystkich moich sasiedzkich piesów.

W tytułach powinny być bardziej konkretne info o psie- łatwiej szukać. Kolor, długość włosa, czas znalezienia. Rasa, albo podobny do....Oj ciężko przez całą dogo biegać i na chybił trafił patrzeć, a czas...sami wiecie ile czasu przy necie się schodzi. I jak tu nie wierzyć w przeczucia ;)