Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karolina_g_k']Ok w takim razie szukamy domu tymczasowego. Katerinas napisz w tytule, że Dt potrzebny na cito, a ja poszukam gdzie się da.[/QUOTE] karolina... coś może wiadomo?
Mam 5 dni a potem nawet nie wiem co zrobić...

Posted

Katerinas poki co cisza. Dogomania strasznie dziala wiec nawet cięzko zapytanie o dt do wszystkich rozeslac. Ale staram sie dzialac
Czy bierzemy pod uwage patne domy tymczasowe. Czy tylko takie za zwrot kosztów weterynaryjnych i karmy albo calkiem bezplatne?
Jak sunia? Nadal aniolek?

Posted

[quote name='karolina_g_k']Katerinas poki co cisza. Dogomania strasznie dziala wiec nawet cięzko zapytanie o dt do wszystkich rozeslac. Ale staram sie dzialac
Czy bierzemy pod uwage patne domy tymczasowe. Czy tylko takie za zwrot kosztów weterynaryjnych i karmy albo calkiem bezplatne?
Jak sunia? Nadal aniolek?
karolina_g_k
Jestem w stanie pokryć koszt karmy i ewentualnej sterylizacji w domu tymczasowym. Mam następną dawkę proszków na odrobaczenie, sunia ma zaaplikowany frontline. Jeszcze tylko szczepienie, które też mogę pokryć.
Niestety... że tak powiem fizycznie nie mogę się nią zająć. A już za 5 dni nie będę miała co z nią zrobić bo wyjeżdżam...

Sunia jest super. Bawi się z moim synem, zero agresji.
Lubi spać przytulona do człowieka, zakopana pod kocem.
Ani razu nie zsiusiała się w domu. Jest pocieszna.

Posted

Nikt nie wchodzi na Twój wątek a widzę, że sytuację masz podbramkową. Wydaje mi sie, że musisz prosic o pomoc przy pomocy PW dogomaniaczki z Twojej strony W-wy lub z W-wy. Napisz do Madallena, Obraczus87, Laura 1108, Clo, ewick73, gonia66, Kostek, Kosu32, Leyla, Neris, Piromanka, Reid. Tyle sobie przypomniałam. Ja tych osób zupełnie nie znam, znam tylko ich zaangażowanie i aktywnośc na dogo. Ja mogę zaoferowac jedynie krótki pobyt psiny u mnie w domu , ale naprawdę krótki.

Posted

Nikt nie wchodzi na Twój wątek a widzę, że sytuację masz podbramkową. Wydaje mi sie, że musisz prosic o pomoc przy pomocy PW dogomaniaczki z Twojej strony W-wy lub z W-wy. Napisz do Madallena, Obraczus87, Laura 1108, Clo, ewick73, gonia66, Kostek, Kosu32, Leyla, Neris, Piromanka, Reid. Tyle sobie przypomniałam. Ja tych osób zupełnie nie znam, znam tylko ich zaangażowanie i aktywnośc na dogo. Ja mogę zaoferowac jedynie krótki pobyt psiny u mnie w domu , ale naprawdę krótki.

Posted

Jestem ;)

Wysłałam kilka zapytań o DT.
Katerinas, piszesz o pokryciu kosztów karmy.... wiele DT jednak bierze opłaty za pobyt psiaka ;/ niestety tak to wygląda...

Dla takiej Niunieczki to tylko domowy tymczas....

Posted

Istnieją domy ty,czasowe takie prawdziwe - które tylko i wyłacznie potrzebuja wsparcia podczas ewentualnego leczenia itd...
Ale niestety voraz częściej te DT sa płatne. Oferują warunki domowe. Zazwyczaj cena to 10zł z karmą za dzień...

Ja wysłałam kilka zapytań do bezpłatnych DT... zobaczymy. Może ktoś z Dogomaniaków zakocha się w Niuni i przyjmie Ja do siebie...

Posted

Dostałam PM, niestety w tej chwili jestem absolutnie zapchana, a widzę że dla Myszki kojec w ogóle nie wchodzi w grę.

Aria - ONka z mojego podpisu nie przepada za małymi suczkami, więc dopóki jej nie wyadoptuję nie mogę pomóc:shake:

Posted

Dziewczyny, ogłaszajcie sunię jak najszybciej, nie ma na co czekać. Tu na Dogo znajdzie co najwyżej tymczas, a domku stałego tak czy inaczej trzeba szukać. Poza tym może szczęście się do małej uśmiechnie i znajdzie w ciągu tych kilku dni super dom.
Katerinas napisz krótki tekst do ogłoszeń, wiek, charakter, stan zdrowia, jakiego domku szuka i do czego będzie się musiał zobowiązać przyszły właściciel (sterylka?). Tutaj są strony, na których warto zamieszczać ogłoszenia:
http://www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-ogA-oszeniowych-post-1-i-2

Chyba że chcecie sunię najpierw ciachnąć, ale w obecnej sytuacji nie wiem czy da radę... A tak w ogóle to może ona się komuś zgubiła? Nie wygląda na zaniedbaną. Sprawdzałaś czy ma chipa? Trzeba zamieścić ogłoszenia o znalezieniu (chociażby na stronie Palucha).

Posted

Chociaż jak się głębiej zaczęłam zastanawiać to jeżeli jest możliwość, że ona jest z niespodzianką, to jej przecież nie można wyadoptować... Chyba że do super ludzi, umówić jej od razu zabieg i wszystkiego dopilnować.