Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tak wogóle to czy ty chodzisz na okrągło z włączonym aparatem w rękach, że łapiesz ją w tak cudnych momentach?!?! zanim ja pstryknę to Hakera nie ma już w obiektywie. A jak nie mam wogóle aparatu to okazuje się, że wtedy właśnie byłyby najfajniejsze fotki!

Posted

No właśnie, u mnie jest btak samo z moim małym, zanim wejde w komórce w aparat to on już nic fajnego nie robi. Jak ci się udaje złapać Ergule w takich fajnych momentach, przeciez sama mówisz że to wariatka a to na pewno sprawę utrudnia???

Posted

[quote name='leemonca']a tak wogóle to czy ty chodzisz na okrągło z włączonym aparatem w rękach, że łapiesz ją w tak cudnych momentach?!?! zanim ja pstryknę to Hakera nie ma już w obiektywie. A jak nie mam wogóle aparatu to okazuje się, że wtedy właśnie byłyby najfajniejsze fotki!

No właśnie, u mnie jest btak samo z moim małym, zanim wejde w komórce w aparat to on już nic fajnego nie robi. Jak ci się udaje złapać Ergule w takich fajnych momentach, przeciez sama mówisz że to wariatka a to na pewno sprawę utrudnia???

Hehe nie, nie mam cały czas aparatu przy sobie :] po prostu znam zajęcia przy których Erga robi fajne miny i wykorzystuje je. Też często omijam fajne momenty, ale to się każdemu zdaża :p.

Posted

[quote name='beria']No nie, Luthien jak możesz :razz: Erga wariatką :razz: A nie wygląda :evil_lol: chyba masz rację:lol: . Żeczywiście nie wygląda:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Jeeej własnie przeglądam strone schroniska w korabiewicach bo obiecałam już sobie, że w przyszłości przygarne dużo psów, a niektóre na chwile aby potem oddać je do adopcji zdrowe i szczęśliwe :)
A ten psiak mnie po prostu zauroczył :loveu:biedak... mam nadzieję, że znajdzie wspaniały dom... :-(
jego historia:
Trafił do nas bardzo niedawno, wycieńczony.
Gandalf przebywa teraz w tymczasowym domu, gdzie ma zapewnioną opiekę oraz warunki, w których może dojść do zdrowia.
Po wnikliwych badaniach okazało się, że piesek nie jest wcale tak stary, jak wczesniej podejrzewaliśmy, tylko był kompletnie... zagłodzony!!! Ktoś trzymał go w makabrycznych warunkach, nie zajmowal sie nim przez dłuuuugi czas!
Gandalf jest szkieletem, nie ma mięśni, przez co miał problemy z chodzeniem. Ma anemię, zapalenie płuc, uszu, nosa, oczu.... Musiał zostać ostrzyżony, ponieważ był cały w kołtunach. Jest ślepy i głuchy. Jest szansa, że po dłuższym leczeniu uszu odzyska słuch. Na razie jednak nie wiemy, czy tak się stanie, ponieważ stan uszu uniemożliwiał obejrzenie błony bębenkowej. Mamy nadzieję, ze zacznie słyszec.
Pocieszające jest natomiast to, że za około 6 m-cy, kiedy dojdzie do siebie, wyzdrowieje i nabierze sił, będzie można zrobić mu operację zaćmy w oczach i jest duża szansa na odzyskanie wzoku!!!
byłoby wspaniale, bo na razie jest z nim kontakt tylko przez dotyk :(((
Z badań wynika na szczęście, że ma bardzo silne serce.
Ma wielką siłę do życia i odzyskuje zdrowie z dnia na dzień. Coraz lepiej chodzi. Widać, że zaczął też śnić, bo przez sen czasem cichutko szczeknie lub popiskuje (to jedyne momenty, kiedy wydaje jaskiś odglosy) i biega nóżkami.
Najważniejsze, że można mu pomóc i za dłuższy czas będzie zdrowym, fantastycznym psem, którego czeka jeszcze wiele lat życia :) Oczywiście zrobimy wszsytko, żby miał już zagwarantowane wspaniałe miejsce i kochającyh opiekunów.
To wspaniale patrzeć, jak każdego dnia odzyskuje siły. Zrobił się nawet wybredny w jedzeniu ;) Nie lubi jeść kilka razy w ciągu dnia tego samego. Trzeba mu urozmaicać posiłki :)
Poszukujemy dla niego wspaniałego domu.

i zdjęcia:

jest cuuudowny. Chciałabym mu jakoś pomóc :)

Posted

bigos napisał(a):
Mam nadzieję, że psiak szybciutko znajdzie nowy domek

nio... jak pojawi sie tak potrzebujacy psiak za 5 lat, to bedze juz moj:lol:

Posted

:evil_lol:ale Erga robi miny :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Gandalf jest przesliczny i dobrze by było gdyby znalazł domek taki bez dzieci bo on sam jak bezbronne dziecko:shake:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):

Gandalf jest przesliczny i dobrze by było gdyby znalazł domek taki bez dzieci bo on sam jak bezbronne dziecko:shake:
To prawda... najlepiej u spokojnych i odpowiedzialnych ludzi

Posted

Erga jest cudowna jak zwykle a Gandalf mam nadziję żę dobry domek szybciutko znajdzie, już i tak miał szczęście że trafił do tego kogoś kto go leczy itp, gdyby nie to zginąłby lub zostałby uspany w schronisku:)

Posted

Niioooo,jasne,Ergunie jest siiiuuuuupppeeeeeełłłłł,a jakie ma minki

psiak na pewno znajdzie szybciutko domek-pamiętam jak było umnie,nie było nikogo chętnego,nie było a potem jak sie sypli to ho ho :)

Posted

tygra napisał(a):
cóż za szaleństwo i jaki temperament

prawda:loveu:

Gandalf mam nadziję żę dobry domek szybciutko znajdzie, już i tak miał szczęście że trafił do tego kogoś kto go leczy itp, gdyby nie to zginąłby lub zostałby uspany w schronisku:smile:

gdyby był za 6 lat to byłby już u mnie :p

Niioooo,jasne,Ergunie jest siiiuuuuupppeeeeeełłłłł,a jakie ma minki
hehe

A co tu tak pusto???
robie fotki, aby było duuuużo :lol:

Psiuirek znalazł nowy dom????
jeszcze nie :shake:

Posted

nathaniel napisał(a):
Luthien ty mi tu nie gadaj tylko fotki dawaj, dasz fotki to sobie plotkuj dalej ;) :evil_lol:
na razie robie bannerki :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Witaj - z galerii Gutka zapamietalam, ze dzis Twoj Wielki Dzien!!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I PSIEGO!!!!!!!!!
:BIG::new-bday: :bluepaw: [SIZE=3]- to lapka Gutka