Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name=':: FiGa ::']Jakie cicho! :angryy: Jak nie kupisz 2 to nie bede tu wchodzić!! :mad: ŻARTUJE :D:D:D::D jak szybko zmnieniasz zdanie:D:evil_lol: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 To jeszcze jedno zdjęcie wyskubanego ptaka;) Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 no to jest 3/3 , jeszcze 3 osoby mogą zagłosować:loveu: Quote
bonita Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 O papuzkach gadacie:cool3: . To ja głosuję na Nimfę! Nierozłączki są fajne ale w parze już sama nazwa o tym mówi sama nie pożyje długo, przynajmniej tak było u nas kiedy jedna zdechła druga niedługo potem:-( . A Nimfy są świetne i to takie większe ptaki są, zawsze chciałam Nimfę to taka miniaturka Kakadu:loveu: . ostatnio taka wylądowała nam na dachu, ale nie dała się złapać:shake: i odleciała, pewno marny jej los. Nimfa tylko Nimfa, albo dwie Nierozłaczki, ale wtedy będa zajęte sobą a nie tobą. Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='bonita']O papuzkach gadacie:cool3: . To ja głosuję na Nimfę! Nierozłączki są fajne ale w parze już sama nazwa o tym mówi sama nie pożyje długo, przynajmniej tak było u nas kiedy jedna zdechła druga niedługo potem:-( . A Nimfy są świetne i to takie większe ptaki są, zawsze chciałam Nimfę to taka miniaturka Kakadu:loveu: . ostatnio taka wylądowała nam na dachu, ale nie dała się złapać:shake: i odleciała, pewno marny jej los. a moja się juz trzyma dobre kilka lat bez drógiej ;). A co do nazwy to wcale tak nie jest... nierozłączka czerwonogłówka nie lubi innych papug w klatcel, a czarnogłówka lubi. Miałam dwie odmiany... samca czerwonogłówki i samiczke czarnogłówki. Powinno być tak, że czerwonogłówka zadziobałaby czerwonogłówke, no ale samiec nie zadziobie samicy. Podobno w przyrodzie jest tak, przynajmniej u papóg, że to samice są takie zadziorne:evil_lol:. Po prostu miałam niedobraną parę:evil_lol: ROZUMIECIE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nimfa tylko Nimfa, albo dwie Nierozłaczki, ale wtedy będa zajęte sobą a nie tobą. to dobrze, że będą zajęte same ze sobą :evil_lol: będe miała więcej czasu dla psa:eviltong: Quote
e.v.a Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 o tak Nimfy sa super śliczne:loveu: :multi: ja mam :multi: ja mam :multi: nawet zdiecia byly niedawno u nas:cool3: luthien kup i jedna i 2 i bedzieszmialam 3 papużki:cool3: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='evaxon']o tak Nimfy sa super śliczne:loveu: :multi: ja mam :multi: ja mam :multi: nawet zdiecia byly niedawno u nas:cool3: luthien kup i jedna i 2 i bedzieszmialam 3 papużki:cool3: chętnie, ale wydaje mi się, że klatke mam za małą:hmmmm: chociaż niewiem...ale wole chyba 2:evil_lol: Quote
bonita Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='*luthien*']a moja się juz trzyma dobre kilka lat bez drógiej ;). A co do nazwy to wcale tak nie jest... nierozłączka czerwonogłówka nie lubi innych papug w klatcel, a czarnogłówka lubi. Miałam dwie odmiany... samca czerwonogłówki i samiczke czarnogłówki. Powinno być tak, że czerwonogłówka zadziobałaby czerwonogłówke, no ale samiec nie zadziobie samicy. Podobno w przyrodzie jest tak, przynajmniej u papóg, że to samice są takie zadziorne:evil_lol:. Po prostu miałam niedobraną parę:evil_lol: ROZUMIECIE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: to dobrze, że będą zajęte same ze sobą :evil_lol: będe miała więcej czasu dla psa:eviltong: Chyba ze tak, to moze ja zle trfiłam:-( Z tymi samicami to prawda miałam jedna taką Falistą co każdemu poczciwemu papuziowi:mad: , a potem klatkę otwarła i fru papuzek odfrunał a my do sklepu po nowego:p . Quote
misiaczek Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='*luthien*'] Co za tyłeczek ;). Ciekawe na co ona się tak wypina :evil_lol:. Luthien,jak zwykle foteczki super. Quote
nathaniel Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 A bo u mnie na "wsi" to chyba tylko denta stixi są i jakieś takie zielone. A jak pachną te z rolaya? Bo detna pachną troszkę czymś wędzonym i się Buni to podoba :cool1: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='bonita'] Chyba ze tak, to moze ja zle trfiłam:-( Z tymi samicami to prawda miałam jedna taką Falistą co każdemu poczciwemu papuziowi:mad: , a potem klatkę otwarła i fru papuzek odfrunał a my do sklepu po nowego:p . hahah, a zakochała się w jakimś księciu, przed którym klatki nie otworzyła?:D Co za tyłeczek ;-). Ciekawe na co ona się tak wypina :evil_lol:. Luthien,jak zwykle foteczki super. dzięki:oops:. Wypina się oczywiście do kamery:D Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='nathaniel']A bo u mnie na "wsi" to chyba tylko denta stixi są i jakieś takie zielone. A jak pachną te z rolaya? Bo detna pachną troszkę czymś wędzonym i się Buni to podoba :cool1: to też pachnie wędzonym:D:D:D...dokładnie:lol: Quote
leemonca Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 *luthien* - a może taką papużkę? albo może raczej - p a p u g ę :cool3:, bo to ara, ale jest śliczna i mądra Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='leemonca']*luthien* - a może taką papużkę? albo może raczej - p a p u g ę :cool3:, bo to ara a doczytałaś poprzednie strony?:razz: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='*luthien*']No dobrze.... Kupuje za kilka dni drógą papuge. Tylko pomóżcie mi wybrać kolor:cool3: kandydat nr.1 bardzo przystojny, w sam raz dla czarnej baby:evil_lol: kandydat nr.2 Ach ta zieleń skrzydeł i soczyście cytrynowy brzuch... powali każdą damę:loveu: kandydat nr.3 Skoro papuga przyzwyczaiła się do swojego odbicia w lustrze to może odbicie wprowadzić na real?? to może przypomne kandydatów;) Quote
malawaszka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 o nieee papuzi temat - ja głosuję za 2 a ja choruję na Żako, ale chyba nigdy nie kupię papugi za TAKĄ kasę :shake: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='malawaszka']o nieee papuzi temat - ja głosuję za 2 a ja choruję na Żako, ale chyba nigdy nie kupię papugi za TAKĄ kasę :shake: a właśnie, że taaak!:razz: . Ja też ostatnio na nią chorowałam ale się wyleczyłam:p Quote
malawaszka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 co Cię wyleczyło? bo mnie jak narazie tylko brak kasy :lol: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='malawaszka']co Cię wyleczyło? bo mnie jak narazie tylko brak kasy :lol: moja jedna papuga, która wrzeszczy po nocach:evil_lol: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='Loona'] Ta podoba mi się najbardziej :) no i ona zwyciężyła;) Quote
malawaszka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 :evil_lol: na to już mam receptę - papugę bym miała dopiero po wyprowadzce na wieś, a tam papuga w salonie na dole, a sypialnie na górze i niech wrzeszczy :evil_lol: Quote
Mi. Posted August 17, 2006 Author Posted August 17, 2006 [quote name='malawaszka']:evil_lol: na to już mam receptę - papugę bym miała dopiero po wyprowadzce na wieś, a tam papuga w salonie na dole, a sypialnie na górze i niech wrzeszczy :evil_lol: a jak otworzy klatke i wyfrunie na góre?:razz: Quote
malawaszka Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='*luthien*']a jak otworzy klatke i wyfrunie na góre?:razz: no aleś wymyśliła :mad: a jak tak zrobi to zamkne w piwnicy :evil_lol: bardzo fajne przeróbeczki :klacz: Quote
Recommended Posts