Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Jakie cicho! :angryy: Jak nie kupisz 2 to nie bede tu wchodzić!! :mad: ŻARTUJE :D:D:D::D jak szybko zmnieniasz zdanie:D:evil_lol:

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O papuzkach gadacie:cool3: . To ja głosuję na Nimfę!
Nierozłączki są fajne ale w parze już sama nazwa o tym mówi sama nie pożyje długo, przynajmniej tak było u nas kiedy jedna zdechła druga niedługo potem:-( . A Nimfy są świetne i to takie większe ptaki są, zawsze chciałam Nimfę to taka miniaturka Kakadu:loveu: . ostatnio taka wylądowała nam na dachu, ale nie dała się złapać:shake: i odleciała, pewno marny jej los.
Nimfa tylko Nimfa, albo dwie Nierozłaczki, ale wtedy będa zajęte sobą a nie tobą.

Posted

[quote name='bonita']O papuzkach gadacie:cool3: . To ja głosuję na Nimfę!
Nierozłączki są fajne ale w parze już sama nazwa o tym mówi sama nie pożyje długo, przynajmniej tak było u nas kiedy jedna zdechła druga niedługo potem:-( . A Nimfy są świetne i to takie większe ptaki są, zawsze chciałam Nimfę to taka miniaturka Kakadu:loveu: . ostatnio taka wylądowała nam na dachu, ale nie dała się złapać:shake: i odleciała, pewno marny jej los. a moja się juz trzyma dobre kilka lat bez drógiej ;). A co do nazwy to wcale tak nie jest... nierozłączka czerwonogłówka nie lubi innych papug w klatcel, a czarnogłówka lubi. Miałam dwie odmiany... samca czerwonogłówki i samiczke czarnogłówki. Powinno być tak, że czerwonogłówka zadziobałaby czerwonogłówke, no ale samiec nie zadziobie samicy. Podobno w przyrodzie jest tak, przynajmniej u papóg, że to samice są takie zadziorne:evil_lol:. Po prostu miałam niedobraną parę:evil_lol: ROZUMIECIE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Nimfa tylko Nimfa, albo dwie Nierozłaczki, ale wtedy będa zajęte sobą a nie tobą.
to dobrze, że będą zajęte same ze sobą :evil_lol: będe miała więcej czasu dla psa:eviltong:

Posted

o tak Nimfy sa super śliczne:loveu: :multi: ja mam :multi: ja mam :multi: nawet zdiecia byly niedawno u nas:cool3:

luthien kup i jedna i 2 i bedzieszmialam 3 papużki:cool3:

Posted

[quote name='evaxon']o tak Nimfy sa super śliczne:loveu: :multi: ja mam :multi: ja mam :multi: nawet zdiecia byly niedawno u nas:cool3:

luthien kup i jedna i 2 i bedzieszmialam 3 papużki:cool3: chętnie, ale wydaje mi się, że klatke mam za małą:hmmmm: chociaż niewiem...ale wole chyba 2:evil_lol:

Posted

[quote name='*luthien*']a moja się juz trzyma dobre kilka lat bez drógiej ;). A co do nazwy to wcale tak nie jest... nierozłączka czerwonogłówka nie lubi innych papug w klatcel, a czarnogłówka lubi. Miałam dwie odmiany... samca czerwonogłówki i samiczke czarnogłówki. Powinno być tak, że czerwonogłówka zadziobałaby czerwonogłówke, no ale samiec nie zadziobie samicy. Podobno w przyrodzie jest tak, przynajmniej u papóg, że to samice są takie zadziorne:evil_lol:. Po prostu miałam niedobraną parę:evil_lol: ROZUMIECIE?:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

to dobrze, że będą zajęte same ze sobą :evil_lol: będe miała więcej czasu dla psa:eviltong:
Chyba ze tak, to moze ja zle trfiłam:-( Z tymi samicami to prawda miałam jedna taką Falistą co każdemu poczciwemu papuziowi:mad: , a potem klatkę otwarła i fru papuzek odfrunał a my do sklepu po nowego:p .

Posted

[quote name='bonita'] Chyba ze tak, to moze ja zle trfiłam:-( Z tymi samicami to prawda miałam jedna taką Falistą co każdemu poczciwemu papuziowi:mad: , a potem klatkę otwarła i fru papuzek odfrunał a my do sklepu po nowego:p .
hahah, a zakochała się w jakimś księciu, przed którym klatki nie otworzyła?:D

Co za tyłeczek ;-).
Ciekawe na co ona się tak wypina :evil_lol:.
Luthien,jak zwykle foteczki super.
dzięki:oops:. Wypina się oczywiście do kamery:D

Posted

[quote name='nathaniel']A bo u mnie na "wsi" to chyba tylko denta stixi są i jakieś takie zielone.
A jak pachną te z rolaya?
Bo detna pachną troszkę czymś wędzonym i się Buni to podoba :cool1: to też pachnie wędzonym:D:D:D...dokładnie:lol:

Posted

[quote name='leemonca']*luthien* - a może taką papużkę?

albo może raczej - p a p u g ę :cool3:, bo to ara a doczytałaś poprzednie strony?:razz:

Posted

[quote name='*luthien*']No dobrze.... Kupuje za kilka dni drógą papuge. Tylko pomóżcie mi wybrać kolor:cool3:

kandydat nr.1

bardzo przystojny, w sam raz dla czarnej baby:evil_lol:

kandydat nr.2

Ach ta zieleń skrzydeł i soczyście cytrynowy brzuch... powali każdą damę:loveu:

kandydat nr.3

Skoro papuga przyzwyczaiła się do
swojego odbicia w lustrze to może odbicie

wprowadzić na real??

to może przypomne kandydatów;)

Posted

[quote name='malawaszka']o nieee papuzi temat - ja głosuję za 2

a ja choruję na Żako, ale chyba nigdy nie kupię papugi za TAKĄ kasę :shake: a właśnie, że taaak!:razz: . Ja też ostatnio na nią chorowałam ale się wyleczyłam:p

Posted

[quote name='malawaszka']co Cię wyleczyło? bo mnie jak narazie tylko brak kasy :lol: moja jedna papuga, która wrzeszczy po nocach:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']:evil_lol: na to już mam receptę - papugę bym miała dopiero po wyprowadzce na wieś, a tam papuga w salonie na dole, a sypialnie na górze i niech wrzeszczy :evil_lol: a jak otworzy klatke i wyfrunie na góre?:razz: