Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysza2 napisał(a):
Bo te boksiowe cioteczki tak już mają, dlatego ja się do nich doczepiłam jak rzep :):)

...:loveu:a ja chodzę za Myszą i Kapslem:loveu: i do Bilbusia.

Boksery bardzo źle znoszą i upały (ciepło też - wszystkie psy płaskonose) i zimno (brak podszerstka przy krótkiej sierści) . Na spacery chodziłam z butlą wody i małą miseczką lub siatką foliową do zagłębienia w ziemi).

Posted

andegawenka napisał(a):
...:loveu:a ja chodzę za Myszą i Kapslem:loveu: i do Bilbusia.

Boksery bardzo źle znoszą i upały (ciepło też - wszystkie psy płaskonose) i zimno (brak podszerstka przy krótkiej sierści) . Na spacery chodziłam z butlą wody i małą miseczką lub siatką foliową do zagłębienia w ziemi).

Ninuś jaką siatką foliową, jak taka siatka wygląda, ja chyba do tyłu całkowicie jestem.:oops::oops::oops: Moje nieraz grzebią dziurę w ziemi żeby się ochłodzić .....

Posted

Kapsel napisał(a):
Ninuś jaką siatką foliową, jak taka siatka wygląda, ja chyba do tyłu całkowicie jestem.:oops::oops::oops: Moje nieraz grzebią dziurę w ziemi żeby się ochłodzić .....

Czasami na spacer wychodziłam na chwilkę, nie wzięłam ani butli z wodą ani miski, to weszłam do sklepu poprosiłam o wodę niegazowaną i woreczek foliowi który zastąpił nam miskę;).

Tak samo na szlakach leśnych (gdy szlak odchodził o rzeki), wodę uzupełniałam w strumyku a woreczek przy sobie zawsze miałam w plecaku...

Posted

andegawenka napisał(a):
Czasami na spacer wychodziłam na chwilkę, nie wzięłam ani butli z wodą ani miski, to weszłam do sklepu poprosiłam o wodę niegazowaną i woreczek foliowi który zastąpił nam miskę;).

Tak samo na szlakach leśnych (gdy szlak odchodził o rzeki), wodę uzupełniałam w strumyku a woreczek przy sobie zawsze miałam w plecaku...

Robiłaś tak jak prawdziwa mama, która idzie z dzieckiem na spacer. Oj Ty nasz Aniołku,:calus: żeby choć 1/3 ludzi taka była, psiaki miałyby jak w niebie :p

U nas pada, moje pewnie chrapią, ciekawe co Bilbuś w taką pogodę robi :razz:

Posted

Kapsel napisał(a):
Robiłaś tak jak prawdziwa mama, która idzie z dzieckiem na spacer. Oj Ty nasz Aniołku,:calus: żeby choć 1/3 ludzi taka była, psiaki miałyby jak w niebie :p

U nas pada, moje pewnie chrapią, ciekawe co Bilbuś w taką pogodę robi :razz:
- taka była Kara - wszystkich kupiła...

w biurze wiatrak chłodzi, nie ma czym oddychać....upał, ale podobno też ma padać....

Posted

[quote name='maja602']Witam. Wczoraj zrobiłam dla Bilbo trochę ogłoszeń. Niektóre jeszcze nie aktywne. Jeżeli się podoba tekst, to proszę wykorzystywać i umieszczać na innych stronach.
http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Bilbo,46240
Maju602, :calus:dziękujemy :cool2::cool2::cool2:

Bilbuś z tymi zębolami rozwala człowieka. Na pewno się komuś spodoba:cool3::cool3::cool3: MUSI!!!!

A ja przy okazji zaprosze ciotunie na bazarek dla Zeuska z mojego banerka.
Bilbuś nie obrazisz się???
http://www.dogomania.pl/threads/190465-Bazarek-dla-Zeusa-zbieramy-na-operacj%C4%99!-Do-14.08

Posted

dziekujemy za ogloszenie :)

tylko ta ugodowosc mnie w oczy zaklula ;) bo w schronie on zawsze rzadzil w kojcu ;)
wiadomo,ze schron zmienia, ale to jak dla mnie typowo boksiowy temperament :)

odziewdzilam bazarek i niestety ja nic nie wybiore :(
a kto ma synka osmiolatka? :)

Posted

kora78 napisał(a):
dziekujemy za ogloszenie :)

tylko ta ugodowosc mnie w oczy zaklula ;) bo w schronie on zawsze rzadzil w kojcu ;)
wiadomo,ze schron zmienia, ale to jak dla mnie typowo boksiowy temperament :)

odziewdzilam bazarek i niestety ja nic nie wybiore :(
a kto ma synka osmiolatka? :)

Albo wnuczka :D

Cioteczki, kto wgra filmik z Bilbusiem :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::modla::modla::modla:

Posted

Olena84 napisał(a):
Kto umie wstawiać filmiki prosba, niech wstawi na watek, zebysmy wszyscy zobaczyli.

ja niestety nie umeim ale tez bym chetnie obejrzała.
Ciotki kto rzuci Bilba w siec?

Posted

hej, ja tu z takim nietypowym pytankiem wpadłam :)
nie szukacie przypadkiem transportu na trasie skierniewice-bogatynia dla jakiegos zwierza? (po drodze łódź, wrocław, bolesławiec i okolice do kilkudziesięciu km)

Posted

[quote name='sylwiaso']jak go wpusciłam na "plac zabaw" to oszalał z radości, skakał jak koza :) nie wiedziala xo ze soba robic z tej radosci, do opon nie dochodził bo zajoł sie ta lina, wielka radosc zobaczyc to wszystko[/QUOTE

Kochana widze ze u Ciebie psiak ma jak u Pana Boga za piecem:) jaki szczesliwy!!!! az milo popatrzec:))))))) pozdrawiam Sylwucha:)

Posted

agaga21 napisał(a):
hej, ja tu z takim nietypowym pytankiem wpadłam :)
nie szukacie przypadkiem transportu na trasie skierniewice-bogatynia dla jakiegos zwierza? (po drodze łódź, wrocław, bolesławiec i okolice do kilkudziesięciu km)

pisz Agata na transportowych a jak nikt nei odpowiada do do Zuzi (moze akurat coś jej do hotelu jedzie) albo do Giselki ona przeciez tez ma liczne psy

Posted

kizimizi napisał(a):
pisz Agata na transportowych a jak nikt nei odpowiada do do Zuzi (moze akurat coś jej do hotelu jedzie) albo do Giselki ona przeciez tez ma liczne psy

pisałam już na transportach. szukam dalej ;)

Posted

ciotki godzine gadalam z Sylwia przez tel :) ale to fajowa babka, mowilam Wam juz? :)
Sylwii po burzy neta odcielo, az sie trzesie,ze nic napisac nie moze, bo w nalog wpadla i tz juz jej zaczal tez o to glowe suszyc ;)

dzis dojechala do Sylwii inna nasza sunia, jeszze sie z nia Bilbo nie zna. nie bylo czasu, bo Sylia byla na pogrzebie pol dnia. przyjechal tez jeden kolega z lodzkiego schronu, niezbyt mily dla psow, a dla ludzi przytulak to tez ma czas na aklimatyzacje, zanim sie zapoznaja. poki co pieski chodza na spacerki osobno

co sie dowiedzialam, staw Sylwii jest zarosniety po powodzi i wejscie jest zabagnione, przed oczyszczaniem jeszcze, dlatego tam z psiakami sie teraz nie chodzi, bo upapraja sie cale. Bilbo lubi zabawy pilkami, zabawkami, patykami. Na koty u sasiadow w ogole uwagi nie zwraca, a byla ich tam masa.
Jak do domu wszedl wtedy to nie chcial podejsc a wolania Suywii, zziajany lezal tylko na kaflach. Ale jutro pojdzie do domciu na probe :) i fotki domowe beda

Z suniami poznanymi Bilbo sie super dogaduje, bawic sie by tylko z nimi chcial. A najardziej kocha ten sznur swoj ulubiony, szarpie go i mocuje sie z nim.

Czeka go kapiel i wizyta u weta kontrolna, po wekendzie. Zazwyczaj czysciutki, nie zalatwia sie w kojcu, tylko raz sie zdarzylo.

co by tu jeszcze....
no Sylwia zakochana w psiaku, a dziewczyna ma serce na dloni :D

Posted

Jestem Boże myślałam,że zwarjuje bez internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wy coś piszecie a ja nie mogę wejść i zobaczyć i nic napisać straszne to jest.Dziękuje Koruniu za pochlebne zdanie i Ty też jesteś super kobitka!!Bilbuś wrócił ze spacerku i leży koło budki pozdrawia cioteczki!!!!!!!!!!!!