_Goldenek2 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Karma pedigree to totalne świństwo. Może zaszkodzić zdrowemu psu, a bezwzględnie nie wolno jej podawać psiakowi z problemami żołądkowymi. Z wetem bym poczekała parę dni. Pies jest na razie w stresie. I błagam: nie puszczajcie go luzem. 20 m linka załatwi sprawę. Pamietajcie, aby pies miał zawsze adresówkę. Quote
Agnezia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Co do Pedrigree niestety muszę się zgodzić. Temat tej karmy wałkowany był wiele razy. I wielokrotnie wyliczano że nie ma dużej różnicy w cenie między tą karmą a lepszymi karmami. Quote
andegawenka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Karma pedigree to totalne świństwo. Może zaszkodzić zdrowemu psu, a bezwzględnie nie wolno jej podawać psiakowi z problemami żołądkowymi. Z wetem bym poczekała parę dni. Pies jest na razie w stresie. I błagam: nie puszczajcie go luzem. 20 m linka załatwi sprawę. Pamietajcie, aby pies miał zawsze adresówkę. ..podpisuję się z wykrzyknikami... Quote
Mysza2 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 _Goldenek2 napisał(a):Karma pedigree to totalne świństwo. Może zaszkodzić zdrowemu psu, a bezwzględnie nie wolno jej podawać psiakowi z problemami żołądkowymi. Z wetem bym poczekała parę dni. Pies jest na razie w stresie. I błagam: nie puszczajcie go luzem. 20 m linka załatwi sprawę. Pamietajcie, aby pies miał zawsze adresówkę. Ja też się podpisuję i co do Pedigree i co do tego żeby go jeszcze absolutnie nie puszczać luzem !!!!!!!!!!. Quote
sylwiaso Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Bóg Wam zapłać za dobre rady!!!ludziom kit wciskają i badziewie sprzedają!!!dziewczyny ja mam karmę dla moich psów nazywa się Husse orginalna szwedzka czy to będzie dobra dla Bilbusia? podpowiedzcie mi jaką mam kupić dla niego.Ja Was przepraszam,bo myślałam,że puszeczki z mięskiem wczoraj będą dobre.Ja mu zaraz ugotuję kleik tak jak mówiłaś kora78 wysyłam zdjęcia ze spacerku!!!pozdrowienia od Bilbusia i od nas Quote
Mika31 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 wpłaciłam mój datek moje jamole jedzą Royal Canin albo coś na E Quote
_Goldenek2 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Pewno Eukanuba... Super karma, ale psy niezbyt chętnie ja jedzą, bo nie ma tych dodatkow zapachowych, Gdy mój pies miał problemy żołądkowe zawsze mu dawałam gotowane (ryż mocno rozgotowany z dużą ilością marchwi rozgotowanej i kurczakiem bądź indorem. I uwierzcie - nie wychodzi drożej niż dobre karmy.... Tylko trochę roboty więcej :) Quote
Mika31 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 moje raz na tydzień mają gotowane bez soli z warzywami serce wieprzowe i raz w tygodniu gotuje pierś kurczaka Pik lubi jak dodam makaronu Maks je mięsko z suchą karmą.Mam pytanie moje psy kochają karme dla kotów saszetki.dokarmiam koty i kiedyś zostawiłam miseczki i moje psy je dopadły teraz jak poczują że szykuje to dostają kuku Quote
kora78 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 pieski poschroniskowe powinny byc wlasnie z tydzien na tej marchwiance trzymane, aby uregulowac prace przewodu pokarmowego. ryz i marchew ma wlasciwosci zestalajace. z kurczaka ja kupowalam cwiartki i gotowalam, obieralam. albo tez skrzydelka, na jakich zupy sobie gotuje, dla psiakow szly. nie przesadzajmy, ze hotel ma royalem karmic, czy eukanuba, koszt wtedy bylby za miesiac hotelowania chyba z 500zl. wystarczy spokojnie Purina Dog Chow, Nutro, o tej szwedzkiej Husse tez cos slyszalam, ale niewiele warto tez kupowac w necie worek suchej karmy 15kg za okolo 100zl dla srednich psow. czy jakis hotel sie jawnie wypowiadal na dogo, jakiej dokladnie karmy uzywa? mnie sie wydaje, ze hotele to pomijaja... Quote
Agnezia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 zacznijmy może od ryżu:) A jak biegunki znikną możemy pomyśleć o karmie. Tak żeby Sylwiaso nie zbankrutowała i Bilbo miał porządną karmę. Dlatego właśnie mówię rc i eukanuba jest droga. Ale można znaleźć coś lepszego niż pedigree a nie zbankrutować. Jak jest z innymi hotelami nie mam doświadczenia za dużego. U Megi pamiętam że była to purina dog chow i chyba właśnie w takim przedziale cenowym powinniśmy szukać. Quote
Mika31 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 moje jedzą royal bo to jamniki i nie jedzą tyle co duży pies Quote
Mysza2 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Moja sunia duża więc na Royala mnie nie stać. Ja daję Purinę dog chow, kupuję w internecie ( 2 worki po 15 kg płacę za obydwa niecałe 200 zł). 1 worek starcza mi na miesiąc. Raz w tygodniu (czasem 2) kurczak albo z warzywami i ryżem. Jeśli skrzydełka albo takie porcje z półudek to zbieram zawsze tłuszcz z wierzchu bo jest go za dużo niestety. Quote
Kapsel Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Cioteczki nacieszyłyśmy się co niemiara. Ja dziś kaca mam, :evil_lol: ale trzeba się wziąc do roboty i prosić kolejne dobre duszyczki o deklaracje. Same wiecie, że to bardzo ważne! Bilbuś trafił do cudownego hoteliku, a my się musimy wywiązać z zobowiązań wobec niego. Cioteczki Kochane, prosimy o deklaracje :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Kapsel Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Maja602 :loveu::loveu::loveu: napisała mi na pw, że postara się wpłacić jakąś kwotę na Bilbusia. Nie zdecydowała jeszcze czy będzie to wpłata jednorazowa, czy deklaracja stała. :multi::multi::multi: Czekamy więc na odpowiedź Mai :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Szarotka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 No prosimy wplacac i sie cieszyc razem z Bilbo. Quote
Kapsel Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Bilbuś tak ładnie prosi o deklaracje :modla::modla::modla: Quote
ageralion Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Z niedrogich karm polecam Boscha (12kg ok 100zl), moja jadla ja bardzo chetnie i slicznie blyszczala jej siersciucha.... Quote
andegawenka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 :oops:...eeeee, przepraszam....przegapiłam konto czy skasowałam na pw:oops::oops: Quote
Agnezia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Nawet taniej można kupić 15 kg worek:) http://www.krakvet.pl/bosch-adult-15kg-p-1034.html 15 kg-93 zł w przypadku hoteliku może się opłacać kupować więcej http://www.krakvet.pl/bosch-adult-2x15kg-p-10866.html 30 kg - 169zł http://www.krakvet.pl/bosch-adult-maxi-15kg-p-1037.html 15 kg-98 zł Też "jedliśmy" tą karmę. Było ok. Egonowi całkowicie pasowała, Gabi niby też ale lepsze kupy były po Eukanubie więc wróciliśmy. Quote
sylwiaso Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 oto cudowny, radosny i bardzo szczesliwy Bilbo na swoim pierwszym rodzinnym spacerku :) : Dziekuje za pomoc we wklejaniu zdjec teraz bede sie dzieliła z wami chwilami szczescia naszych psiaków :) Quote
sylwiaso Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jeszcze dziś może nie wie o co chodzi,myśli gdzie jestem?Dziewczyny zrobię wszystko,aby przez ten krótki czas miejmy nadzieję!!!!!!!!!!!!!!Bilbunio będzie miał u nas dobrze!!! Quote
Mysza2 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Jak widać wyżej on już ma u ciebie dobrze :multi::multi::multi::multi: Quote
sylwiaso Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Dziękuję WAM bardzo za wsparcie!!!!!!!!!!!!!! dopiero zaczynam i chciałabym,aby mi to wyszło jak najlepiej.Bardzo Was prosze kontrolujcie mnie i podpowiadajcie gdybyście coś widziały nie tak.Wszystko co robicie dla tych kochanych psiaków to WIELKA SPRAWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts