Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykro mi , ze "zaburzę" Waszą radośc , ale musze to napisać :
jesli Bilbo "rzadzi" w kojcu i gryzie sie przez kraty z sąsiadem - nie jest dobrym pomysłem dawanie go do domu gdzie jest samiec w sile wieku - moga byc poważne problemy, Powinien raczej trafić do domu gdzie będzie jednym psiakiem lub bedzie z sunią. Młody bokser i młody , zadziorny "prawie bokser" moga stworzyć "mieszankę wybuchową". Ani jeden , ani drugi nie da sobie "dmuchać w kaszę" .
A domku p. Bożeny nie musicie sprawdzać - gwarantuje za ten domek .M.
ps.jak Bilbo do dzieci ?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie znamy bilbo do dzieci
Bilbo nie gryzie sie przez kraty z sasiadem, tylko rzadzi jednym psem w swoim kojcu, nie dopuszczz go do krat, aatakuje dy ta ten chce podejsc na widok ludzia.

Tez sie kbawiam jego dominacji przy drugim boksiu, nie wiedzialam, jaki jesttenna ds u pani. Chyba tylko rozmowa pomkze cos rozwiklac, ustalic, zadzwonie jutro lub pojutrze

Prosze o linka do boksiowej skarpety, ma ktos? Jak to znalezc?

Posted

kora78 napisał(a):
Kizi, jaki pies obok? Na focie nie widac. Chodzi ci o tego rudego? Czy tego nowego wielkiego onkowatego?-a propos, jak ten nowy sie tam zachowuje? Walczy z bilbo??

Ciotki dajcie linka do watku tego pieska pani bozeny. Nie dzwonila dzis nic... Mam czenkac, czy co?. Co z hotelem? Deklaracji zero.....

Pies taki zcarny, duży onkowaty.
One ogolnie sie w tym boksie gryza jak sie podejdzie blizej ale jak sie odejdzi to jest spokoj.
Wydaje mi sie ze to całkiem normalne ne psy ze schronisk i bym nie oceniała na tej podstawie Bilba charakteru.
Jednak to co pisze wyzej Faro ma sporo prawdy

Posted

Nie chcę być złym prorokiem, ale .......
Bilbo walczy o względy człowieka usiłując zdominować pozostałe towarzystwo - w tej sytuacji nawet mam watpliwości co do domu z sunią - jedyna nadzieja, ze będzie gentelmenem i suni nie bedzie atakował (chociaż trudno przewidziec) . Może sie skończyc na koniecznosci izolowania non-stop psiaków .

Bilbo wchodząc do jakiegokolwiek domu - będzie sie starał zawładnąć względami człowieka - jesli będzie taka koniecznośc - nawet walcząc o nie. Jesli trafi do domu gdzie będzie pies o równie silnym charakterze - na bank dojdzie do walki i.... albo jeden "odpuści" i podporządkuje sie , albo walki będą przy kazdej sposobności .
Bilbo raczej - przyzwyczajony do walczenia o swoje- nie zechce odpuścić. Ponadto wnioskuję czytając ten wątek -że Bilbo jest raczej "mało wychowany" - trudno więc może byc zapanowac nad nim gdy sie "nakręci" na walkę .
Jemu przydałby sie dom gdzie będzie jedynym psem i gdzie ktos go nauczy "ogłady" ,troche wychowa i nau przygotowując do adopcji . Inaczej będzie wracał .

Posted

z ta koniecznoscoa walki o wzgledy nie do konca sie zgodze bo psy ze schronisk podbiegaja do kraty gdy idzie zclowiek i niekoniecznie wszystkie z nich mysla "zobacz mnie, zabierz mnie, tu ejstem!". Czesc z nich biegnie bo biegną pozostałe i po prostu robią to samo. A ze krata jest zawzse niewielka a psich mord duzo to i u zaczepki nei trudno bo ktos na kogos nadepnie, ktos na kogos skoczy.
Nie wiem czy za kazdym razem w psim mozgu siedzi "musze sie pokazac jako pierwszy i lepszy i dlatego ugryze tego co ejst obok". raczej nei, co by potwierdzało dlaczego spy agresywne sa zawsze 1 a jak sie poda raeke to wycofuja sie ale az im piana z pyska kapie.

Ja mysle, ze ejsli ta osoba (o ktorej wyzej piszecie) ma u siebie w domu duzego, neikastrowanego psa to z Bilbem moze byc wesoło. To nie moj Astul co by sie kładl na sama mysl kontaktu z innym psem (a tym zachowaniem tez prowokował bojki). Trzeba koniecznie odwiedziec ta pania, zobaczyc co to z apies, jaki ma z nim kontakt i wtedy mozemy wyrokowac.

Posted

Dokładnie, nie ma co wyrokować z góry. Ja mam dwa samce, jednego dominanta alfa, a drugiego też z niezłym charakterkiem i przeżyły razem wiele lat. Były spięcia, ale z czasem im przeszło. Równocześnie mam też dwie sunie, jedną małą drugą dużą na początku też ta duża przygniatała Tosię, a teraz jest odwrotnie :)
Trzeba wszystko zbadać i zobaczyć.

Posted

Witam, jestem wlasnie wrocilam, widze ze male zmiany -jakis nowy DT pojawil sie wiec prosze o info co z tym DT w Łowiczu... Teraz muszę odespać... w gore psiaku!!!!!!:)

Posted

ciotki ja nic nie ruszylam
przepraszam bardzo. dalam plame. odpadla na te dni od wszelkich psow totalnie. jutro sie poprawie. zadzwonie do pani.ale skoro sama sie nie odzywa, to pewnie nie ma co na ten dt liczyc

a do tego 20stego hotel mial spokojnie na bilbo czekac. deklaracji oprocz merty, zero. dlaczego?
ciotki rozsylajcie wtek i prscie o kase!!!

napisalam na watlu skarpety boksiowej te pare dni temu i cisza.
sos boksiom to nasza jedyna nadzieja, bo pomoc wciaz oferuja. ide pisac do nich

Posted

dzwonilam do pani i niestety zle wesci dla bilbo. pani zdecydowala sie wziasc na dt sunie z Sos po sterylce obawiajac sie 2 samcow trzymac. ale pani ma na mysli jeszcze 2 znajomych, ktorych zapyta, czy przygarna bilbo, bo ludzie zaboksiowani byli w przeszlosci. pani sie odezwie, jak cos ustali

czli zbieramy kase na hotel ciotki!! prosze o rozsylanie watku

Posted

na stronie SOS bedzie robiona zbiorka pieniedzy na hotel Bilbo :)

musze sie dowiedziec, jak z tymi uzbieranymi pieniedzmi w boksiowej skarpecie, bo kasa wisi w eterze nieuzywana, a Bilbo musi wyjsc ze schronu!

Posted

cytuje z watku boksiowej skarpety: wypowiedz Soemy :

Napisał kora78
"w gore moje pytania podniose, pies boksiowaty szuka wsparcia w hotelowaniu, dni uciekaja, hotel mu ucieknie i nadal bedzie w schronie marnial
Soema edytowala 1 post po moim wpisie, a nic tu nie odpisala... co robic??"

Pies jest delikatnie boskiowaty, pomoc idzie tylko na fakturę, a całego pobytu mu nie opłacimy.
Te pieniądze czekają na pomoc bokserom spoza skrzydeł fundacji jednej, czy drugiej, bo i takie boksery są, czy to potrzebują pomocy z karmą, czy w opłaceniu transportu. Pieniądze z konta fundacji nie przepadną, mogą być wykorzystane kiedy zajdzie taka potrzeba.
Jeśli uda się Wam zdobyć fakturę na 100zł to dostaniecie wsparcie, chyba że młody potrzebuje specjalnej karmy np.

Jutro wiec dzwonie do Brzozowego Lasu i pytam o mozwliosc wystawienia faktury. Jesli wszystko pojdzie ok, to mamy:
100zl boksiowa skarpeta
30zl marta0731
20zl kora78 jednorazowo

kto dorzuci sie?
ciotki rozsylajcie watek!!! bo nawet w tym najlepszym razie brakuje deklaracji stalych na polowe wysokosci oplaty hotelowej!

Posted

dzieki Kapselku!!!!!!!! :) :) :) super :)

dodalam do 1 posta wszelkie nowosci

Soema pisze, ze 100zl na hotel daja ze skarpety jednorazowo

Sos bokserom pisze, ze deklaruja oplacic miesiac zamieszkiwania Bilbo w hotelu :) super, co??

tu i tu tzeba faktury, dzwonie do hotelu pytac o fakture, ale tel jest poza zasiegiem akurat, sprobuje pozniej

CIOTKI PROSZE ROZSYLAC BILBO o pooc finansowa

Posted

Super, że są oferty pomocy. Ale jeśli nie będzie deklaracji stałych to chyba nie ma co Bilbo wyciągać. Bo co zrobimy za miesiąc? Wysyłanie pw przynosi marny skutek. Czemu? Krew się nie leje, pies nie jest zagłodzony, nie ma zagrożenia życia, więc pomagać nie trzeba...

Posted

Agnezia napisał(a):
Z tymi remontami masz rację:) Sama remontuję :)

Z tymi remontami to ja się niestety zgadzam... Pracuję w hurt.bud. i mam taki młyn w pracy, ze wieczorem nawet nie mam sily kompa odpalić...:shake: i przez to też dogo zaniedbuję...:shake:

Kora to ja w koncu nie rozumiem: od sos 100zł to stale czy jednorazowo?

Posted

No dziewczyny, pytałam ile Wam brakuje na ten drugi miesiąc!Bo ja też chce od nas coś Bilbo dołożyć nie jestem tylko właścicielką hotelu,ale i dogomanką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p

Posted

I bardzo dziękuje za taką piękną reklame-''cudnego hoteliku"bardzo dziękuję.Zaadoptowałam Babunie i mam z nią zdjęcia na forum wątek-starsze psiaki z Marmurowej....widać na zdjęciu mnie i Babunie,a za skalniakiem widać hotelik i plac zabaw zobaczcie!pozdrawiam