Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
No....jak to?Przeciez Aga-ta napisala trzy posty wyzej....Lolka jest u niej.....i nigdzie sie dalej nie wybiera;)

Widziałam na włase oczy!!! Widziałam i napisała!!!
Agato...poważnie już Loleczka w domku na stałe u Ciebie?
Agato...na prawdę????

Posted

Aga-ta napisał(a):
tak, dokladnie - Lola ma juz dom:) i moge sie nia teraz zajmowac u siebie:)

Dziekuje bardzo wszystkim za pomoc:)

Agato...uduszona jesteś...uduszona z uścisku!!! Tak bardzo się cieszę, a ci,którzy nie wykorzystali szansy by mieć taką wspaniałą przyjaciółkę niech w brodę sobie plują!!! Jesteś zaściskana!!!

Wurzucam Loleczkę z ogłoszeń!!! Wywalam z hukiem!!!
Już ma swój domek!!!

Posted

mam problem z karma dla Lolki. Dziewczyny, moze bedziecie miec jakis pomysl i cos doradzicie. Jak wzielam Lolke do siebie mialam w domu Acane Grasslands i psica wlasnie to dostawala, ale nie za bardzo podchodzilo jej to smakowo, wiec mieszalam jej to z puszka Evangersa i wtedy znikalo w mig. Musze przyznac, ze karma byla bardzo dobrze tolerowana i nie bylo zadnych sensacji zoladkowych (mimo, ze w hotelu jadla Purine i przeszla na Acane bez stopniowego przestawiania). Gdy konczyla sie acana kupilam jej Royala Gianta Juniora (jak zalecil lekarz-na odkarmienie) i stopniowo dosypywalam do Acany po 2 dniach pojawil sie problem, Lolka dostala biegunki i teraz nie wiem co robic, czy wrocic do Acany, czy dac jej czas na przystosowanie sie, bo karme wciana z wielka checia nawet bez "wspomagaczy":) Gotowane jedzenie niezbyt jej podeszlo, ja gotuje swoim pozostalym psom, a karme sucha maja jako dodatek.
Macie jakis pomysl?czy karmicie swoje benki/psiaki?

• 1 month later...
Posted

Piękne fotki pięknej dziewczyny we wspaniałym domu!!!
Szczęśliwej Loli...dzięki Agata...jak karmisz małą?
Sory,że nie napisałam nic wcześniej...los wiele poplącze,udało mu się nieźle...
Moja odpowiedź nie będzie też miarodajna...Berciczek ma dietę niskowęglowodanową...i oby nigdy nie była Loluni potrzebna.

Posted

jezeli chodzi o karme, to Lolka dostaje Acane dla duzych psow z puszka lub got. miesem. Zdecydowanie psica nie nalezy do lakomczuchow (tzn. swoja miche- 2xdziennie- zawsze wsuwa pieknie, ale to musi byc to co lubi, "byle czym" sie nie zadowoli:)) i udalo nam sie juz przybrac na wadze ok. 20kg:multi:

Posted

Aga-ta napisał(a):
jezeli chodzi o karme, to Lolka dostaje Acane dla duzych psow z puszka lub got. miesem. Zdecydowanie psica nie nalezy do lakomczuchow (tzn. swoja miche- 2xdziennie- zawsze wsuwa pieknie, ale to musi byc to co lubi, "byle czym" sie nie zadowoli:)) i udalo nam sie juz przybrac na wadze ok. 20kg:multi:

Nie martw się tym...tak beniuty lubią-jak coś im smakuje,to zjadają,ale też nie wszystkie należą do łakomczuchów...lubią przeleżeć większość dnia...przedrzemać,a więc zapotrzebowanie na energię nie jest nadmierne...a 20kg-no,no,to i tak ładnie przybrała! Uważaj,by w drugą stronę nie przesadzić...a pięknego psiaka zrobiłaś z Loluni...naprawdę cudnie wygląda!!!
Pozdrawiam...i tak jak cieszyłam się z tego,że u Ciebie zostaje,tak samo chętnie zaglądam do dziewczynki i z radością witam tak wyraźne zmiany...pięknienie...

Posted

ja tez sie ciesze, ze widac po niej juz zmiane:) i to nie tylko w wygladzie...wlasciciel hotelu kiedys stwierdzil, ze z Lolka jest niby wszystko fajnie, ale jest troche autystyczna i chyba rzeczywiscie na poczatku troche tak bylo, bo czasami zachowywala sie tak jakby w ogole nie potrzebowala czlowieka. Niby cieszyla sie zawsze, ale to bylo chwilowe, a potem juz zajmowala sie "swoimi sprawami", a na wolanie nie reagowala. Na ogladzinach u weta wyszlo, ze ma strasznie starte zeby, tak jakby gryzla siatke, wiec tak naprawde nie da sie okreslic jej wieku, ale z pewnoscia ma wiecej niz 3 lata. Z tych opini uklada sie taki obraz, ze dziewczynka musiala byc przetrzymywana w jakims zamknieciu i miala ograniczony kontakt z czlowiekiem, moze pilnowala jakiejs budowy - jezeli tak bylo to mogla odstraszac tylko wygladem, bo stroz z niej zaden, Poza tym charakter benka kaze jej kochac ludzi.
Na dzien dzisiejszy jest juz inaczej, chodzi za nami, sama domaga sie pieszczot i jest bardzo cierpliwa przy wszystkich zabiegach. Natomiast nie toleruje innych psow zza ogrodzenia:), natomiast na widok kota, kury, czy jakiegokolwiek drobiu przemienia sie w oka mgnieniu w psa mysliwskiego, a jaki ma sprint...dzis mialam probke, cale szczescie kicius juz u siebie w domu caly i zdrowy...ufff...
Wet wlasnie tez mi mowil, zeby nie przesadzac z dokarmianiem jej, wiec dastaje porcje wedlug swoich gabarytow i ruchu. Chodzimy 2xdziennie na spacery do lasu, a potem Lolka wraca z gigantycznymi glutami...niewiarygodne, ze jeden pies wytworzy takie ilosci slny:), ktore potem laduja na moich spodniach i szybie samochodu, a potem jak dopada miske z woda wszystko wlatuje do srodka i robi sie srednio gesta glutowa zupka:)

Posted

Hihihi...czytałam i zaśmiewałam się widząc mojego Bercika...glutki i zupka to nasza codzienność...a pseudo autyzm,też nieco znamy- tak sobie myślę,że jest to sposób tych gigancików by się całkowicie nie załamać gdy nie mają kogo kochać...takie kierowane nie zauważanie człowieka...rodzaj wyparcia tej potrzeby by nie zostać jeszcze mocniej zranionym...by przetrzymać...

Nie znam bardziej uzależnionego od bliskości psychicznej z człowiekiem ...cielecinki...niż benie,nawet te,które tej domieszki mają nieznacznie ...tycinkę...tę cechę charakteru mają widoczną...

Sory Lolu...sory Agato...straszliwie miło czyta się o tych zmianach...o umożliwieniu Loli być beniutką w pełni szczęśliwą,bo otwartą...wybaczcie mi te dywagacje...TULĘ wszystkich domowników!!!!

• 1 month later...
  • 1 year later...