Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Zerduszko chcesz powiedzieć, że byłaś z Timim w Gliwicach i się nie odezwałaś? Szkoda, zaprosiłabym na ciepłą kawę ;)

Miałam sprawunki do załatwienia i byłam z kulą u nogi ;)

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My się czujemy dobrze :lol:

A ten chochlik wręcz za dobrze ;) Wczoraj nie przemęczałam go długim spacerkiem, co wyraźnie go zmartwiło. Jeszcze z jeden dzień i mu para uszami będzie uchodzić. Czy on nie powinien być choć lekko osowiały? Mój maż od początku mówiła na niego "ona", a teraz jak woła psy, to per suki albo dziewczyny :lol: i uwierzyć nie może, ze nie ma żałoby po klejnotach.

Jak go podtuczyć? Nic mu nie przybywa :(

Posted

Dostał.

Według producenta taki piesek powinien dostawać ok. 95 g karmy / d. A ja mu dawam 130-140. Może ta karma jest do doopy, Lizka też na niej nie tyje. Chociaż jak ja patrzę ile oni durnieją i wydalają, to nic przestaję się dziwić.

Posted

zerduszko napisał(a):
Dostał.

Według producenta taki piesek powinien dostawać ok. 95 g karmy / d. A ja mu dawam 130-140. Może ta karma jest do doopy, Lizka też na niej nie tyje. Chociaż jak ja patrzę ile oni durnieją i wydalają, to nic przestaję się dziwić.

noo jak szaleją to się nie dziw - zamknij w klatce i niech tyje :evil_lol: a jaką karmę dajesZ?

Posted

AMIGA napisał(a):
Może po kastracji zacznie trochę przybywać na wadze?
Moja Amiga wyraźnie krągleje po sterylce mimo, że dostaje karmę light

Lizkę wysterylizowałam w maju/czerwcu i dalej wygląda na głodzonego psa.

On by się niezbyt ucieszył z zamknięcia w klatce ;)
Daje zwykłego adulta Brita.

Posted

malawaszka napisał(a):
Brit chyba jest dobrą karmą - młody chłopak to dużo spala

Nie wiem, ja już miałam różne karmy i znacznych róznic nie widzę (poza karma light, w końcu tarfiłąm na najlepszą).

Dwa wariaty mi się trafiły, całkiem nie wiem co z tym robic, bo Kluch to wiecznie odchudzany był ;)

On na spacerze nie chodzi czy biega, tylko podskakuje, leci 50 m naprzód i sprintem do mnie, obegnie mnie za dwa razy, pozaczepia i dalej za Lizką - nie wyobrażam sobie tego psa u kogos kto prowadzałby go tylko na smyczy na 15 minut wokół bloku. Wariuje cały spacer, a Liz zachwycony, bo w końcuTimi sie chce z nia ganiać :)

Posted

Był jeszcze jeden chętny.... ale ubawiłam się. Dostałam esemesa czy do radę dostarczyć psa na podkarpacie. Nie odpisuję na esy w sprawie psa, a już na pewno nie takie. Dzień później dostałam tzw. "sygnał" od tejże osoby :lol: W czwartek do mnie zadzwoniła, młoda dziewczyna, mówi mi, że jej chłopak będzie jechał przez Śląsk i on by mógł go zabrać. Gadamy, gadamy... ale tak mnie tknęło i pytam kiedy on będzie jechał. A ona, ze za godzinę będzie :question: Mówię, ze to jest niemożliwe, bo wizyta itd. a ona zamilkła... nawet pocałuj się :eviltong: nie powiedziała i po chwili milczenia zakończyła rozmowę. Ale chyba tam pojadę, bo taki domek...