zerduszko Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Niesamowity pies, słów brakuje żeby opisać jaki on jest cudny! Przyjechał do mnie z Gliwickiego schroniska i czaruje wszystkich wokół. Widać, że ktoś włożył trochę wysiłku w jego wychowanie. Aż ciężko uwierzyć, że ten ktoś go mógł porzucić. Może go szuka? Tymek - ok. 3 letni sznaucer miniatura, kontaktowy, pieszczoch o niespożytych pokładach energii. Dobrze wychowany: nie wskakuje na kanapy, fotele, chodzi na smyczy, dobrze znosi podróże w samochodzie, w domu zachowuje czystość, grzecznie zostaje sam w domu (nie niszczy i nie wyje). W domu spokojny, za to na spacerach musi się wyszaleć. Oprócz spacerów uwielbia się bawić, piłeczki, patyczki, sznury - to jego świat. Ale przede wszytskim kocha człowiek - mimo wszystko. Nie ma zapędów morderczych zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt, nadaje się do domu z kotami. Jednym słowem ideał :loveu: Niestety nie chce spać na posłaniach :shake: wybiera gołe panele. Teraz trzeba troszkę popracować nad fryzurką i będzie chłopak jak malowany. Grubsze zabiegi pielęgnacyjne odkładamy jak miną silne mrozy, już teraz bidny się telepie. Pierwsze zdjęcia u mnie. Teraz już jest wyczesany. W ruchu, na ile mój aparat może ;) Quote
bonsai_88 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Zerduszko na kanapy wskakuje jak mu się pozwoli ;). Jak sie z Musią bawiłam na kanapie to stał i czekał aż mu też pozwoliłam wejść. W wyrzucenie Pikusia [dla mnie to będzie Piku i koniec :P] raczej nie wierzę, prędzej komuś zwiał. Psiak został sprawdzony do kotów [Bzik go interesował, ale zero agresji] i małych dzieci. Najpierw ładnie dawał się Smokowi głaskać, później jak już miał dość to sam się odsuwał. Jak Smoku był namolny, to burczał, ale bez agresji - to było burczenie na zasadzie "daj ty mi święty spokój". Można go śmiało polecać do rodzin z małymi dziećmi, pod warunkiem że rodzice są myślący [będą pilnować, żeby pies mógł odpocząć w spokoju]. Quote
Kociabanda2 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 cudowny pies :) śliczny, dobrze wychowany i mądry :) Może faktycznie ktoś go szuka, a jeśli nie to na pewno szybko znajdzie domek:loveu: Dałyście już go do zaginionych? Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='Kociabanda2']cudowny pies :) śliczny, dobrze wychowany i mądry :) Może faktycznie ktoś go szuka, a jeśli nie to na pewno szybko znajdzie domek:loveu: Dałyście już go do zaginionych?[/QUOTE] czyli gdzie do zaginionych? ja go dałam na e-sznaucery, na allegro sznupkowe i na zaginionepsy.waw.pl i gdzies tam jeszcze ale nie pamiętam teraz :lol: Quote
matrioszka2 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Ja na takie psiutki mówię: Pycha piesek ! Quote
Kociabanda2 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='malawaszka']czyli gdzie do zaginionych? (...) i na zaginionepsy.waw.pl [/QUOTE] No właśnie zaginionepsy.waw.pl miałam na myśli :D Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='bonsai_88']Zerduszko na kanapy wskakuje jak mu się pozwoli ;).[/QUOTE] O! On z wszystkim czeka na pozwolenie. Jak wracam do domu czeka aż pozwolę się przywitać, jak wychodzę czeka czy zawołam (czy on idzie czy zostaje), jak czeszę, czeka aż pozwolę odejść, z wanny sam nie wyskoczy! On się bankowo nie zgubił, świat w okół go mało interesuje, na wołanie reaguje super, jak się z nim bawić, to na metr nie odejdzie przez długi czas licząc na więcej :lol: A jak odejdzie to max kilkanaście sek. i wraca biegusiem. Po spacerze sam sobie usuwa kulki. Jeszcze się nauczy gotować i zostaje :lol: Ps. Bonsai - dzięki Ci wielkie za pomoc :) Quote
*Monia* Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 zerduszko Ty to masz szczęście do tych psich ideałów :lol: Niestety nie chce spać na posłaniach wybiera gołe panele. To by się z Shiną dogadał, bo ona też nie lubi spać na żadnych posłaniach, dywanach czy łóżkach, najlepsza jest goła podłoga, a w klatce od razu usuwa kocyk w kąt ;) Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='zerduszko']O! On z wszystkim czeka na pozwolenie. Jak wracam do domu czeka aż pozwolę się przywitać, jak wychodzę czeka czy zawołam (czy on idzie czy zostaje), jak czeszę, czeka aż pozwolę odejść, z wanny sam nie wyskoczy! On się bankowo nie zgubił, świat w okół go mało interesuje, na wołanie reaguje super, jak się z nim bawić, to na metr nie odejdzie przez długi czas licząc na więcej :lol: A jak odejdzie to max kilkanaście sek. i wraca biegusiem. Po spacerze sam sobie usuwa kulki. Jeszcze się nauczy gotować i zostaje :lol: [/QUOTE] :mdleje: weź przestań już zmyślać co???? takich psów nie ma :lol: a ja pochwaliłam wczoraj Dropsa że się nie załatwia w domu to mam za swoje :lol: w nocy qpa, rano obszczymurek :roll: Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='malawaszka']:mdleje: weź przestań już zmyślać co???? takich psów nie ma :lol: [/QUOTE] Som :D Co pies u mnie to grzeczniejszy, ale to wynagrodzenie za 4 lata męki z kluchą ;) [quote name='malawaszka']a ja pochwaliłam wczoraj Dropsa że się nie załatwia w domu to mam za swoje :lol: w nocy qpa, rano obszczymurek :roll:[/QUOTE] To trzeba psa pilnować :P Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 pilnowałam kurka wodna, kręcił się to przed spaniem 4 razy na dwór brałam ale NIE!!! na mrozie i wichurze qpy nie robimy... Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Co sie mu dziwisz, też bym nie zrobiła :eviltong: A jak już jesteśmy w tym temacie... wczoraj było rzadkie kooo, panika oczywiscie i w ogóle ;) dałam mu od razu coś p. biegunce, dziś rano nie było koo w ogóle. Chyba przesadziłam i teraz będzie miał zatwardzenie :lol: Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 no ja też pracuję nad ustabilizowaniem.... qpy :lol: robale chyba tam wolowały, ale dziś 3 dzień panacuru więc myslę, że już nie zyją :lol: Quote
AnkaG Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jak zabierałam Aldo z Poznania to GoniaP uprzedziła, że po schronie przez kilka dni będzie rzadkie Qu. Po tygodniu wszytko sie ustabilizowało. Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='AnkaG']Jak zabierałam Aldo z Poznania to GoniaP uprzedziła, że po schronie przez kilka dni będzie rzadkie Qu. Po tygodniu wszytko sie ustabilizowało.[/QUOTE] no to przeważnie tak bywa, ale u Dropsa było z krwią i sluzem :roll: Quote
bonsai_88 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Zerduszko mówisz, że go otaczający świat mało obchodzi? Jakl szłam z nim na szczepienie to każdy zapach go interesował... ale sprawiedliwie musze przyznać, że na jedno gwizdnięcie ładnie szedł za mną :). Ogólnie to taki przekochany psiak, że jakbym mogła to bym go nie oddała :D Quote
AMIGA Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Ojeeeej, co za ideał sznupka!!!! Na pozwolenie czeka :crazyeye: Aż się nie chce wierzyć Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='AnkaG']Jak zabierałam Aldo z Poznania to GoniaP uprzedziła, że po schronie przez kilka dni będzie rzadkie Qu. Po tygodniu wszytko sie ustabilizowało.[/QUOTE] Ale na początku była ładna! Po ostatnim moim doświadczeniu, to się prawie nad tą kupą popłakałam ;) Mało go obchodzi, mało! Szkoda, że z moja suką kilka lat temu nie miałaś nieprzyjemności spacerować, nos od ziemi na 5 s. się nie odrywał - nie było siły. Już sobie go wyobrażam odpicowanego! Cudo :) Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 naprawdę szok, żeby takiego psa nikt nie szukał!!! Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Mam nowego psa :lol: tu trochę się pokraczył, ale widać jakie on ma różnice jasny-ciemny. Na grzbiecie ma ciemną pręgę :lol: Już lepiej ;) Szamanko :loveu: <na podłogi prosze nie patrzeć, dopiero z pracy wróciłam :oops:> Nową fryzurkę zasponsorował salon Ajax. Mogłam go wyczesać do zdjęć :p Trochę jeszcze musi odrosnąć, ktoś mu się chyba brodą bawił :mad: no i miejsca po strupach. Na stole stał grzecznie, ale wychodzi sznupek - broni pancię, Liz mój podejsć nie może :eviltong: Quote
malawaszka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mdleje: pieprzaczek :lol: a zdjęcie w postawie???? :evil_lol: matko jakie cudo!!!!!!! Quote
matrioszka2 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Pilnuj, żeby nikt nie ukradł. A w ogóle co to za pies ? Bo przecież nie z tego wątku.:crazyeye:Znowu jakaś podmiana, tak ?!:mad: Quote
zerduszko Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 [quote name='matrioszka2']Pilnuj, żeby nikt nie ukradł.[/QUOTE] Kiedyś ktoś go będzie musiał ukraść, a ja będę płakać :( Tak, mam dwa psy :D Quote
Recommended Posts