Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niesamowity pies, słów brakuje żeby opisać jaki on jest cudny! Przyjechał do mnie z Gliwickiego schroniska i czaruje wszystkich wokół. Widać, że ktoś włożył trochę wysiłku w jego wychowanie. Aż ciężko uwierzyć, że ten ktoś go mógł porzucić. Może go szuka?

Tymek - ok. 3 letni sznaucer miniatura, kontaktowy, pieszczoch o niespożytych pokładach energii. Dobrze wychowany: nie wskakuje na kanapy, fotele, chodzi na smyczy, dobrze znosi podróże w samochodzie, w domu zachowuje czystość, grzecznie zostaje sam w domu (nie niszczy i nie wyje). W domu spokojny, za to na spacerach musi się wyszaleć. Oprócz spacerów uwielbia się bawić, piłeczki, patyczki, sznury - to jego świat. Ale przede wszytskim kocha człowiek - mimo wszystko. Nie ma zapędów morderczych zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych zwierząt, nadaje się do domu z kotami. Jednym słowem ideał :loveu:

Niestety nie chce spać na posłaniach :shake: wybiera gołe panele.

Teraz trzeba troszkę popracować nad fryzurką i będzie chłopak jak malowany. Grubsze zabiegi pielęgnacyjne odkładamy jak miną silne mrozy, już teraz bidny się telepie.

Pierwsze zdjęcia u mnie. Teraz już jest wyczesany.

W ruchu, na ile mój aparat może ;)

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zerduszko na kanapy wskakuje jak mu się pozwoli ;).
Jak sie z Musią bawiłam na kanapie to stał i czekał aż mu też pozwoliłam wejść. W wyrzucenie Pikusia [dla mnie to będzie Piku i koniec :P] raczej nie wierzę, prędzej komuś zwiał. Psiak został sprawdzony do kotów [Bzik go interesował, ale zero agresji] i małych dzieci. Najpierw ładnie dawał się Smokowi głaskać, później jak już miał dość to sam się odsuwał. Jak Smoku był namolny, to burczał, ale bez agresji - to było burczenie na zasadzie "daj ty mi święty spokój". Można go śmiało polecać do rodzin z małymi dziećmi, pod warunkiem że rodzice są myślący [będą pilnować, żeby pies mógł odpocząć w spokoju].

Posted

[quote name='Kociabanda2']cudowny pies :) śliczny, dobrze wychowany i mądry :) Może faktycznie ktoś go szuka, a jeśli nie to na pewno szybko znajdzie domek:loveu: Dałyście już go do zaginionych?[/QUOTE]

czyli gdzie do zaginionych?

ja go dałam na e-sznaucery, na allegro sznupkowe i na zaginionepsy.waw.pl i gdzies tam jeszcze ale nie pamiętam teraz :lol:

Posted

[quote name='bonsai_88']Zerduszko na kanapy wskakuje jak mu się pozwoli ;).[/QUOTE]
O! On z wszystkim czeka na pozwolenie. Jak wracam do domu czeka aż pozwolę się przywitać, jak wychodzę czeka czy zawołam (czy on idzie czy zostaje), jak czeszę, czeka aż pozwolę odejść, z wanny sam nie wyskoczy!

On się bankowo nie zgubił, świat w okół go mało interesuje, na wołanie reaguje super, jak się z nim bawić, to na metr nie odejdzie przez długi czas licząc na więcej :lol: A jak odejdzie to max kilkanaście sek. i wraca biegusiem.

Po spacerze sam sobie usuwa kulki. Jeszcze się nauczy gotować i zostaje :lol:

Ps. Bonsai - dzięki Ci wielkie za pomoc :)

Posted

zerduszko Ty to masz szczęście do tych psich ideałów :lol:

Niestety nie chce spać na posłaniach wybiera gołe panele.

To by się z Shiną dogadał, bo ona też nie lubi spać na żadnych posłaniach, dywanach czy łóżkach, najlepsza jest goła podłoga, a w klatce od razu usuwa kocyk w kąt ;)

Posted

[quote name='zerduszko']O! On z wszystkim czeka na pozwolenie. Jak wracam do domu czeka aż pozwolę się przywitać, jak wychodzę czeka czy zawołam (czy on idzie czy zostaje), jak czeszę, czeka aż pozwolę odejść, z wanny sam nie wyskoczy!

On się bankowo nie zgubił, świat w okół go mało interesuje, na wołanie reaguje super, jak się z nim bawić, to na metr nie odejdzie przez długi czas licząc na więcej :lol: A jak odejdzie to max kilkanaście sek. i wraca biegusiem.

Po spacerze sam sobie usuwa kulki. Jeszcze się nauczy gotować i zostaje :lol:
[/QUOTE]

:mdleje: weź przestań już zmyślać co???? takich psów nie ma :lol:

a ja pochwaliłam wczoraj Dropsa że się nie załatwia w domu to mam za swoje :lol: w nocy qpa, rano obszczymurek :roll:

Posted

[quote name='malawaszka']:mdleje: weź przestań już zmyślać co???? takich psów nie ma :lol: [/QUOTE]
Som :D Co pies u mnie to grzeczniejszy, ale to wynagrodzenie za 4 lata męki z kluchą ;)

[quote name='malawaszka']a ja pochwaliłam wczoraj Dropsa że się nie załatwia w domu to mam za swoje :lol: w nocy qpa, rano obszczymurek :roll:[/QUOTE]
To trzeba psa pilnować :P

Posted

Co sie mu dziwisz, też bym nie zrobiła :eviltong:

A jak już jesteśmy w tym temacie... wczoraj było rzadkie kooo, panika oczywiscie i w ogóle ;) dałam mu od razu coś p. biegunce, dziś rano nie było koo w ogóle. Chyba przesadziłam i teraz będzie miał zatwardzenie :lol:

Posted

[quote name='AnkaG']Jak zabierałam Aldo z Poznania to GoniaP uprzedziła, że po schronie przez kilka dni będzie rzadkie Qu. Po tygodniu wszytko sie ustabilizowało.[/QUOTE]

no to przeważnie tak bywa, ale u Dropsa było z krwią i sluzem :roll:

Posted

Zerduszko mówisz, że go otaczający świat mało obchodzi? Jakl szłam z nim na szczepienie to każdy zapach go interesował... ale sprawiedliwie musze przyznać, że na jedno gwizdnięcie ładnie szedł za mną :). Ogólnie to taki przekochany psiak, że jakbym mogła to bym go nie oddała :D

Posted

[quote name='AnkaG']Jak zabierałam Aldo z Poznania to GoniaP uprzedziła, że po schronie przez kilka dni będzie rzadkie Qu. Po tygodniu wszytko sie ustabilizowało.[/QUOTE]
Ale na początku była ładna! Po ostatnim moim doświadczeniu, to się prawie nad tą kupą popłakałam ;)

Mało go obchodzi, mało! Szkoda, że z moja suką kilka lat temu nie miałaś nieprzyjemności spacerować, nos od ziemi na 5 s. się nie odrywał - nie było siły.

Już sobie go wyobrażam odpicowanego! Cudo :)

Posted

Mam nowego psa :lol:

tu trochę się pokraczył, ale widać jakie on ma różnice jasny-ciemny. Na grzbiecie ma ciemną pręgę :lol:

Już lepiej ;)

Szamanko :loveu: <na podłogi prosze nie patrzeć, dopiero z pracy wróciłam :oops:>

Nową fryzurkę zasponsorował salon Ajax. Mogłam go wyczesać do zdjęć :p
Trochę jeszcze musi odrosnąć, ktoś mu się chyba brodą bawił :mad: no i miejsca po strupach.

Na stole stał grzecznie, ale wychodzi sznupek - broni pancię, Liz mój podejsć nie może :eviltong: