Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zajmuje sie ktos z was psiakami w schronisku w Rudzie slaskiej ?? bo jestem zmuszona ( i moze to bedzie szansa) dac go chyba do schroniska a do katowic jakos nie jestem pewna za to schronisko wiec dała bym go na rude. Moze tam go faktycznie ktos zobaczy , ale nie umiem sobie wyobrazic tego czy mały sobie tam poradzi ;(

Posted

Wiecie co mały juz mi takich szkód narobił w domu ze to az przechodzi swoje mozliwosci 3 telefony juz zezarł dziennie jak sie wychodzi chociaz na 10 min to wracajac jest wszystko do gory nogami , mamy juz tego dosc teraz tez wyszlismy doslownie na 30 min na poczte i do sklepu i nastepny telefon zzarty co lezał na biurku , raz przyszlam laptop zalany bo miałam brzozke na wielkanoc to sie powspinał na stol gdzie stał wazon i obok laptop i go przewalil no naszczecie woda nie dostała sie gdzies w głab i ma szczescie bo wtedy bym uz nie wytrzymała . Poprostu musze go oddac bo nie dajemy sobie juz razy z nim a dwa nasz pies potem bierze przyklad i sobie tez na wiele rzeczy pozwala , np mały jeszcze se siura czasami w domu a my po chwili patrzymy a nasz idzie obok i tez se siura a ma 2 lata ;/ ... Naprawde dałam mu tyle czasu ile moglam na samym poczatku mowilam ze niewiem ile to moze potrwac (ile go bede mogla trzymac) ja teraz nawet na glupia dzialke jechac nie moge bo psa nie zostawie w domu bo ten dom bedzie wygladac jak smietnik , przykro mi tez pokochałam małego ale no nic na to nie poradze , mi tez bedzie ciezko go zostawic :(

Posted

wiec ponawiam swoje pytanie dal by rade mi ktos wziasc pokera na weekend przywiozla bym go z rana w sobote i z rana w niedziele bym go odebrala . to naprawde wazne ... bo ja sie boje go zostawic tu a cały dzin do polnocy samego z torresem bo bedzie sajgon ....

• 2 weeks later...
Posted

złosliwosc ludzi...teraz wiem nie warto pomagac ..poker jest u mnie mial byc do wczoraj 17 o godz 18 dostalam sms ze nie przyjedzoe nivea po niego ze wezmie go jutro jak najwczesniej.... dzis juz niestety nie moge sie z nia skataktowac wylaczony tel mowi sam za siebie szkoda ze tak wyszlo mam nadzieje ze nie postapilas jak twoja kolezanka
moje majowkowe plany poszly sobie gdzies bo chcilam pomoc ale jak sie ma dobre serce to trzeba miec twarda dupe;/
rodzice sa wsciekli moje psy nie toleruja pokera wiec mam sajgon i zamiast sie wyspac praktycznie nie spie od wczoraj 8;/

Posted

szczerze mówiąc to ta sprawa smierdziala mi od samego poczatku, ta dziewczyna nie zrobila kompletnie nic aby pomoc psu, jednego nawet ogłoszenia. Tylko wymagała od innych i miała ciągle pretensje. Kurcze co tu zrobic...

Posted

u mnie zostac nie moze ;/ moim zdaniem powinien przejsc kastracje to go powinno utemperowac inaczej zostanie zwrocony po adopcji ja jestem doswiadczona i mialam rozne psy ale ten doprowadza mnie do szalu;/wiec bede realistka marne szanse ze ktos go wezmie ludzie chca ulozone pieski;(
jutro dowiem sie i moze trafi pod opieke fundacji ale to tylko moze ;/ zreszta wczoraj juz w esie nivea napisala mi czy ja nie bede mogla go do schronu zaprowadzic bo ona nie potrafi;/

Posted

Poker trafi do schroniska nawet nie wiemy czy jest szczepiony bylby wykastrowany ale nie ma gdzie byc po kastracji;/
Mam nadzieje ze szanowna panienka dobrze sie bawila na majowce totalny brak szacunku dla ludzkiej zyczliwosci;/

Posted

mozliwe ze tak szczeniaki maja wieksze sznse;/on jest totalnie rozpuszczony u mnie go troche utemperowalam ale on potrzebuje sielnej reki;/

Posted

Schron pogorszy sprawę... Jeśli on cierpi na lęk separacyjny, to bez terapii nigdy się go nie pozbędzie, w schronie urośnie do gigantycznych rozmiarów i psicxzek będzie bumerangiem, wracał ma okrągło do schronu, aż w końcu ktoś nie wytrzyma i biedak skończy tragicznie :(

Niestety często jest tak, że błąd jednego człowieka już na początku, rodzi następne błędy innych i to błędne koło nigdy się nie kończy.
Miałam takie psy u siebie. Im potrzeba spokoju, rutyny, zasad i konsekwencji oraz wiele zrozumienia i szansy wykazania się w innych dziedzinach niż demolka.
Mimo wszystko mam nadzieję, że sprawa zakończy się jakoś sensownie :(

Blood jesteś wspaniała, jako jedyna okazałaś chęć pomocy.

Posted

[B]nivea88[/B] - to już masz odpowiedź dlaczego wszyscy tak sceptycznie podchodzili do twojej chęci pomocy biednemu pieskowi - wiem, że to przeczytasz musisz przecież sprawdzić co się dzieje - a nuż będziesz mogła się odezwać i dowalić wszystkim, że to nasza wina - musisz mieć jednak świadomość, że zło które się uczyni powraca do człowieka z podwójną siłą, rozglądaj się więc uważnie - analogicznie jest z dobrem ale ciebie to nie dotyczy - niestety.

I naprawdę nie życzę ci źle - takie jest po prostu życie.

Ale zawsze jest jakaś szansa - ty ją też masz - wystarczy, że zainteresujesz się losem psiaka - dowiesz się do którego schroniska poszedł, jeżeli do katowickiego to super - mamy tam z Blood sporo znajomych - działa tam wolontariat - wyprowadza się psiaki na spacery, szkoli się je - jest możliwość pilotowania adopcji psa.

Może mi umknęło, ale z którego schroniska jest psiak ? - powinna chyba być jakaś umowa ?
Wiele razy spotkałam się z ludźmi, którym pieski "nie zeszły" i podrośnięte szczyle upychali do schronu lub błagali o pomoc fundację, że niby sukę szczenną przygarnęli i takie tam sraliz-mazgalis.

Posted

mysle ze ta "znajoma " to poprostu sama nivea nie potrafiaca sobie poradzic;(
Jeszcze wymyslanie typu nagle babcia zachorowala...smieszne poprostu chciala sie pobawic na mojowce a wiedziala ze ja moger go wziasc tylko na 1 dzien ;/ przez ta zyczliwość ja od 4 dni nie spie prawie wogole ale co to kogo obchodzi jak waznye jest tylko to co sie dla siebie chce....nawet jedzenia dostalam troszke tylko a nie pomyslalas nivea ze jeswt dlugi weekend i dla moich mam na styk tyle ile jedza zeby sie nie zepsulo??Co mialam mu nie dac jesc?-obchodzilo cie to wogole?

Joma ma racje takie zachowanie wraca szybciej niz sobie wyobrazasz;/szkoda ze nawet nie mam ksiazeczki zdrowia;/

Posted

[quote name='Ulaa']Blood jesteś wspaniała, jako jedyna okazałaś chęć pomocy.[/QUOTE]

Dziekuje niestety zniow wyszlo ze musze miec twarda dupe;( nastepnym razem sie gleboko zastanowie jak bede chciala komus obcemu pomoc;/

Posted

No to już wiemy skąd biorą się wredni ludzie! - skoro nie można drugiej, myślącej osobie zaufać - a potem fajnie się mówi, że ci dogomaniacy nie chcieli mi pomóc ! - a ja przecież tylko psa pozbyć się chciałam.
Blood - masz PW.

Posted

To się w głowie nie mieści, że nawet karmy pies nie dostał!!!
Blood nie dawaj się tak wrobić, ja też nieraz byłam naiwna bo żal mi było psa i brałam niby na chwilę, a potem zostawałam sama ze stadem psów na głowie, zero karmy i kasy na weta...
Gdy powiedziałam stop i ludziska dostawali twarde warunki, to okazywało się, że jednak potrafią sami coś zorganizować, a jeśli faktycznie nie, to dawali z siebie o wiele więcej: kupić zapas karmy, wstawiać ogłoszenia w necie, rozklejać na mieście. Trzeba ich przypierać do muru, a nie uczyć że ich lenistwo i egoizm daje jakieś efekty.
Jak np umawiałam i woziłam do weta, robiłam bazarki, szukałam domu, załatwiałam wszystkie sprawy, to oni mieli to w d..., bo im się "należy pomoc", bo tamto sramto.
Szkoda faktycznie, że nie masz książeczki albo jakiejś umowy opieki. Oskarżyłoby się lalunie o porzucenie psa.

Posted

pIES DZIS POJDZIE WIECZOREM DO SCHRONISKA AMIKAT GO WEZMIE BEDE CHCIALA GO PILOTOWAC BO KOCHANY JEST Z PRZYJEMNOSCIA SAMA BYM JEZDZILA GO WYPROWADZAC PODSTAWY KOMEND JAKIS TAM JUZ ZNA;)

Zreszta juz ja mam w d..tylko psa szkoda i ze nie mam potwierdzenia na co szczepiony byl;/