maciaszek Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Z tego, co mi wiadomo nie jest źle. Ale przyznaję się bez bicia, że szczegółów nie znam. Spróbuję dopytać. Quote
JOMA Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 nivea88 - nie wiem dziecko ile ty masz lat ale obudź się ! - w schronisku jest 150 albo więcej psów! - czy ty naprawdę myślisz, że ktoś specjalnie interesuje się tym akurat psem !!! - jak 150 innych psów poupychanych w przepełnionych wakacyjnych boksach siedzi w kącie, boi się może jest gryziony, zastraszany, niedopuszczany do miski, może ze strachu lub w obronie własnej ugryźć innego psa i zostanie uśpiony z etykietą agresywnego ! - czy ty naprawdę myślisz, że jest ok ! Dziecko poczytaj sobie Elizy Orzeszkowej " Doba pani" z myślą, że to ty jesteś tą dobrą panią. Przestań już denerwować ludzi, którzy dwoją się i troją aby pomóc temu skrzywdzonemu psu i opuść ten wątek, to co zrobiłaś to wszystko co "dobrego" mogłaś zrobić dla tego psa. Liczę jeszcze na to, że ta cała sytuacja cię czegoś nauczyła i już do końca życia nie sprawisz sobie żywej istoty, którą będziesz mogła opuścić i zwalić winę na innych ! A może po prostu pomyliłaś pełnoletność z dorosłością. :shake: - teraz przynajmniej wiesz skąd biorą się psy w schroniskach - od dobrych ludzi Quote
annie90 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 właśnie tej wypowiedzi brakowało mi na tym wątku. JOMA bardzo mądre słowa. Quote
nivea88 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Joma to poczytaj caly watek a nie końcówke bo caly czas mi dziewczyny mowily zeby go oddac poki jest mlody bo jest szczeniakiem i szybko pewnie znajdzie dom ,a nie przeczytasz ostatnie strony i bedziesz mnie pouczac . Nie jestem juz dzieckiem bo 23 lata juz mam to tak na marginesie . Quote
Brysio Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 chodziło o oddanie go od razu a nie po tak długim czasie kiedy się juz przyzwyczaił i zdążył Cię pokochac. Ale sluchajcie koniec tematu. Stało się. Teraz trzeba pomóc psiakowi. Nivea możesz pomóc oczywiście. Poszukaj prosze na forum osoby, ktora zajmuje się ogłoszeniami i zaproś ją tu aby zrobiła Pokerowi ogłoszenia;) Quote
Brysio Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 chciałam zrobic pare ogłoszeń ale cos strasznie wolno mi działa łącze, zdjęcia nie chcą się ładowac a niektore stronki się nie otwierają. Udało mi się zrobic tylko tyle i to z jednym lub dwoma zdjęciami, dlatego musimy koniecznie znalesc kogos od ogłoszeń. ale.gratka.pl/ogloszenie/5978087_szczeniaczek_do_adopcji.html www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,17878,Lw==.html katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZCZENIACZEK-DO-ADOPCJI-W0QQAdIdZ217732128 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/szczeniaczek-do-adopcji_6131.html www.petworld.pl/ogloszenie/psy/szczeniaczek-do-adopcji/18300 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=61989 www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/13811/ www.przygarnijzwierzaka.pl jedynie allegro ma wszystkie zdjęcia ale dlatego, ze bylo robione wczesniej allegro.pl/item1124654416_szczeniaczek_do_adopcji.html Quote
maciaszek Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Wielkie dzięki. Byłam dziś w schronie, ale niczego się nie dowiedziałam, bo było tyle nowych zwierzaków do obfocenia, że nie było czasu namierzać i fotografować Pokera. Mam obiecane, że następnym razem się do niego przejdziemy i wtedy postaram się porobić jakieś aktualne zdjęcia. No i przy okazji dowiem się jak się miewa. Quote
Brysio Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 zrobiłam małemu jeszcze jedno allegro, tym razem wyróżnione. Quote
__Lara Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Piesek ma ogłoszenie od czwartku w Ofercie jako jeden z 10 psiaków katowickiego schronu. Quote
nivea88 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 ja mu tez juz publikowalam w ofercie ale oferta nic nie pomogla :( ale moze tym razem cos zadziala Quote
__Lara Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Brysio napisał(a):a co rto za Oferta? ja nie wiem :( Taka gazeta lokalna u nas. Quote
nivea88 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 oferta nie jest lokalna , jest w kazdym kiosku Quote
Brysio Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Lara dzwonil ktos po małego? ma 2 obserwatorów mimo opiu [FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Jeśli nie możesz, nie chcesz adoptować psiaka - nie obserwuj - rozbudzasz niepotrzebne nadzieje, że ma szanse na nowy domek[/FONT][/FONT] Quote
__Lara Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Brysio, nie.... a Ty podawałaś jego imię w tych ogłoszeniach? Quote
Brysio Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 kurcze nie,zaraz dopisze, kurcze wez zobacz czy dobrze napisałam maila i telefon. allegro.pl/item1154597708_szczeniaczek_do_adopcji.html Quote
__Lara Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Kurcze, to ja miałam zapytanie o niego!!! zaraz odpisze tej osobie! nie wiedziałam, że to o niego chodzi!!! Dobrze napisane ;) Quote
Brysio Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 trzymam kciuki mocno, mam nadzieje, ze jak wrócę za 2 tygodnie mały będzie już w domku!! Allegro ciągle jest ważne, ma 2 jedno wyróżnione jeszcze 5 dni i jedno zwykle 14 dni;) Quote
Magnesiatko Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 nivea88 napisał(a):Joma to poczytaj caly watek a nie końcówke bo caly czas mi dziewczyny mowily zeby go oddac poki jest mlody bo jest szczeniakiem i szybko pewnie znajdzie dom ,a nie przeczytasz ostatnie strony i bedziesz mnie pouczac . Nie jestem juz dzieckiem bo 23 lata juz mam to tak na marginesie . niestety ale większość zdań jakie tutaj napisałaś nie wyglądają jak napisane przez dorosłą osobę. Ja czytając pierwsze strony dziwie się, że dziewczyny wogóle zechciały Ci pomóc. Mnie Twoje wypowiedzi irytowały. Nie mówiąc już o obrażaniu... Na szczęście tutaj liczy się głównie dobro psa... Ja jak coś służę samochodem. Quote
__Lara Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Brysio napisał(a):hej i co tam? dlaczego tutaj taka cisza? Pies dalej siedzi w schronie... Quote
Brysio Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 __Lara napisał(a):Pies dalej siedzi w schronie... a co z tymi ludzmi co o niego pytali? byly jeszcze jakies inne osoby? Quote
Brysio Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 mały ma kolejnych obserwatorów, czy zupełnie nikt po niego nie pisał????? Quote
Recommended Posts