Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

widze ze nikt nie umie udzielic mi pomocy . trudno . dzisiaj zawioze psa albo na rude albo na katowice bo na rudzie jestem zameldowana a w katowicach mieszkam . myslalam ze jednak u kogos znajdzie sie miejsce na tego pogłupiałka :(
a co do kolezanki to to była kumpela ze szkoly nie wiem gdzie mieszka zeby do niej jechac a telefon ciagle wyłaczony tak jakby karte zmieniła;/ ech szkoda słow

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

posluchajcie mozemy zrobic tak, szybko psu domu nie da sie znalesc jak juz to było wielokrotnie wczesniej pisane ale nawet jak bedzie w schronie( znam osoby z Rudy, krzywda mu sie tam nie stanie) bedziemy mieli więcej zdjęc, prosze wrzuc na stronke te które jeszcze masz i zrobimy ogłoszenia z numerem juz do schroniska. Jesli piesek bedzie w Rudzie będziemy znac jego losy i postaramy sie pomóc;) Głowa do góry wspolnymi siłamy znajdziemy domek. Daj znac co teraz sie dzieje z pieskiem i gdzie jest a takze poprosze o dokladny opis psiaka, jego charakteru wyglądu i wszystkiego co o nim wiesz. Musimy sklecic jakis tekst do ogłoszeń

Posted

a wiec dziekuje za jakis pozytywny odzew a nie tylko obrazanie mnie ze jaka to ja nie jestem okropna i ze jakas smarkula mi bedzie zyczyla zeby komus w mojej rodzinie sie cos stalo bo to jest tez nie powazne ;/ powiem tak jesli ktos mi pomoze w oglaszaniu psiaka na tyle ile bede mogla go jeszcze trzymac w domu to go przytrzymam serce mi sie kraja jak sobie mysle ze mam go w taka pogode zawiezc do schroniska . wiec poki co jeszcze sie wstrzymalam z tztem . Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu psiaka to i ja mu wtedy pomoge trzymajac go w domku bo ja go wzielam z mysla ze faktycznie dziewczyna da mi na te szczepienia i znajdzie mu ten dom a tu zero kontaktu .
co do psiaka hmm jednym zdaniem jest strasznym urwisem :P zaczepia nas tak samo jak starszego psa, potrafi podejsc i ni z pupy ni pietruchy ugryzc nie tak z calej sily ale zawsze da sie to odczuc , nauczyl naszego psiaka do[pominania sie o jedzenie teraz jesli maja pusto w miskach nasz pies nam sie buntuje i przylazi i trzaska mi miskom przed nosem czasami wyglada to smiesznie ale nigdy tak nie mial zobaczyl to u malego . jest dosc zywy i lubi sobie poszczekac , ciagle ze swoim chlopakim mowimy ze jesli umial by mowic to fajnie by nam pyskowal :D . Jest tez przytulaskiem strasznie lubi spac w moich nogach , co sie obudze wrzucam go do jego lozeczka a on i tak zaraz wraca w nogi . na "spacerze" o ile mozna to tak nazwac trzyma sie przy nofdze bo wyszlam z nim chyba tylko z 3 razy ze wzgledu na to ze psiak nie ma szczepien ( niewiem moze w tym tygodniu bede miala pieniadze to go zaszczepie na te podstawowe szczepienia) . jest skory do zabaw tylko nie umiem zrozumiec podejscia mojego psa do niego poniewaz potrafi sie z nim powiedzmy minute pobawic a za chwile na niego juz warczy i wystawia kly ;/ i to nas najbardziej wkurza bo na dworze potrafi sie bawic z innymi psami a w domu robi takie szopki .
co do wygladu jest rudy (falszywy i zdradliwy:P bo jak widzi kogos w kuchni to juz go kocha :D) od polowy ogona czarny taki jego znak rozpoznawczy :P pyszczek ma taki jakis jamnikowaty.
niewiem co jeszcze napisac ...
aha i ostatnio wlasnie co napisalam ze dziwnie sie zachowuje chodzi i piszczy to wlasnie siadl nam na ziemi i nagle zaczal drzec poleciało mu troche sliny z pyszczka i przeszlo i od tamtego momentu chodzil po domu w te i wewte i popiskiwal , ale dzis juz jest spokoj niewiem co to było .

bardzo bym prosiła osobe ktora robi ogloszenia psiakom zeby napisala jakies ogloszenia to jutro bym tez wklejała na serwisy bo tak napisze tylko krotko oddam pieska w dobre rece taki i taki wyglad taki i taki i tyle bo niewiem jak dokladnie napisac mu takie ogloszenie zeby ktos sie nim zainteresowal .

jeszcze raz dziekuje brysio za odzew i pozytywne slowa . bo wszyscy tak jak juz mowilam widza we mnie zlego czlowieka ale nie widza tego ze tez go uratowalam przed powrotem do schronu ( ale czasami zastanawiam sie czy to by wtedy nie było lepsze moze juz by dzisiaj siedzial w jakims kochajacym go domku ).

Posted

wiec tak jak juz powiedzialam Psiak trafia w poniedziałek do schroniska ... skoro jesli bedac w schronisku bedziecie umiały mu zrobic ogloszenia to widocznie tak jest lepiej . Ale nie mowcie mi ze to ja jestem ta najgorsza !!

Posted

nivea oddaj psa, tam szybciej znajdzie dom a tym trzymaniem go robisz mu tylko krzywde, pomysl jak strasznie bedzie cierpiał, teraz mysli, ze ma dom za pare dni jeszcze bardziej bedzie przywiązany a potem zostanie sam. Im jest młodszy tym ma większe szanse na znalezienie domu. Do schroniska coodziennie przychodza ludzie zainteresowani szczeniakami. Nie rób mu krzywdy:(

Posted

tylko ze ja sie juz do niego tez przywiazałam ale ze wzgledu na moja sytuacje finansowa i drugiego psa nie mam mozliwosci zostawienia go;( a chciala bym miec kontakt z ludzmi ktorzy by go wzieli a jesli zalatwie to przez schronisko to wiem ze juz go wiecej nie zobacze;(

Posted

Dziewczyno-posłuchaj uważnie...

Wiesz ,że szczególnie o tej porze roku po Schroniskach panuje parwowiroza? Ty chcesz oddać psa bez szczepień na śmierć w męczarniach? już lepiej go uśpij,będzie sie mniej męczył...i w Rudzie i w Katowicach (gdzie chcesz oddać ) i w każdym innych Schronisku psy zapadają na parwowiroze,wiesz jak pies cierpi? uwierz mi,że ma marne szanse na przeżycie bez szczepienia.

To młody psiak,dom sie znajdzie bez problemu,tylko potrzeba czasu

• 3 weeks later...
Posted

i dalej nic :( ja juz niewiem co robic ostatnia moja nadzieje jest OFERTA w czwartek ma sie ukazac moje ogloszenie wraz ze zdjeciem i w przyszly czwartek takze ... mam nadzieje ze moze ona mi w czyms pomoze bo naprawde nie moge dluzej trzymac psiaka chociaz juz sie strasznie do niego przywiazałam i widze ze on do mnie tez :( wiec z wielkim zalem go oddam ...

Posted

mogę zrobić pieskowi pare ogłoszeń. Napisz mi jeszcze raz , bo nie czytałam całego wątku ile ma teraz lat/ miesięcy? jak jest duży? czy jeszcze urośnie, jeśli tak to czy wyrośnie na psa raczej dużego czy średniego? jak się zachowuje w stosunku do ludzi, innych zwierząt? czy jest towarzyski czy strachliwy? coś nt jego zdrowia, szczepienia, odrobaczenie , odpchlenie... Podaj też nr tel pod jaki mają dzwonić potencjalni zainteresowani.

Posted

Dziekuje slicznie :*

bedzie mial z te 7-8 miesiecy , jest ledwo do łydek ,nie powinien juz rosnac bo ciagle jest taki sam jak do nas przyszedl . Jesli juz urosnie to nie bedzie na bank wiekszy do kolan. Do ludzi jest bardzo sympatyczny biegnie wita sie posikuje ze szczescia:P hehe pcha sie kazdemu na nogi zeby go wziasc i glaskac , do psów to tez jest ok z moim psem tyle co mojemu odpowiada to sie pobawia, pogonia piłeczki se z ryjków wyrywaja ... Jest strasnie towarzyski mowie wam jak bym nie miała mojego psiura to na bank by z nami został ... jak go dostałam to nie był szczepiony ale teraz juz ma komplet. nr tel podaje na pw sprawdz skrzynke:)