nivea88 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 widze ze nikt nie umie udzielic mi pomocy . trudno . dzisiaj zawioze psa albo na rude albo na katowice bo na rudzie jestem zameldowana a w katowicach mieszkam . myslalam ze jednak u kogos znajdzie sie miejsce na tego pogłupiałka :( a co do kolezanki to to była kumpela ze szkoly nie wiem gdzie mieszka zeby do niej jechac a telefon ciagle wyłaczony tak jakby karte zmieniła;/ ech szkoda słow Quote
Brysio Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 posluchajcie mozemy zrobic tak, szybko psu domu nie da sie znalesc jak juz to było wielokrotnie wczesniej pisane ale nawet jak bedzie w schronie( znam osoby z Rudy, krzywda mu sie tam nie stanie) bedziemy mieli więcej zdjęc, prosze wrzuc na stronke te które jeszcze masz i zrobimy ogłoszenia z numerem juz do schroniska. Jesli piesek bedzie w Rudzie będziemy znac jego losy i postaramy sie pomóc;) Głowa do góry wspolnymi siłamy znajdziemy domek. Daj znac co teraz sie dzieje z pieskiem i gdzie jest a takze poprosze o dokladny opis psiaka, jego charakteru wyglądu i wszystkiego co o nim wiesz. Musimy sklecic jakis tekst do ogłoszeń Quote
nivea88 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 a wiec dziekuje za jakis pozytywny odzew a nie tylko obrazanie mnie ze jaka to ja nie jestem okropna i ze jakas smarkula mi bedzie zyczyla zeby komus w mojej rodzinie sie cos stalo bo to jest tez nie powazne ;/ powiem tak jesli ktos mi pomoze w oglaszaniu psiaka na tyle ile bede mogla go jeszcze trzymac w domu to go przytrzymam serce mi sie kraja jak sobie mysle ze mam go w taka pogode zawiezc do schroniska . wiec poki co jeszcze sie wstrzymalam z tztem . Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu psiaka to i ja mu wtedy pomoge trzymajac go w domku bo ja go wzielam z mysla ze faktycznie dziewczyna da mi na te szczepienia i znajdzie mu ten dom a tu zero kontaktu . co do psiaka hmm jednym zdaniem jest strasznym urwisem :P zaczepia nas tak samo jak starszego psa, potrafi podejsc i ni z pupy ni pietruchy ugryzc nie tak z calej sily ale zawsze da sie to odczuc , nauczyl naszego psiaka do[pominania sie o jedzenie teraz jesli maja pusto w miskach nasz pies nam sie buntuje i przylazi i trzaska mi miskom przed nosem czasami wyglada to smiesznie ale nigdy tak nie mial zobaczyl to u malego . jest dosc zywy i lubi sobie poszczekac , ciagle ze swoim chlopakim mowimy ze jesli umial by mowic to fajnie by nam pyskowal :D . Jest tez przytulaskiem strasznie lubi spac w moich nogach , co sie obudze wrzucam go do jego lozeczka a on i tak zaraz wraca w nogi . na "spacerze" o ile mozna to tak nazwac trzyma sie przy nofdze bo wyszlam z nim chyba tylko z 3 razy ze wzgledu na to ze psiak nie ma szczepien ( niewiem moze w tym tygodniu bede miala pieniadze to go zaszczepie na te podstawowe szczepienia) . jest skory do zabaw tylko nie umiem zrozumiec podejscia mojego psa do niego poniewaz potrafi sie z nim powiedzmy minute pobawic a za chwile na niego juz warczy i wystawia kly ;/ i to nas najbardziej wkurza bo na dworze potrafi sie bawic z innymi psami a w domu robi takie szopki . co do wygladu jest rudy (falszywy i zdradliwy:P bo jak widzi kogos w kuchni to juz go kocha :D) od polowy ogona czarny taki jego znak rozpoznawczy :P pyszczek ma taki jakis jamnikowaty. niewiem co jeszcze napisac ... aha i ostatnio wlasnie co napisalam ze dziwnie sie zachowuje chodzi i piszczy to wlasnie siadl nam na ziemi i nagle zaczal drzec poleciało mu troche sliny z pyszczka i przeszlo i od tamtego momentu chodzil po domu w te i wewte i popiskiwal , ale dzis juz jest spokoj niewiem co to było . bardzo bym prosiła osobe ktora robi ogloszenia psiakom zeby napisala jakies ogloszenia to jutro bym tez wklejała na serwisy bo tak napisze tylko krotko oddam pieska w dobre rece taki i taki wyglad taki i taki i tyle bo niewiem jak dokladnie napisac mu takie ogloszenie zeby ktos sie nim zainteresowal . jeszcze raz dziekuje brysio za odzew i pozytywne slowa . bo wszyscy tak jak juz mowilam widza we mnie zlego czlowieka ale nie widza tego ze tez go uratowalam przed powrotem do schronu ( ale czasami zastanawiam sie czy to by wtedy nie było lepsze moze juz by dzisiaj siedzial w jakims kochajacym go domku ). Quote
nivea88 Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 aha a co do zdjec to na poczatku tygodnia wrzuce bo pozyczyłam aparat a nie zgrałam zdjec wszystkich na kompa Quote
nivea88 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 widze ze znow zapadla cisza :( Quote
nivea88 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 ponownie prosze o pomoc w oglaszaniu pieska Quote
jade Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 masz chyba najwięcej czasu, bo non stop się tu wypowiadasz - więc do dzieła - rób ogłoszenia. Quote
nivea88 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 wiec tak jak juz powiedzialam Psiak trafia w poniedziałek do schroniska ... skoro jesli bedac w schronisku bedziecie umiały mu zrobic ogloszenia to widocznie tak jest lepiej . Ale nie mowcie mi ze to ja jestem ta najgorsza !! Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 do ogłoszeń muszą byc zdjęcia bez nich nie ma szans i to dobre zdjecia z bliska, szczególnie pyszczka Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 nivea oddaj psa, tam szybciej znajdzie dom a tym trzymaniem go robisz mu tylko krzywde, pomysl jak strasznie bedzie cierpiał, teraz mysli, ze ma dom za pare dni jeszcze bardziej bedzie przywiązany a potem zostanie sam. Im jest młodszy tym ma większe szanse na znalezienie domu. Do schroniska coodziennie przychodza ludzie zainteresowani szczeniakami. Nie rób mu krzywdy:( Quote
nivea88 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 tylko ze ja sie juz do niego tez przywiazałam ale ze wzgledu na moja sytuacje finansowa i drugiego psa nie mam mozliwosci zostawienia go;( a chciala bym miec kontakt z ludzmi ktorzy by go wzieli a jesli zalatwie to przez schronisko to wiem ze juz go wiecej nie zobacze;( Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 dobra to załatw zdjęcia i robimy ogłoszenia Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 podaj mi szybko namiary na siebie to juz zrobie jakies ogłoszenie Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 zrobiłam mu allegro ale zwykłe, najlepiej jakbyc zrobiła wyróznione, koszt to 12 zł ale jest bardzo skuteczne, skopiuj moj tekst i zrób takie samo. Większy będzie efekt. Na razie dałam te 2 zdjecia ale potrzeba więcej a czas ucieka. Zrobisz to wyróżnione allegro? tu jest spis stron ogłoszeniowych, możemy się jakos podzielic. www.dogomania.pl/threads/122313-Spis-stron-ogA-oszeniowych-post-1-i-2 Quote
Brysio Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 hej jestes tam? potrzebuje namiary na Ciebie do ogłoszenia www.allegro.pl/item929757276_szczeniaczek_szuka_dobrego_domu_pies_szczeniak.html Quote
jusstyna85 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Dziewczyno-posłuchaj uważnie... Wiesz ,że szczególnie o tej porze roku po Schroniskach panuje parwowiroza? Ty chcesz oddać psa bez szczepień na śmierć w męczarniach? już lepiej go uśpij,będzie sie mniej męczył...i w Rudzie i w Katowicach (gdzie chcesz oddać ) i w każdym innych Schronisku psy zapadają na parwowiroze,wiesz jak pies cierpi? uwierz mi,że ma marne szanse na przeżycie bez szczepienia. To młody psiak,dom sie znajdzie bez problemu,tylko potrzeba czasu Quote
nivea88 Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 i dalej nic :( ja juz niewiem co robic ostatnia moja nadzieje jest OFERTA w czwartek ma sie ukazac moje ogloszenie wraz ze zdjeciem i w przyszly czwartek takze ... mam nadzieje ze moze ona mi w czyms pomoze bo naprawde nie moge dluzej trzymac psiaka chociaz juz sie strasznie do niego przywiazałam i widze ze on do mnie tez :( wiec z wielkim zalem go oddam ... Quote
Justyna81 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 mogę zrobić pieskowi pare ogłoszeń. Napisz mi jeszcze raz , bo nie czytałam całego wątku ile ma teraz lat/ miesięcy? jak jest duży? czy jeszcze urośnie, jeśli tak to czy wyrośnie na psa raczej dużego czy średniego? jak się zachowuje w stosunku do ludzi, innych zwierząt? czy jest towarzyski czy strachliwy? coś nt jego zdrowia, szczepienia, odrobaczenie , odpchlenie... Podaj też nr tel pod jaki mają dzwonić potencjalni zainteresowani. Quote
nivea88 Posted March 9, 2010 Author Posted March 9, 2010 Dziekuje slicznie :* bedzie mial z te 7-8 miesiecy , jest ledwo do łydek ,nie powinien juz rosnac bo ciagle jest taki sam jak do nas przyszedl . Jesli juz urosnie to nie bedzie na bank wiekszy do kolan. Do ludzi jest bardzo sympatyczny biegnie wita sie posikuje ze szczescia:P hehe pcha sie kazdemu na nogi zeby go wziasc i glaskac , do psów to tez jest ok z moim psem tyle co mojemu odpowiada to sie pobawia, pogonia piłeczki se z ryjków wyrywaja ... Jest strasnie towarzyski mowie wam jak bym nie miała mojego psiura to na bank by z nami został ... jak go dostałam to nie był szczepiony ale teraz juz ma komplet. nr tel podaje na pw sprawdz skrzynke:) Quote
Justyna81 Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 ok, to jutro porobię ogłoszenia, mam nadzieje, że pomogą w znalezieniu domku dla maluszka Quote
Recommended Posts